Taloussanomat

55 000 Twitter-tiliä vuoti nettiin

Twitterin tietoturva-aukkoa käytettiin laajasti hyväksi 21.9.2010. Tuloksena oli mm. suuria kirjaimia selainruudulla.
Kuva: Ruutukaappaus

9.5.2012 09:12 Twitter-hakkeri julkisti tuhansia tilejä maanantaina. Pastebinin sivuille vuodettiin kaikkiaan 55 000 tiliä, mutta Twitterin edustajien mukaan vuoto koski huomattavasti pienempää joukkoa.

Vuodetuissa tileissä oli 20 000 duplikaattia, Twittterin edustaja Robert Weeks sanoi. Hän vähättelee vuodon merkitystä sanomalla, että suuri osa oli roskatilejä. Lisäksi ainakin osa käyttäjätunnuksista ja salasanoista oli sellaisia, jotka eivät kuuluneet yhteen.

Kaikkiaan Twitterillä on maailmanlaajuisesti 140 miljoonaa käyttäjää.

– Tutkimme tilannetta. Olemme lähettäneet salansanan uudistuksen käyttäjille, joiden tileihin hakkerointi on voinut vaikuttaa, Weeks sanoi CNNmoneyn mukaan.

Twitterin pitää olla erityisen varuillaan tietojen menettämisessä, sillä maaliskuussa 2009 se teki sopimuksen Yhdysvaltain viestintäkomission FCC:n. Sopimus liittyi aikaisempiin tietoturvan pettämisiin. Mobiiliyhteisöä odottavat sakot, jos hakkerit pääsevät kiinni sen käyttäjien tietoihin.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
että suuri osa oli roskatilejä.


Kuten koko Twitteri muutenkin!
Anonyymi: iFani 9.5.2012 10:54

Anonyymi
Jos twitter olisi käyttänyt ubuntua, tätäkäään vuotoa ei olisi tapahtunut.
Anonyymi: Ubuntu toimii. 9.5.2012 14:28

Anonyymi
Ihan turhia kaikki (facebook, twitter ym ym...)
Anonyymi: sietäis lopettaa... 10.5.2012 11:06

Anonyymi
tämä on tätä globaalia ihmisliha-hakua,ikävää että jopa twitter joka on luvannut suojata käyttäjätilit on kuitenkin "mustanaukon"omaava ja ei puolueeton verkkoyhteisö..näin voi sanoa koska näin kävi. Miksikö näin kävi? Ja mitä näillä 55tuhannella käyttäjällä sitten on jotain samankaltaisuutta joka teki imaisun eli vuodon mahdolliseksi?
On harmillista että facebook kilpailuttaa keinoja kaihtamatta omaansa. Silti mikroblogit parempia kuin suuret yhteisöt jotka vielä kurssitettu...toivotaan että twitterin tulevaisuus ja ennenkaikkea turvallisuusvaje tulee korjattua.."blackhole" tulee tilkitä ja nämä pörssihakkerit saisivat sen mukaisen lihahaun peräänsä? Vai onko se sittenkään tarpeellista. Wikileaks on asia erikseen,siitä ei olisi pitänyt ketään syyttää eikä syyllistää. Totuus ja valhe ovat kuin hulluus ja nerous niin länellä toisiaan.eri asia on taas se, kuka uskoo ja mitä ja onko patologiselle valheelle vara antaa sijaa .yksi kaikkien kaikki yhden puolesta. Tieto kulkee ja totuus tulee julki tavalla tai toisella. Itse edustan sitä totuutta ja oikeaa tietoa. Kuka puhaltaa ja kenen pussiin.? Onko se vahinko vai silkka tietoinen erehdys-hakkerointi alkaa olla jo vanhanaikaista. Sillä ei saavuteta mitään muuta kuin epäluuloa ja luottamuspulaa kaikkien "kuluttajien" ja palveluidenkäyttäjien keskuudessa. Tarkoituksetonta idiotismia. Heureka!
Anonyymi: twitter skipper 25.6.2012 4:52
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

F-Secure suojaa Facebookin vaaroilta

28.09.2011 F-Secure on julkaissut ilmaisen Sharesafe-sovelluksen, jolla voi tarkastaa Facebookissa jakamiensa linkkien turvallisuuden.


2013

Kolme vuotta sitten

Musakone ja teholäppäri yksissä kuorissa – testissä Asus N550

28.09.2013 Asuksen uusi N550-matkamikro mainostaa itseään design-multimedialaitteena. Testasimme, mitä sliipattuun alumiinikuoreen pakattu kone tarjoaa.

.