Taloussanomat

Facebook oppi vihdoin poistamaan kuvat

Kuva: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

17.8.2012 14:36 Käyttäjien poistamien kuvien ei pitäisi enää jäädä maleksimaan nähtäville vuosikausiksi Facebookiin, Ars Technica iloitsee.

Maailman suurimman yhteisöpalvelun omituinen kuvaongelma on vihdoin historiaa, asiaa seurannut Ars Technica kertoo.

Uutispalvelu huomasi taannoin, että käyttäjän profiilistaan poistamat kuvat saattoivat jäädä nähtäville jopa vuosiksi, kun niihin suunnistaa suoralla verkkolinkillä.

Facebook vetosi vanhaan ja huonosti toimineeseen järjestelmään, joka helmikuussa korvattiin uudella kuvien tallennusjärjestelmällä.

Ars on vahvistanut, että nyt kuvat voivat kadota jo parissa päivässä. Lisäksi lukijoilta saapuneet suorat linkit poistettuihin Facebook-kuviin eivät toimi enää.

Käyttäjien kannattaa silti varautua siihen, että epähuomiossa julkaistut ja kiireellä poistetut nolot otokset voivat lymyillä järjestelmässä hyvän aikaa. Facebook nimittäin ilmoittaa, että kuvat poistuvat enintään 30 päivän sisällä.

Lue lisääArs Technican uutinen
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (12)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kerran netissä, aina netissä. Mitä ikinä nettiin laitat, se pysyy aina sinun ja internetin välisenä "salaisuutena".
Anonyymi: Salaisuus 17.8.2012 18:25

Anonyymi
Saisipa oikeasti poistettua facebookista jotain kunnolla. Keskustelujakin voi vaan arkistoida :-/ Sitten tyrkytetään jotain facebookin omaa sähköpostia. Ei oikein kuullosta houkuttelevalta.
Anonyymi: Jepu jee 18.8.2012 0:01

Anonyymi
Ei ne kuvat sieltä minnekkkään katoa, arkistoidaan vain myöhempää käyttöä varten. Facebookhan omistaa kaikki lataamasi kuvat ja omaa niihin täyden käyttöoikeuden. Miksi se siis tuhoaisi omia kuviaan? Miettikää sitä kun latailette kuvianne sinne :)
Anonyymi: facebookontodellasyv 18.8.2012 8:39

Anonyymi
Taitaa olla niin että linkit kuviin poistetaan ei itse kuvia. Kuvat ja tietosi ovat facebookin omaisuutta kun olet ne kerran sinne laittanut.

"Hauska" känniörvellyskuva saattaa vielä putkahtaa vuosien jälkeen myytynä jollekin lehdelle tai web-suunnitteluyhtiölle.

Koko yhtiön alkujuuret ja perusidea perustuvat metodeihin "varasta" ja "valehtele". Miksi yhtiö yhtäkkiä olisi luopumassa haltuunsa saamastaan kymmenien miljoonien dollarien arvoisesta kuvapankista?
Anonyymi: haahaa 18.8.2012 12:38

Anonyymi
Tosiaan copyright kuviin pysyy FB:llä, jajoka tapauksessa tiukkaa harkintaa kaikkiin nettiin laitettaviin kuviin....vain yhdentekeviä kuvia joissa ei ole tunnistettavia kasvoja. Perus turistikamaa tms. Kaikki mitä nettiin laittaa pitää olla sellaista että kehtaa näyttää vaimolle, pomolle ja kotiväelle, lapsille ja iltapäivälehdille. Lasten, pientenkään, puolesta ei saa mitään laittaa.
Anonyymi: fb on silti loistovä 19.8.2012 7:47

Anonyymi
Saisipa oikeasti poistettua facebookista jotain kunnolla. Keskustelujakin voi vaan arkistoida :-/ Sitten tyrkytetään jotain facebookin omaa sähköpostia. Ei oikein kuullosta houkuttelevalta.


Taitaa olla siten, että keskusteluja voi poistaa nykyään..
Anonyymi: Phogert, H. 19.8.2012 14:08

Anonyymi
Youuhuu tekniikka jyrää swiddu mikä saavutus
Anonyymi: ho jo jo 20.8.2012 1:39

Anonyymi
Se on niin vaikeaa se kuvien poistaminen. FB on aina laahannut jäljessä.
Anonyymi: Kun eivät osaa 20.8.2012 7:59

Anonyymi
Se on niin vaikeaa se kuvien poistaminen. FB on aina laahannut jäljessä.

Kun eivät halua.
Anonyymi: Eihän se vaikeaa ole 20.8.2012 10:45

Anonyymi
Valehtelevat - taas.
Anonyymi: i-Diotismi 20.8.2012 13:20
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Docomo liittää säteilymittarin kännykkään

30.09.2011 Japanin suurin matkapuhelinoperaattori NTT Docomo on reagoinut Fukushiman maaliskuiseen maanjäristykseen ja suureen ydinonnettomuuteen kehittämällä säteilyä mittaavan matkapuhelimen kotelon.


2013

Kolme vuotta sitten

Mustamaalausta ja väärää kehua: Ravintolat käyttävät likaisia keinoja netissä

30.09.2013 Internetin arvostelupalveluilla riittää töitä ravintoloiden ja muiden yritysten asiakasarvioiden siivoamiseksi tekaistuista kirjoituksista.

.