Taloussanomat

Maksukortin PIN-koodin voi pian valita itse

Kuva: Jussi Nukari/Lehtikuva

28.6.2012 11:28 Jatkossa maksukorttinsa tunnusluvun voi valita itse. Luottokunnan tarjoama palvelu tulee ensimmäisenä mahdolliseksi Nordean korttiasiakkaille.

Toistaiseksi maksukortin tunnusluvun on voinut valita vain muutamissa korteissa. Nyt salasanojen ja tunnuslukujen viidakkoon on tarjolla helpotusta laajemminkin.

Luottokunta tarjoaa jo tämän vuoden aikana asiakkailleen mahdollisuuden valita maksukorttinsa PIN-koodin itse. Ensimmäiseksi uusi palvelu tulee Nordean suomalaisten ja ruotsalaisten asiakkaiden ulottuville. Palvelu sopii kaikkiin maksukortteihin. Aiemmin tunnusluvun on voinut valita muiden muassa Ålandsbankenin kortteihin.

Luottokunnan tiedotteessa kerrotaan, että uudessa PIN-palvelussa tunnuslukua ei tarvitse kortin vaihtuessa muuttaa.

– Palvelu mahdollistaa sen, että suljetun kortin tilalle tehdyn uuden kortin tunnusluku voidaan pitää samana, kertoo Luottokunnan liiketoimintajohtaja Mikko Pilkama.

Uutta on myös se, että tunnusluku voidaan lähettää kortinhaltijalle esimerkiksi tekstiviestitse. 

Jutun kirjoitti: Erika Keppola

Erika Keppola

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (15)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hyvä idea sinänsä, mutta siihen pitää sitten ehdottomasti laittaa jotain rajoituksia, millaisia numeroyhdistelmiä saa ottaa. Nämä yleisimmät 1234, 9876, 2580, 1122 jne, tietysti kiellettyjen listalle, samaten kaikki 19xx- ja kohtapuoleen myös 20xx -alkuiset sarjat, sillä muuten osa sankareista laittaa kuitenkin oman syntymävuotensa tunnusluvuksi ja korttivarkaat kiittää.
Anonyymi: ritari 28.6.2012 11:38

Anonyymi
Paras numero on valita tietenkin 1111, se kun on jo valmiiksi käytössä myös kännykän pin-koodina...
Anonyymi: Eräs kommentti 28.6.2012 11:54

Anonyymi
miksi rajoittaa tuota suotta neljään numeroon, kun nykyinen laitekanta ei sitä enää edellytä.
saisi valita vaikka 1..10 merkkisen koodin.
itse valitsisin pisimmän mahdollisen ja ruuhka-aikaan kassalla naputtelisin sen korostetun hitaasti.
Anonyymi: sju 28.6.2012 12:08

Anonyymi
Ite käytän 0123, kukaan ei muutamalla yrityksellä keksi ja sitten onkin jo kortti lukossa (pin tapauksessa liittymä lukossa).
Anonyymi: numerosarjoja löytyy 28.6.2012 12:10

Anonyymi
itse valitsisin pisimmän mahdollisen ja ruuhka-aikaan kassalla naputtelisin sen korostetun hitaasti.


Juu ja kerran väärin. Sitte kaivaa puhelin ja naputella siihen avauskoodi. Katsella hetki ja sitten naputella hitaasti uudelleen koodia. Samalla kun puhelin tuli aukastua ni vois alkaa soittelemaan kaverille ja naureskella maksun ohessa.
Anonyymi: hauskaa se on pienik 28.6.2012 12:15

Anonyymi
Nain nykyaikaisessa Suomessa. Aikoinaan kun olin komennuksella Singaporessa 1999-2003 jo tuolloin v. 99 sain valita itse tunnuslukuni. Nykyisellaan sita voi jopa muuttaa tarvittaessa ihan vaan pankkiautomaatilla.
Anonyymi: wia 28.6.2012 12:27

Anonyymi
Ruotsissa joskus kymmenen vuotta sitten nostin rahaa nordean kortilla ja automaattissa oli vaihtoehtona pin koodin vaihto.
Anonyymi: Mikael 28.6.2012 12:33

Anonyymi
Espanjassa tuo omavalintainen PIN on ollut arkipaivaa yli 10 vuotta.
Numeroksi saa halutessaan pidemmankin!
Anonyymi: the Trouble 28.6.2012 12:47

Anonyymi
Siirryin Sampopankin (silloin taisi olla vielä Leonia) asiakkaaksi 2002 ja jo silloin sain valita oman tunnuslukuni Pankki/Master-yhdistelmäkorttiin.

Eli ei ole Nordea ihan ensimmäinen ja jokseenkin nyt vanhaa uutista pukkaa...
Anonyymi: Vinguttaja 28.6.2012 13:06

Anonyymi
Nain nykyaikaisessa Suomessa. Aikoinaan kun olin komennuksella Singaporessa 1999-2003 jo tuolloin v. 99 sain valita itse tunnuslukuni. Nykyisellaan sita voi jopa muuttaa tarvittaessa ihan vaan pankkiautomaatilla.


Kun olin komennuksella Englannissa 1994, niin siellä sai jo silloin vaihtaa oman pin-koodin. Muuten kyllä pankkitoiminta olikin hyvin vanhanaikaista.
Anonyymi: Nimetön 28.6.2012 13:55
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

VR:n automaatti antoi jo lippuja

28.09.2011 Päiväkausia suljettuina olleet lippuautomaatit alkoivat toimia VR:n kokeissa, kertoo Helsingin Sanomat.


2013

Kolme vuotta sitten

Musakone ja teholäppäri yksissä kuorissa – testissä Asus N550

28.09.2013 Asuksen uusi N550-matkamikro mainostaa itseään design-multimedialaitteena. Testasimme, mitä sliipattuun alumiinikuoreen pakattu kone tarjoaa.

.