Taloussanomat

Skype paransi tietoturvaa – riittääkö epäilijöille?

Kuva: © Dado Ruvic / Reuters

24.1.2016 09:28 Microsoftin Skype-viestipalvelu suojelee käyttäjiä verkkohäiriköiltä pienellä, mutta tervetulleella uudistuksella.

Skype kertoi muutoksesta blogissaan ja siitä uutisoi muun muassa Engadget. Palvelu alkoi piilottaa käyttäjiensä ip-osoitteita oletuksena uudessa päivityksessä, joka on saatavilla tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin.

Palvelu alkoi jo aikaisemmin tarjota mahdollisuutta ip-osoitteen kätkemiseen, mutta se ei ollut oletuksena päällä. Blogin mukaan päivitys on suunnattu etenkin pelaajia varten, jotka voivat nyt paremmin suojautua kimppuun käyviltä häiriköiltä, eli trolleilta, joihin saattaa törmätä vaikkapa verkkopeleissä.

Toimenpiteen on tarkoitus estää ip-osoitteen selvittäminen käyttäjän Skype-tunnuksen avulla. Engadget muistuttaa, että ip-osoitteeseen voidaan kohdistaa suora palvelunestohyökkäys, joka voi sulkea uhrin internetistä. Ip-osoite paljastaa myös haltijansa summittaisen maantieteellisen sijainnin.

Skype on yksi monista yhdysvaltalaisista verkkopalveluista, joiden tietoturva on epäilyttänyt NSA-paljastusten vanavedessä. Tietovuotaja Edward Snowden on väittänyt jenkkivakoojien pystyvän seuraamaan Skype-puheluja Microsoftin avustuksella.

Yhdeksi Skypen kilpailijaksi pyrkii suomalainen Zyptonite-nettipuhelupalvelu, jossa on panostettu etenkin tietoturvaan.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (14)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mitään tietoturvaa ei ole eikä tule.

On vain kasvavaa tietoturvattomuutta, johon myydään tietoturvahumpuukia plasebolääkkeenä.

Ainoaa tietoturvaa on luopua nykyisestä ääliömäisestä internetin yli tapahtuvasta liikennöinnistä. Maailmantalouden keskeinen data varastetaan verkoista ja hyödynnetään kilpailutekijänä siellä jossain. Tiedätte missä.

Venäjä luopui tietokoneista ja verkkoyhteyksistä massiivisesti tietyissä toiminnoissaan jo vuosia sitten. Se on vuosia edellä lännen tietoturvafirmoja pönkittäviä länsimaita. Länsimaat juoksevat muutama tuhat kertaa päin betoniseinää ennen kuin uskovat tietoturvan mahdottomuuteen.

Sitä ennen ne haaskaavat kiihtyvään tahtiin verovaroja tietoturvailluusiota kaupitteleville IT-pörssifirmoille.
Anonyymi: Tyhjänkauppiaat 24.1.2016 10:01

Anonyymi
Sitten on olemassa joitain onnettomia yrityksiä, jotka ovat alkaneet käyttää Microsoft/LyncSkype for business ratkaisuja ja vieläpä Microsoft pilvipalveluita kuten Office 365 ja OneDrive jne.
Nämä yritykset siis jakavat kaiken tietotaitonsa suoraan NSAn ja USAn ja USAn hallinnon kanssa. Jotka varastavat kaiken ja sitäkautta myös sumeilematta käyttävät omanedun saavuttamiseksi.
Anonyymi: IdioottimaisiaOvat 24.1.2016 10:07

Anonyymi
Turha juttu, koska kaikista suurin uhka on NSA ja kaikki muut viranomaiset, eikä suinkaan joku summittainen verkkohyökkääjä. Tavallisen käyttäjän kannalta kaikista suurin tietoturvauhka on viranomaisten harjoittama asiaton verkkoseuranta.
Anonyymi: Ei_heru_luottamusta 24.1.2016 13:16

Anonyymi
eipä riitä tietoturva. Onneksi on Mega, jota nsa ei pääse vakoilemaan salauksen ansiosta
Anonyymi: megailija 24.1.2016 13:37

Anonyymi
Skype ja Skype for business on turvallisin, koska sopimukset NSA ja muiden viranomaisten kanssa kunnossa ja Skype on edelleenkin Sveitsiläinen firma, jonka täytyy noudattaa EU lainsäädöksiä.

Kuuntelemiseen tarvitaan aina oikeuden määräys, aivan kuten suomessakin.

Valvontaan motivoi niinkin yksinkertainen motiivi, kuin raha ja sitähän Microsoft takoo osakkeenomistajilleen.
Salausavaimia ei ole koskaan luovutettu ulkopuolelle.

Suuret Oy yritykset, tietoturvayrityset ja julkinen taho on kyllä tarkastanut Skypen "avoimen" koodin. Lakikin velvoittaa viestintäsalaisuuden varmistamiseen. Normaali 2 ja 3G-liikenne on helpompaa seurata teknisesti, sekä kustannuksiltaan.
Anonyymi: Foliohattua2016 24.1.2016 14:01

Anonyymi
Skype ja Skype for business on turvallisin, koska sopimukset NSA ja muiden viranomaisten kanssa kunnossa ja Skype on edelleenkin Sveitsiläinen firma, jonka täytyy noudattaa EU lainsäädöksiä.

Kuuntelemiseen tarvitaan aina oikeuden määräys, aivan kuten suomessakin.

Valvontaan motivoi niinkin yksinkertainen motiivi, kuin raha ja sitähän Microsoft takoo osakkeenomistajilleen.
Salausavaimia ei ole koskaan luovutettu ulkopuolelle.

Suuret Oy yritykset, tietoturvayrityset ja julkinen taho on kyllä tarkastanut Skypen "avoimen" koodin. Lakikin velvoittaa viestintäsalaisuuden varmistamiseen. Normaali 2 ja 3G-liikenne on helpompaa seurata teknisesti, sekä kustannuksiltaan.Katsohan missä osoitteessa ovat... Sveitsi on kyllä melko kaukana!

Skype Communications SARL
23-29 Rives de Clausen
L-2165 Luxembourg
Company No: R.C.S. Luxembourg B100.468
VAT: LU 20981643

Hah hah... Skype for Business muka turvallinen koska NSA sopimukset kunnossa hihihii. Melkoisen paksua soopaa... NSA tunnetusti noudattaa kaikkia mahdollisia sopimuksia....
Anonyymi: SveitsiEiOo 24.1.2016 14:12

Anonyymi
Onneksi on avoimeen koodiin perustuvia viestittimiä. :)
Anonyymi: Open_sourceh 24.1.2016 15:49

Anonyymi
Suljetun koodin Skype parantaa tietoturvaa? LOL
Anonyymi: EtVoiTietää 24.1.2016 18:27

Anonyymi
Onneksi meillä on whatsapp ja tinder. Näillä voi tietoturvallisesti ja avoimesti viestitellä. Juuri nytkin luen jokun urvelon viestejä, kun sain ne liittymän mukana.
Anonyymi: ichat 24.1.2016 19:08

Anonyymi
Megailija
"eipä riitä tietoturva. Onneksi on Mega, jota nsa ei pääse vakoilemaan salauksen ansiosta"

Höpö höpö. Joko pettää palvelimen tietoturva, julkisen avaimen infrastruktuuri, tai sitten itse päätelaitteen ohjelmisto. Jokainen on näin tietoturva-alan ammattilaisen näkökulmasta reikäjuustoa. Salauksen käyttöönkytkeminen ei auta tippaakaan NSA:ta tai muita FVEY:n tiedustelupalveluita vastaan jos nämä päättävät pilata päiväsi. Mega:n uusi salattu viestin on vielä vertaisarviomatta eli käytä suosiolla Signalia.
Anonyymi: Dodos 25.1.2016 8:59
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Siruvalmistaja haastoi Applen patenttirikkomuksista

26.09.2011 Taiwanilainen siruvalmistaja Via on haastanut Applen oikeuteen patenttirikkomuksista. Kyseessä voi olla puhelinvalmistaja HTC:n isku Applea vastaan, sillä Vian toimitusjohtaja on naimisissa HTC:n hallituksen puheenjohtajan kanssa.


2013

Kolme vuotta sitten

Patenttisodat valtaavat Euroopan? It-jätit huolissaan

26.09.2013 Teknologiajätit pelkäävät, että Eurooppa muuttuu patenttikiistojen sotatantereeksi samaan tapaan kuin Yhdysvallat. Lobbausta vai aito huoli.

.