Taloussanomat

Spotify-käyttäjä, harkitse salasanan vaihtoa!

Kuva: Benjamin Suomela HS

19.2.2016 10:08 Nettiin on vuodettu Spotify-käyttäjien salasanoja, kertoo Forbes.

Nettiin on vuotanut satoja Spotify-käyttäjien salasanoja, kertoo Forbes.

Tiedot vuodettiin kolmeen eri tiedostoon Pastebin-tekstijulkaisupalvelussa. Tiedoissa on selväkielinen käyttäjän sähköpostiosoite ja salasana. Joissakin tapauksissa kerrottiin myös käyttäjän kansallisuus, tunnuksen tyyppi (ilmainen tai maksullinen) ja tilauksen uusiutumisaika.

Forbes varmisti vuodon oikeellisuuden ottamalla yhteyttä 80 käyttäjään.

Asiaa Forbesille kommentoinut Spotifyn edustaja sanoi yhtiön tarkkailevan jatkuvasti Pastebinin kaltaisia vuodoissa käytettyjä palveluita ja ilmoittavansa asiakkaille, jos tunnukset todetaan aidoiksi.

Suurin osa lehden kuulemista Spotify-käyttäjistä ei kuitenkaan ollut saanut yhteydenottoa musiikkipalvelusta.

Murtaja tai käyttäjätunnusten alkuperä on toistaiseksi tuntematon.

Vaikka verkkoon vuotaneiden salasanojen määrä on häviävän pieni Spotifyn kymmenien miljoonien käyttäjien keskuudessa, kannattaa salasanan vaihtoa harkita.

Forbesin uutinen ei asiaa mainitse, mutta Facebook-autentikaatiota käyttävät musiikinkuuntelijat lienevät turvassa. Näiden sisäänkirjautuminen tapahtuu Facebook-salasanalla, jota Spotify ei näe.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jestas miten turvallinen spotify on! Monesko kerta tämä on muutaman vuoden sisään. Oma tilinikin joutui kaapatuksi marraskuussa ja kaikki soittolista deletoitiin. Heillä ei siis ole minkäänlaista kiinnostusta tietoturvan parantamiseen...
Anonyymi: Jansku 19.2.2016 11:11

Anonyymi
Jestas miten turvallinen spotify on! Monesko kerta tämä on muutaman vuoden sisään. Oma tilinikin joutui kaapatuksi marraskuussa ja kaikki soittolista deletoitiin. Heillä ei siis ole minkäänlaista kiinnostusta tietoturvan parantamiseen...Yeah.. rigth.. in your dreams.
Anonyymi: Erssi 19.2.2016 14:04

Anonyymi
Koska näitä paljastettuja käyttäjiä oli vain satoja, niin kyseessä täytyy olla sellaisia käyttäjiä joilla on ollut Spotify-tilissään sama salasana kuin jonkin muun palvelun tilissä. Tähän toiseen palveluun on murtauduttu ja sieltä saadulla salasanat on kirjauduttu Spotifyyn ja haettu sieltä tiedot.

Jos paljastettuja käyttäjiä olisi satoja tuhansia tai miljoonia, niin se olisi merkki että Spotify-palvelu itsessään olisi hakkeroitu.

Älä koskaan käytä samaa salasanaa kahdessa eri palvelussa, etenkään jos jommassa kummassa palvelussa pitää käyttää luottokorttia.
Anonyymi: MiksaS 20.2.2016 0:18

Anonyymi
Pitkällä ja monimutkaisella, sekalaisesti kirjaimia, merkkejä ja numeroita sisältävällä salasanalla pääsee jo pitkälle. Mitä pidempi salasana, sitä parempi. Näin saa joka palveluun eri salasanan, ja erittäin vahvan sellaisen! Tällainenkin salasana on mahdollista oppia muistamaan, kun riittävän monta kertaa joutuu sen näpyttelemään.
Anonyymi: Somban 28.5.2016 16:44
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Suomi-peli selvisi läpi homeen ja rahahuolien

28.09.2011 Recoil Games kertoo yllättävän suoraan, millaisen ponnistuksen takana myöhästynyt Rochard-peli oikein oli.


2013

Kolme vuotta sitten

Musakone ja teholäppäri yksissä kuorissa – testissä Asus N550

28.09.2013 Asuksen uusi N550-matkamikro mainostaa itseään design-multimedialaitteena. Testasimme, mitä sliipattuun alumiinikuoreen pakattu kone tarjoaa.

.