Taloussanomat

Microsoft pelottelee Windows 7:n käyttäjiä ongelmilla – ilman syytä?

Windows 10 kannettavalla tietokoneella.

4.1.2016 15:23 Microsoft varoittelee Windowsin vanhempien versioiden käyttäjiä järjestelmiensä turvattomuudesta. Taustalla lienee halu nopeuttaa Windows 10 -siirtymää.

Microsoftin markkinointijohtaja Chris Capossela selitti Twit.tv:n Windows Weekly -ohjelmassa, että ihmiset, jotka valitsevat yhä käyttää Windows 7:ää, tekevät niin "omalla riskillään". Asiasta kirjoittaa Forbesissa blogaava Gordon Kelly.

Capossela kertoi ohjelmassa Microsoftin olevan huolissaan Windows 7:n tulevaisuudesta niin yhteensopivuuden kuin turvallisuuden suhteen.

– Meitä huolettaa, että ihmisten käyttäessä kymmenvuotiasta käyttöjärjestelmää seuraava tulostin ei toimikaan oikein. Tai että he ostavat uuden pelin, vaikka Fallout 4:n, joka ei toimi vanhoilla laitteilla, Capossela maalaili.

Capossela myös nosti esiin suurena ongelmana sen, miten pirstaloitunut Windowsin ekosysteemi kokonaisuutena on, koska joillakin käyttäjillä on eri versioita järjestelmästä.

Kellyn mukaan Caposselan huomiot ovat tuulesta temmattuja. Windows 7:n tuki jatkuu näillä näkymin vuoteen 2020 asti. Merkittävää tietoturvaeroa järjestelmien välillä ei siis pitäisi olla, sillä Microsoft huolehtii vielä vuosia vanhempienkin järjestelmien päivityksestä.

Mitään erityistä epäyhteensopivuutta uusien laitteiden tai pelien kohdalla ei myöskään ole. Esimerkiksi mainittu Fallout 4 toimii Windows 7:llä mainiosti, kunhan laite on tarpeeksi tehokas. Tässä ei uuteen Windowsiin siirtyminen auta rahtuakaan.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (57)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kuulkaas M$oft, kyllä se on niin, että aiemmin toimivat tulostimet ja lisälaitteet LAKKAAVAT TOIMIMASTA silloin, kun koneeseen laittaa uusimman tuotoksenne (Windows 10).

Käyttäjien kannattaa totta kai pysyä järjestelmissä, joiden avulla he saavat parhaan mahdollisimman hyödyn investoinneistaan, eikä hankkia (toiveittenne mukaisesti) uusia vimpaimia, joiden kestoikä on huomattavasti lyhyempiä kuin esim 10 vuotta sitten hankittujen laitteiden.

terveisin Tuotoksianne kokeillut (ja pettynyt)
Anonyymi: Eikoskaanenään 4.1.2016 15:30

Rekisteröitynyt käyttäjä
Kyllä se siirtymä on Windows-käyttäjillä edessä ennemmin tai myöhemmin siihen kymppiin. Voihan sitä yrittää pitkitellä, mutta ei estää. Kannattaa tiedostaa tämä ja etsiä jo nyt itselleen sopivia vaihtoehtoja.

Faktamies itse käyttää Ubuntua, kun sai Windowsista ja Microsoftin manipuloinneista tarpeekseen.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Faktamies 4.1.2016 15:30

Anonyymi
Windows 10:n tyrkyttäminen alkaa olla niin vastenmielistä, että itse en taida siirtyä siihen koskaan. Jos muita windowseja ei voi käyttää turvallisesti, niin sitten vaihdan vaikka Linuxiin.
Anonyymi: Vastenmielistä 4.1.2016 15:58

Anonyymi
Tämä on vain microsoftin taholta myynnin edistämis kampanjaa...

En vielä ole vaihtamassa 7:sta, katsotaan toukokuussa uudestaan...
Anonyymi: Ei_hoppua 4.1.2016 16:01

Anonyymi
Se on kyllä Win 10 missä Fallout 4 ei toimi kunnolla.
Anonyymi: sipilöidäänlisäävaan 4.1.2016 16:05

Rekisteröitynyt käyttäjä
Windows 10:n tyrkyttäminen alkaa olla niin vastenmielistä, että itse en taida siirtyä siihen koskaan. Jos muita windowseja ei voi käyttää turvallisesti, niin sitten vaihdan vaikka Linuxiin.

Kannattaisi jo piakkoin asentaa jokin Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä johonkin tietokoneeseen (tai vaikka dual-boottina Windowsin kaveriksi) ja opetella käyttämään sitä oikein kunnolla Windowsin ohella, jottei sillä siirtymävaiheella sitten ei ole ihan hämmentynyt kaikesta eikä tarvitse pakottaa itseään oppimaan uusia asioita mahdollisimman nopeasti.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Faktamies 4.1.2016 16:09

Anonyymi
"Capossela kertoi ohjelmassa Microsoftin olevan huolissaan Windows 7:n tulevaisuudesta niin yhteensopivuuden kuin turvallisuuden suhteen"

Jaa, että mikkisoftan huijari on huolissaan?! Eiköhän se mene pikimminkin niin, että W10:iin siirryttäessä käyttäjän on hylättävä puoli toimistollista tietotekniikkaa ja hankittava tilalle saman verran vähintään uutta, jotta selviäisi PELKÄLLÄ käyttäjärjestelmän vaihdolla.

Mikrosoftin kusetus kun näyttää jatkuvan, kohta moni vannoutuneempi käyttäjäkin vaihtaa suosiolla Linuxiin, kun Microsoftin vedätys ei nappaa.
Anonyymi: KessuaTutuille 4.1.2016 16:20

Anonyymi
Microsoft varoittelee Windowsin vanhempien versioiden käyttäjiä järjestelmiensä turvattomuudesta.


Tämä on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa. Kaikki Windowsin vanhemmat versiot on turvattomia.

Kohta myös 10 on vanhempi versio ja sitten myös turvaton.

Mutta ei ennen sitä :D
Anonyymi: winturvattomuutta 4.1.2016 16:23

Anonyymi
Meinaako Microsoft tehdä Windows 7 -än viruksen kaltaisen ohjelma joka aiheuttaa laite ristiriitoja, Ja Sitten kun vaihdat kymppiin niin autuus koittaa?. Tämän kirjoitin Mageia 5 linuksella. Samassa koneessa pyörii Windows 7 ja WindowsXP.
Windows 3.0 lähtien ole eri versiot kalunnu PC-llä aina kun alkaa ohjelmat jotenkin pyöriä niin uutta versioa lykätään.
Niin tulossahan on puhelin ja samalla tietojenkäsittely laite.
Anonyymi: Linux-Mageia 4.1.2016 16:54

Rekisteröitynyt käyttäjä
Kun win 7 lakkaa sujuvasti toimimasta otan käyttöö linux mintin. Se on jo vanhemmassa koneessa koekäytössä.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Näin_on 4.1.2016 17:11
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Suomalaisia uhkaa Kiinassa tuplasotumaksu

28.09.2011 Kiinassa työskenteleviä suomalaisia uhkaavat kaksinkertaiset sosiaalivakuutusmaksut.


2013

Kolme vuotta sitten

Pelikonsolit pääsevät Kiinaan – tarkasti valvottuna

28.09.2013 Kiina on vihdoin sallimassa pelikonsolien myynnin halki maan, joskin ei ilman ehtoja. Aiemmat väitteet nettisensuurin poistamisesta uudella vapaakauppa-alueella saattavat sen sijaan olla vääriä.

.