Taloussanomat

Huomasitko? Vanhat Internet Explorerit muuttuivat juuri vaarallisiksi

Kuva: REUTERS/Mal Langsdon

12.2.2016 13:22 Nyt on olemassa joukko haavoittuvuuksia, joita Microsoft ei koskaan korjaa Internet Explorerin vanhoista versioista, Computerworld korostaa.

Microsoft lakkasi korjaamasta vanhojen Internet Explorerin haavoittuvuuksia tammikuussa. Tällä viikolla yhtiö julkaisi helmikuun tietoturvakorjauksensa, ja mukana oli joukko paikkauksia myös IE:lle ja Edge-selaimelle.

Computerworld huomauttaa, että vanhojen selaimien käyttäjien kannalta nyt on tosi kyseessä. Kaksi kolmasosaa nyt korjatuista IE11:n ja Edgen haavoittuvuuksista todennäköisesti on olemassa myös IE7:ssä, IE8:ssa ja varmasti myös IE9:ssä ja IE10:ssä, joiden kaikkien tuen Microsoft on nyt lopettanut rajoitettuja poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kolmestatoista helmikuun IE-haavoittuvuudesta yhdeksän koski kaikkia yhä tuettuja Internet Explorerin versioita, kuten IE9:ää Windows Vistassa ja IE10:tä Windows Server 2012:ssa.

– Koska Microsoftin selaimen eri versiot jakavat suuria määriä koodia keskenään...on lähes varmaa, että nämä yhdeksän haavoittuvuutta ovat olemassa myös IE7:ssä, IE8:ssa sekä IE9:ssä ja IE10:ssä niissä Windows-versioissa, joita ei paikata, Computerworldin Gregg Keizer kirjoittaa.

IE-aukot ovat haluttua verkkorikollisten ruokaa, joten hyökkäyksiä sopii odottaa etenkin, kun konnat tietävät nyt käytössä olevan miljoonittain IE-selaimia, joiden haavoittuvuuksia ei koskaan korjata.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (28)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Yleensäkään Exploreria ei kannata käyttää koskaan.
Anonyymi: Workeri 12.2.2016 13:46

Anonyymi
Turvallisuuden tunne katoaa kokonaan, jos Internet Explorerkin muuttuu vaaralliseksi!
Anonyymi: Kauhua 12.2.2016 13:57

Anonyymi
explorerit olivat vaarallisia jo 10 vuotta sitten
Anonyymi: dassdeeweweewdew 12.2.2016 13:58

Anonyymi
Ne ovat olleet vain hetittäin turvallisia. Muut selaimet ovat ilman muuta parempia.


Ikävä kyllä Exploderia ei saa täysin pois koneelta ja valitset minkä hyvänsä selaimem käytöösi ja oletusselaimeksesi, Windows päivittää itsensä Exploderin kautta.
Anonyymi: vältettäväselain 12.2.2016 14:16

Rekisteröitynyt käyttäjä
Aivan kuten edellä on jo annettu ymmärtää, eihän IE ole koskaan mikään erityisen turvallinen ollut!

Sehän on aina ollut sieltä heikoimmasta ja heiveröisimmästä päästä, mitä käyttöturvallisuuteen tulee.
Rekisteröitynyt käyttäjä: AsioitaSeurannut 12.2.2016 14:19

Anonyymi
Ikävä kyllä Exploderia ei saa täysin pois koneelta ja valitset minkä hyvänsä selaimem käytöösi ja oletusselaimeksesi, Windows päivittää itsensä Exploderin kautta.


Saahan sen pois. Sieltä Windows 10:n OptionalFeatures.exe päälle ja poistaa vanhan IE:n. Sitten voi käyttää sitä uutta Edgeä.
Anonyymi: totuusmies 12.2.2016 14:19

Anonyymi
Ei kai sitä ikuisesti tarvitse jaella päivityksiä vanhoihin pskiin selaimiin. Päivittäkää selaimenne tai olkaa käyttämättä ie:tä.
Anonyymi: 11110000 12.2.2016 14:21

Anonyymi
Turvallisuuden tunne katoaa kokonaan, jos Internet Explorerkin muuttuu vaaralliseksi!


Siispä sinulla on ollut vain "turvallisuuden tunne".
Anonyymi: TunnettaPeliin 12.2.2016 14:30

Anonyymi
Eikö Viestintäviraston pitäisi valistaa kansaa käyttöjärjestelmän upgreidaamisen tärkeydestä?
Toisaalta eihän upgreidaamiselle ole edes suomenkielistä vastinetta, joten antaa olla.
Anonyymi: Windows_10_käyttäjä 12.2.2016 14:50

Anonyymi
Kaikki selaimet vuotaa kuin seula. Kyse on vain siitä, että mikä selain milloinkin eniten. Kaikki kuitenkin lähettää jatkuvasti käyttöoikeussopimuksen mukaisesti toimintadataa maailmalle. Ei ole kyse siitä tapahtuuko niin vaan siitä, että tuleeko se julki. Loppupeleissä käyttäjä on itse hyväksynyt asian "lukemalla" käyttöoikeussopimuksen ja klikkaamalla ok. Mitäs menit?
Anonyymi: jappasua 12.2.2016 15:05
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Vuonna 2015 kolariauto soittaa itse ambulanssin

27.09.2011 Euroopan matkapuhelinverkot ovat valmiina välittämään automaattisia hätäpuheluita kolaroivista autoista. Mobiiliverkossa on pikakaista hätäpuheluihin.


2013

Kolme vuotta sitten

Apple tuomittiin korvauksiin iPodin ohjauspyörästä

27.09.2013 Applen iPod-musiikkisoittimen aikanaan paljon hehkutettu ohjauspyörä ei ollutkaan Applen oma keksintö. Japanilaisen tuomioistuimen mukaan Apple oli käyttänyt japanilaisen keksijän patentoimaa teknologiaa.

.