Taloussanomat

Uusi vuoto Suomessa: Tiedot vietiin viime kesänä

Kuva: Matias Mäki

29.6.2012 17:50 Suomalaisen Overdrive.fi -sivuston käyttäjien sähköpostiosoitteet, käyttäjätunnukset ja salasanat on julkaistu kesäkuun aikana verkossa. Sivuston ylläpitäjät kehottavat kaikkia vaihtamaan käyttäjätunnuksensa ja salasanansa.

Osa suomalaisen Overdrive.fi-sivuston käyttäjätunnuksista, salasanoista ja käyttäjien sähköpostiosoitteista on vuodettu nettiin kesäkuussa 2012.

Tietovuotoon johtanut tietomurto on todennäköisesti tapahtunut elokuussa 2011. 

Sivusto on tällä hetkellä poissa käytöstä ulkoasu-uudistuksen takia, joten ulkopuoliset eivät pääse palvelun käyttäjätileille.

Tietomurto voi silti aiheuttaa vakavan vaaran Overdrive.fi -sivuston käyttäjille. Verkkorikolliset saattavat kokeilla saamiaan tunnuksia muissa verkkopalveluissa. Jos Overdrive.fi -palvelun käyttäjä on käyttänyt samoja käyttäjätunnuksia ja salasanoja myös muissa palveluissa, ne on syytä vaihtaa mahdollisimman pian, varoittaa palvelua ylläpitävä Whitewall Oy.

Todennäköisesti viime vuoden elokuussa palveluun tehty tietomurto on luultavasti ollut osa laajempaa phpBB-alustaisiin foorumeihin kohdistunutta tietomurtosarjaa. Viime syksynä paljastettiin muun muassa Helistin.fi-, Huoltamo.com-, Pudottajat.fi-, Verkkoklinikka.fi-, Terve Rekry-, Terkkari.fi- ja Kimallus.fi-sivustojen käyttäjien tunnuksia.

Overdrive.fi -palvelun ylläpitäjien mukaan sivuston tekniikka vaihdettiin viime vuoden elo–syyskuun vaihteessa entistä turvallisempaan, joten syyskuun jälkeen palveluun kirjautuneiden tietojen pitäisi olla turvassa.

Ylläpito kehottaa, etteivät Overdrive.fi -käyttäjät vastaa sähköpostilla mahdollisesti saapuviin käyttäjätunnuksia koskeviin kyselyihin, eivätkä syötä niitä muihin www-palveluihin.

Overdrive.fi-sivuston käyttäjien kannattaa kirjoittaa tunnuksensa ja salasanansa seuraavan kerran vasta, kun Overdrive.fi -palvelu on jälleen avautunut, ja vaihtaa salasanansa heti, Whitewall Oy tiedottaa.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nokia puhelimet muuten ovat roskaa.
Anonyymi: Uh 2.7.2012 3:04

Anonyymi
Applen ohjelmistot pettää aina

Melkein 1700 negaa yhdestä negatiivisestä murjaisusta.
Ei voi olla totta - vai voiko, ompunpuolikas?
Anonyymi: Bartender 3.7.2012 12:13

Anonyymi
Applen ohjelmistot pettää aina


Lisään vielä, että Nokian ohjelmistot eivät kiinosta edos voroja tai bugikorjaajia. ahahahha Mennen talven LUMIA
Anonyymi: Nimetön 4.7.2012 20:06
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

.