Taloussanomat

Facebook muutti sähköpostiosoitteesi

Kuva: REUTERS/Shannon Stapleton

26.6.2012 16:26 Jos käytät Facebookia, vilkaisepa tietoihisi. Omapäisistä muutoksistaan tunnettu yhteisöpalvelu on tällä kertaa kaikessa hiljaisuudessa vaihtanut käyttäjiensä sähköpostiosoitteiksi Facebookin oman osoitteen.

Oletko laittanut Facebookin tietoihisi oman sähköpostiosoitteesi? No, enää sitä ei siellä näy. Yhteisöpalvelu on jälleen ottanut vapauden määrätä käyttäjiensä tekemisistä ja vaihtanut käyttäjiensä profiileissa näkyväksi sähköpostiosoitteeksi oman sähköpostinsa. 

Huhtikuusta asti vaihdetut sähköpostiosoitteet ovat muotoa @facebook.com. Palvelu toimii siten, että ihmisten ulkopuolisiin sähköpostiosoitteisiin voi lähettää viestejä Facebookin inboxista.

Mikä sitten on oma Facebook-sähköpostiosoitteesi? Talouslehti Forbesin mukaan se riippuu siitä, oletko luonut itsellesi erillisen url-osoitteen (esimerkiksi https://www.facebook.com/etunimi.sukunimi). Jos et ole tehnyt sitä, on sähköpostiosoitteesi etuosa nimesi sijaan Facebookin hatusta vetämä numerosarja. 

Jos haluat edelleen tulla tavoitetuksi käyttämiesi sähköpostiosoitteiden kautta, saa asian muutettua omassa profiilissa. Sähköpostiosoitteiden vieressä on valikko, jossa voi päättää, minkä osoitteen haluaa näkyvän muille. 

VerkossaForbesin juttu aiheesta
Jutun kirjoitti: Erika Keppola

Erika Keppola

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (10)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
käyttääkö joku tuota vielä tosissaan?
Anonyymi: Nimetön 26.6.2012 17:12

Anonyymi
Pari helppoa reittiä vapauteen:

https://plus.google.com

http://google.com/+
Anonyymi: +++ 26.6.2012 17:42

Anonyymi
Kätevästi FB käy varmaan läpi nuiden osoitteiden kautta lähetetyt viestit ja tarjoaa taas vähän kohdistetumpia mainoksia.
Anonyymi: Nimetön 26.6.2012 17:49

Anonyymi
Ei oo koskenut mun sähköpostiosoitteeseen. Miksi koskisi, enhän minäkään koske tuollaiseen roskapalveluun?

Muutenkin koko otsikko ihan perseestä - ei kukaan ole niin tyhmä, että luulee Facebookin voivan vaihtaa hänen sähköpostiosoitettaan missään muualla kuin palvelun sisällä.
Anonyymi: Huihai 26.6.2012 17:54

Anonyymi
Pitääkö mun nyt syyttää FB:tä syrjinnästä kun mulla ei ole osoite muuttunut?

Pakko todeta että aivan sama muuttuiko vaiko eikö...
Anonyymi: Setämies 26.6.2012 18:06

Anonyymi
Pari helppoa reittiä vapauteen:

https://plus.google.com

http://google.com/+


Ai vapauteen ? Samanlaista saastaa kuin Facebook. Tiesitkö että Google myy tietosi mainostajille ? Tiesitkö että käyttäessäsi G-Mailia Googlen koneet lukevat ja analysoivat jokaisen viestin etsien avainsanoja joiden mukaan sinulle kohdennetaan mainontaa ?

Käytän vain riippumattomia sähköposteja (jotka eivät edes maksa paljoa) ja kaikki noista roskapostiosoitteista (Google, Facebook, Hotmail yms.) tulevat viestit poistetaan automaattisesti roskapostisuodattimen toimesta. Enkä anna tietojani millekään tuollaiselle vakoilu"palvelulle".
Anonyymi: Oikeasti vapaa 26.6.2012 18:43

Anonyymi
Elämä hoi minne katosit kun avasin facebookin??? No onhan mulla 1587564 virtuaalikaveria ja kaikki tykkää musta oikeesti.
Anonyymi: facebookontodellasyv 26.6.2012 20:47

Anonyymi
Facebook muutti sähköpostiosoitteesi


Täten annetaan arvoisalle toimitukselle tiedoksi, että otsikosta poiketen minun sähköpostiosoitettani ei ole muutettu.

Tämä sinä-muodossa puhuminen ja kirjoittaminen osoittaa lähinnä tilannetajun puutetta, jota potevat julkkikset ja sellaisiksi pyristelevät.
Anonyymi: Esa H. 27.6.2012 14:30

Anonyymi
Esa: Jos ei muuttanut vielä, niin muuttaa lähiviikkoina. Hitaasti näkyvät ajavan, mutta koskee ihan jokaista käyttäjää.

Oikeasti vapaa; juujuu.. bunkkerissa yksin kivaa, eikö? ;)
Anonyymi: +++ 27.6.2012 16:59

Anonyymi
Pari helppoa reittiä vapauteen:

https://plus.google.com

http://google.com/+

Erikoinen käsitys sinulla; Sinusta siis avovankilasta "pääsy" pakkohoitoon on siis vapautumista?
Anonyymi: +--=0 27.6.2012 17:06
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Microsoft kertoo tärkeitä Nokia-uutisia iltapäivällä

24.05.2011 Microsoftin kertoo tänään, kuinka Nokian älypuhelinten tuleva käyttöjärjestelmä päivittyy syksyllä. Ohjelmistojätti pitää iltapäivällä Suomen aikaan lehdistö- ja analyytikkotilaisuuden New Yorkissa ja Lontoossa.


2013

Kolme vuotta sitten

OP-Pohjolan verkkopankki ja sivut poissa pelistä

24.05.2013 Tekninen vika on kaatanut OP-Pohjolan verkkosivun. Myöskään sivuston tekstiversioon ja verkkopankkiin ei juuri nyt pääse.

.