Taloussanomat

Useat valtion verkkopalvelut kyberhyökkäyksen kohteena

Kuva: Martti Kainulainen

24.2.2016 14:48 Valtion käyttämää julkaisualustaa vastaan alkoi hyökkäys tiistai-iltana.

Useiden ministeriöiden ja rahoitusvakausviraston verkkopalvelut ovat kärsineet käyttökatkoksista tiistai-illasta eteenpäin. Häiriöiden takana on yhä jatkuva yhteiseen julkaisualustaan kohdistuva palvelunestohyökkäys.

Häiriö on hidastanut ja osittain estänyt ainakin valtioneuvoston kanslian, valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, sekä rahoitusvakausviraston verkkosivujen käyttöä.

Asiaa selvittää Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. Korjaavat toimenpiteet tehdään Valtorin ja palvelutoimittajan yhteistyöllä. Valtori tiedottaa tilanteen kehittymisestä torstaihin 9:30 mennessä.

Jutun kirjoitti: Tapio Berschewsky

Tapio Berschewsky

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (22)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyber hyökkäys tulee varmaan Ruotist, sanoo turkkulainen;=)
Anonyymi: Turuust 24.2.2016 15:01

Anonyymi
Hyvä että testataan, valtion julkisten verkkopalveluiden on kestettävä kaikki mitä ikinä keksitään, muuten niillä ei ole todellisessa kriisitilanteessa mitään virkaa. Hyökkäyksen lähteet tulee kartoittaa ja sulkea pois verkosta alle kymmenessä minuutissa, muuten homma ei pelaa niin kuin pitäisi.
Anonyymi: ukkoukko 24.2.2016 15:06

Anonyymi
Ei jää hyökkäys tähän. Seuraava tulee nopeudella 1275 m/s.
Anonyymi: otsalohkoon 24.2.2016 15:18

Anonyymi
Jahas se on veli venäläinen linjoilla oikein urakalla. Liekkö veli venäläinen on vähän tohkeissaan presidentin päivällä pitämästä tiedotustilaisuudesta. Tosin tuo hyökkäys alkoi jo eilen illalla, mutta kyllä neukkulassa tuo tiedettiin että Niinistö puhuu tänään.
Anonyymi: Helena 24.2.2016 15:50

Anonyymi
Jahas se on veli venäläinen linjoilla oikein urakalla. Liekkö veli venäläinen on vähän tohkeissaan presidentin päivällä pitämästä tiedotustilaisuudesta. Tosin tuo hyökkäys alkoi jo eilen illalla, mutta kyllä neukkulassa tuo tiedettiin että Niinistö puhuu tänään.


Hyökkäyksen takana on muutama alaikäinen finninaama ja täällä puhutaan Venäjän kyberhyökkäyksestä. Ei hyvää päivää.

Kun Venäjä hyökkää suomalaisten ministeriöiden palvelimiin, niin sitä ei huomata vuosikausiin ennen kuin joku ulkomainen taho ystävällisesti vihjaisee, että teillä on tallin ovet auki. Suomen kyberturvallisuusasiantuntijat ovat kybertyneet nurkkaan häpeämään osaamattomuuttaan.
Anonyymi: pöhinää 24.2.2016 15:55

Anonyymi
Pojat ja tytöt.

satun nyt vaan olemaan sellaisessa tehtävissä, että huoli ei ole aiheeton.

Suomen järjestelmiä testaan ja testaajat kyllä kaikki tulevat suunnasta Itä.

Tämä kaikki tehdään sen takia että veli ve.....jä voi rakentaa kyberhyökkäyksensä oikeaan skaalaan.
oikeaan aikaan. Ensin ajetaan infra alas, sen jälkeen helpompi marssia sisään.
Anonyymi: totuusseerumi 24.2.2016 16:00

Anonyymi
Kuinka kukaan viitsii hyökätä tällaisia vähäpätöisiä ja mitättömiä sivustoja vastaan? Taitaa olla lasten tai poikaviikarien tekosia!

Asiasta vastaavan ministerin on kuitenkin vakavasti harkittava eronpyyntöään, jotta asian saama painoarvo olisi riittävä. Samalla on varmistettava rahoitus uusien ja entistä parempien kotisivujen suunnitteluhankkeelle.
Anonyymi: Kuka_Ministeri 24.2.2016 16:01

Anonyymi
"Kyber hyökkäys tulee varmaan Ruotist, sanoo turkkulainen;=)

Turuust 24.2.2016 15:01"

Tai sit Affenanmaalt!
Anonyymi: Onnim 24.2.2016 16:05

Anonyymi
Valtori tiedottaa tilanteen kehittymisestä torstaihin 9:30 mennessä.


Juuripa näin näitä asioita pitääkin tehdä ja tekemisestä voi päätellä ko puljussa olevan aammattilaisia töissä myös tiedoituksessa .
Anonyymi: Konesalimörkö 24.2.2016 16:06

Anonyymi
Tätähän on liikenteessä, kuin kausiflunssaa. Olikos se eilen vai toissapäivänä, kun joku kävi Ranskan puolustusministeriön tietoja vähän tutkailemassa.
Anonyymi: jkdfghjklfjhk 24.2.2016 16:24
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Meegon korvaaja sai taakseen vahvat tukijat

28.09.2011 Meego-kehittäjä houkutellaan nyt uuden Tizen-käyttöjärjestelmän taakse. Ensimmäiset Tizen-laitteet ovat luvassa markkinoille vuonna 2012.

.