Taloussanomat

Joka kolmas klikkaa haittasaitille varoituksesta huolimatta

Google kuukausittain löytämien hyökkäyssaittien lukumäärä vaihtelee voimakkaasti.
Kuva: Google

20.6.2012 07:00 600 miljoonaa internetin käyttäjää näkee hakukoneyhtiö Googlen varoituksen vaarallisesta palvelusta päivittäin. Heistä noin kolmannes klikkaa palveluun varoituksesta huolimatta.

Google julkaisi yrityksen turvablogissa tilastoja haittaohjelmia levittävistä tai tietojen kalastelua harjoittavista palveluista. Niiden mukaan internetin web-palveluista 0,1 – 1 prosenttia on epäturvallisia.

Googlen havaitsemien haittasaittien varoitus leviää Chrome- Firefox- ja Safari- selaimien välityksellä 600 miljoonalle ihmiselle päivittäin. Blogin mukaan 30 – 40 prosenttia käyttäjistä klikkaa itsensä saitille varoituksesta huolimatta.

Hakukonejätti käynnisti  Safe Browsing -turvahankkeen viisi vuotta sitten. Se juhlistaa viiden vuoden työsarkaa julkistamalla tilastoja vaarallisten palvelujen trendeistä.

Googlen hakurobotit ja turva-algoritmit löytävät joka päivä 12 – 14 miljoonaa haittasaittia. Niistä  9 500 on uutta. Ne ovat joko nettirikollisten perustamia kalastelupalveluita, haittaohjelmia selainten kautta levittäviä palvelimia tai viattomilta käyttäjiltä kaapattuja koneita.

Niels Provos, Safe Browsing -ryhmän johtaja, kertoo blogissa, että verkkorikollisten hakkeroimien palvelujen lukumäärä on 200 000:een kuukaudessa. Vuonna 2009 niitä löytyi joka kuukausi 300 000.

Provos ottaa kunnian Googlelle krakattujen palvelujen määrä supistumisesta.

Olemme skannanneet käytännöllisesti katsoen internetin jokaisen saitin. Teemme hyvin selväksi palvelujen ylläpitäjille, että heidän palvelunsa turvallisuus on murrettu. Heidän ainoa optionsa on ongelman korjaaminen. Lopputuloksena on oltava se, että internet on nyt turvallisempi ja sitä on vaikeampi käyttää hyväksi.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (16)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jotenkin tuntuu aika varovaisilta nuo suositukset. Usein tulee jotain varotusta vaikka olisii joku asiallinen saitti. En toki työkoneella menisi saitille josta varotellaaav.


haha. kyllä niitten takana on ihan oikeat syyt. Yleensä haittaohjelma. "asialliselle" sivullekkin semmoisen on joku voinut saada ujutettua.
Anonyymi: asd asd 20.6.2012 7:27

Anonyymi
Osa täysin tuulesta temmattuja varoituksia! Isoveli valvoo...
Googlen hakurobotit ja turva-algoritmit päättävät mitkä sivut ovat turvallisia ja nämä algoritmit on ihminen tehnyt joka taas on saanut käskynsä ylemmiltä tahoilta - pyh sanon minä, surffaan niinkuin aina ennenkin!
Anonyymi: surffari 20.6.2012 8:18

Anonyymi
Kuinkahan moni kirjoittaa facebook googlen hakukentään, ja menee facebookin sivuille tätä kautta? Tuo voisi sopia googlen uhitteluun että heileelä on lähemmäs miljardi käyttäjää...
Anonyymi: facepuke 20.6.2012 8:39

Anonyymi
Artikkeli kuvastaa tyypillistä Appletorveloa, jonka koneeseen ei ole viruksia eikä haittaohjelmia olemassa ja koneen tietoturva on täysin kunnossa.
Anonyymi: Oho mistä tää Flashb 20.6.2012 9:17

Anonyymi
Äh tarkoitin tyypillistä Windowstorveloa, sillä eihän Mäkkeihin mitään tartu vaan Windowsit ovat niitä viruspesäkkeitä.
Anonyymi: Oho mistä tää Flashb 20.6.2012 9:43

Anonyymi
No apletorvelon älykkyysosamäärälle riittää just se että saa virran koneeseen ja fecesbögin auki. Eikä äpletorveloraukalta enempää osaamista voisi vaatiakaan.
Anonyymi: Kohtuus 20.6.2012 9:51

Anonyymi
Äh tarkoitin tyypillistä Windowstorveloa, sillä eihän Mäkkeihin mitään tartu vaan Windowsit ovat niitä viruspesäkkeitä.


Tyypillistä Applea, kopioidaan muiden idea ja väitetään sitä omakseen. Lisätään ominaisuuden eteen AMAZING ja hypetetään sitä - kaikki iUskovaiset on jälleen huijattu ostamaan vanha tuote uusissa kuorissa.
Anonyymi: Oho mistä tää AMAZIN 20.6.2012 10:00

Anonyymi
Kaikille on selvää, että jo Googlen näkyminen sivulla merkitsee tietoturva uhkaa ja välinpitämättömyys on todistettu.

Jotkut luottavat täysin windowsin tietoturvaan, mutta jos ei käytä IE selinta, niin ollaan jo aika metsässä, mitä yksityisyyteen tulee.
Anonyymi: mistä näitä mummoja 20.6.2012 10:07

Anonyymi
Joka kolmas klikkaa haittasaitille varoituksesta huolimatta.

Mutku se tyttö oli niin houkuttelevan näköinen. Kai sitä saa vaan ihan äkkiä vilkasta ja sitten nopeesti pois. Ja sit vielä kerran nopeesti kattomaan.
Anonyymi: IE on 20.6.2012 11:24

Anonyymi
Tyypillistä Microsoftia, kopioidaan muiden idea ja väitetään sitä omakseen. Lisätään ominaisuuden eteen AMAZING ja hypetetään sitä - kaikki mUskovaiset on jälleen huijattu ostamaan vanha tuote uusissa kuorissa.


Olet oikeassa.
Anonyymi: Nimetön 20.6.2012 11:48
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Valtio valmistelee tuntuvaa muutosta laajakaistatukeen

01.10.2013 Teleoperaattorit ovat saamassa oikeuden kymmenen kertaa aiempaa suurempiin tukiin ilman pelkoa takaisinperinnästä, Turun Sanomat kertoo.

.