Taloussanomat

Oppimissoftassa julkinen aukko – valmistaja vaikenee

Kuva: Ville Hildén

19.2.2016 10:23 DokeOS-ohjelmiston haavoittuvuus on julkinen ja siihen on saatavilla hyökkäyskoodi.

Sähköisen oppimisen DokeOS-ympäristöstä on löydetty vakava haavoittuvuus, Viestintävirasto kertoo.

Aukon löysi High-Tech Bridge -niminen sveitsiläinen tietoturvayritys. Se sanoo ottaneensa valmistajaan yhteyttä ensimmäisen kerran tammikuun alkupuolella ja yhteensä viisi kertaa eri tavoin, mutta valmistaja ei ole vastannut ollenkaan. Nyt tietoturvayhtiö päätti paljastaa aukon yhdessä esimerkkikoodin kanssa.

Haavoittuvuus liittyy kirjautumiseen. Ympäristöön kirjautumisen yhteydessä tapahtuva tunnuksen oikeuksien tarkistus on mahdollista kiertää ja sen myötä kirjautuminen on mahdollista millä tahansa, jopa pääkäyttäjätason tunnuksella.

Vaara koskee ainakin DokeOS:n versiota ce30, mutta mahdollisesti myös aiempia versioita. Hyväksikäyttö edellyttää, että kertakirjautuminen (SSO) -ominaisuus on kytketty päälle. Ilmeisesti uhkaa voi siis rajoittaa kytkemällä ominaisuus pois, kunnes virallinen korjaus toivottavasti ilmestyy.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (1)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Tietoyhteiskunnan" todellinen luonne alkaa paljastumaan tuhmemmallekin. Sillä aikaa voimme pitää kaikkea digitaalista väärennösepäilyn alla. Väärennöksiä kunnes toisin todistetaan.
Anonyymi: manipulaatio 19.2.2016 16:22
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Koston päivää ei tullutkaan

26.09.2011 Anonymousin uhkaamat verkkohyökkäykset näyttävät jääneen toteutumatta lauantaina Yhdysvalloissa.


2013

Kolme vuotta sitten

Tämä Googlen bugi vaanii miljoonia

26.09.2013 Googlen Gmail-palvelussa, jolla on yli 400 miljoonaa käyttäjää, on merkillinen sovellusvirhe, joka voi johtaa käyttäjän tilin jäädyttämiseen.

.