Taloussanomat

Asiantuntija: Avain kiisteltyyn iPhoneen löytyy kiinalaisesta kioskista

Kuva: EPA

7.3.2016 10:31 FBI haluaa Applesta helpon ennakkotapauksen, vaikka se pystyisi avaamaan terroristin iPhonen tiedot omin keinoin, asiantuntijat väittävät.

Terroristin iPhone 5c, jossa on iOS 9 -käyttöjärjestelmä, on FBI:n mukaan liian kova pala sille. Se vaatii Applea kehittämään iOS:stä uuden version, joka sallii lukituskoodin syöttämisen rajattomasti. Näin FBI voisi arvata puhelimen salasanan väkisin pelkäämättä, että sen tiedot pyyhkiytyvät liian monen väärän yrityksen jälkeen.

Nyt tietoturva-asiantuntujat arvioivat Bloombergille, että FBI ei oikeasti tarvitse oikeuden apua puhelimen tietojen hankkimiseen. Heidän mukaansa FBI voisi lähes varmasti tehdä sen itse. Helppoa se ei olisi, mutta asiantuntijoiden mukaan FBI ei edes yritä, koska se haluaa mieluummin voittaa oikeudessa ennakkotapauksen, joka antaisi agenteille pääsyn puhelimen tietoihin etsintälupaa vastaan.

Kybertutkija Jonathan Zdziarskin mukaan FBI voisi hakea oppia hämyisistä kioskeista Kiinassa, joissa iPhoneja hakkeroidaan koko ajan. Hänen mukaansa niissä osataan kopioida iPhonen sisältö toiselle sirulle alkeellisin työkaluin, ja FBI voisi tehdä samoin.

Liittovaltion poliisi voisi kopioida terroristin puhelimen sisällön uudelle sirulle, jotta sillä on varmuuskopio, kun salasanayritykset pyyhkivät laitteen. Zdziarskin mukaan haasteena on tehdä kopiointi satoja kertoja tuhoamatta sirua, mutta ongelma olisi ratkaistavissa.

Toisten asiantuntijoiden mielestä FBI voisi yksinkertaisesti etsiä haavoittuvuuksia iOS:stä ja käyttää niitä tietojen kaivamiseen. Tai sitten se voisi mennä vakoiluvirasto NSA:n luokse ja pyytää sitä ronkkimaan tiedot iPhonesta.

Asiantuntujoiden väitteet ovat selvässä ristiriidassa sen kanssa, mitä FBI:n johtaja todisti Yhdysvaltain kongressin edessä viime viikolla. James Comey korosti, että FBI on etsinyt apua iPhonen tietojen hankkimiseen kaikkialta hallituksesta, mutta ilman tulosta. Hän sanoi, että edes NSA ei saa tätä iPhonea auki.

Jutun kirjoitti: Bloomberg–Digitoday

Bloomberg–Digitoday

Kommentit (37)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Eihän ketään jolla edes yksi muumi päässä enää virkamiesten sanomisiin usko. Valehtelee minkä ehtii. Varsinkin nyt kolmannen mailmandosan lähellä propakanda ja valheet täyttää kaikki normaalit mediat.
Anonyymi: sykerö 7.3.2016 10:46

Anonyymi
"FBI on etsinyt apua iPhonen tietojen hankkimiseen kaikkialta hallituksesta, mutta ilman tulosta. Hän sanoi, että edes NSA ei saa tätä iPhonea auki."
Tuota Apple voisi käyttää jo ihan mainoslauseena, jos on todellakin totta! FBI:n varma puhelin!
Anonyymi: noviisi 7.3.2016 10:48

Anonyymi
Täyttä teatteria siis koko homma, jos kiinalaiset kioskinpitäjät kadulla osaavat iPhonen murtaa, niin miksei FBI ja NSA valtavilla resursseillaan. Tarkoitus on vain saada ennakkotapaus. Tietoturvaltaan heikoimman mobiilikäyttöjärjestelmän murtaminen on lastenleikkiä noille organisaatioille, vaikka appleuskovaiset kuorossa muuta ulisevat.
Anonyymi: iosvuotaapahasti 7.3.2016 10:52

Anonyymi
Jos tieto korkkauksesta julkaistaan, apple kiristää tietoturvaansa lisää, siksi siitä ei kannata huudella huudeilla.
Anonyymi: HysHysHys 7.3.2016 11:01

Anonyymi
"...joka sallii lukituskoodin syöttämisen rajattomasti. Näin FBI voisi arvata puhelimen salasanan väkisin pelkäämättä, että sen tiedot pyyhkiytyvät liian monen väärän yrityksen jälkeen."

Juuri tässä piilee se mikä kiinalaisella kioskillakin tiedetään. Miksi ihmeessä se pitäisi tehdä noin vaikeasti. Onko ihan pakko olla puupää.

No, eipä tietenkään. Moni onkin ymmärtänyt että FBI vedätys on todellakin vedätys.

Tee testi. Lukitse se omena. Mene kiinalaiselle kioskille ja selitä onnettomana sitä että unohdit ja että auki pitäs saaha ja äkkiä. Maksat mitä ppyydetään. Poika käy takahuoneessa omenasi kanssa ja sitten hän tulee sanomaan etttä muuten kiva mutta tarttis vielä hiukan lisää...kun se oli syystä a tai b niin hankalaa ja vaatii vielä hiukan lisää työtä. Maksat hiukan lisää ja hymy ilmestyy naamalle ja hän hakee sen takahuoneesta jossa se oli jo valmiina...tässähän se on avattuna. Xie Xie.
Anonyymi: pöljät 7.3.2016 11:04

Anonyymi
Täyttä teatteria siis koko homma, jos kiinalaiset kioskinpitäjät kadulla osaavat iPhonen murtaa, niin miksei FBI ja NSA valtavilla resursseillaan. Tarkoitus on vain saada ennakkotapaus. Tietoturvaltaan heikoimman mobiilikäyttöjärjestelmän murtaminen on lastenleikkiä noille organisaatioille, vaikka appleuskovaiset kuorossa muuta ulisevat.


Eli jatkat vanhaa linjaa "Toistan valheita niin kauan, että niistä tulee lopulta totta linjaa". Yleensä olisi hyvä tuoda jotain omien väitteidensä tueksi, niin saisi jotain uskottavuuttakin.
Anonyymi: Taassitäsamaa 7.3.2016 11:05

Anonyymi
"FBI on etsinyt apua iPhonen tietojen hankkimiseen kaikkialta hallituksesta, mutta ilman tulosta. Hän sanoi, että edes NSA ei saa tätä iPhonea auki."
Tuota Apple voisi käyttää jo ihan mainoslauseena, jos on todellakin totta! FBI:n varma puhelin!


No iso mainoshan tämä koko homma on.
Anonyymi: markkinamies 7.3.2016 11:06

Anonyymi
"Liittovaltion poliisi voisi kopioida terroristin puhelimen sisällön uudelle sirulle, jotta sillä on varmuuskopio, kun salasanayritykset pyyhkivät laitteen. Zdziarskin mukaan haasteena on tehdä kopiointi satoja kertoja tuhoamatta sirua, mutta ongelma olisi ratkaistavissa."

Kuinkahan tyhminä tässä pidetään kiinalaisia kioskinpitäjiä. Hehhhehheeh.

Jos sirulla A laitteessa B on suojattu sisältö ja siten että kun laitteella B yritetään antaa sitä avainta liian monta kertaa niin laite B tuhoaa datan..

Näkeehän tässä nyt sokea reettakin tuon järjettömyyden.

Eihän se data enää itse itseään siinä kopiossa tuhoa vaikka sille trjottaisiin aidanseivästä avaimeksi.

No ei kaikkea voi tietenkään ihan suoraan sanoa mutta jos et tajunnut sinun ei pidäkään tajuta.
Anonyymi: kiinalainen 7.3.2016 11:11

Anonyymi
Toihan on ihan puhdasta Apple-mainontaa. Vain ja ainoastaan. ELI: Osta apple niin edes FBI ei pääse tietoihisi. ELi tuolla tavalla ne saa vakoilukohteet käyttämään juuri applea ja samalla niillä on hypertyökalut jo valmiina niiden vakoilemiseen. FBI kiittää applea ja toisinpäin.
Anonyymi: GoogleSucksNSA 7.3.2016 11:26

Anonyymi
Sama kun Jenkit tulisivat suomeen katosmaan, kuinka anttiikisilla autoilla ajetaan täällä päivittäin kolareita, eikä millään selvitä niistä.
Anonyymi: lisääveroja 7.3.2016 11:43
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia Siemens tarjoaa lähtöpaketteja

28.09.2011 Verkkolaiteyhtiö Nokia Siemens vähentää Suomen myynnistä ja asiakaspalvelusta 30 työpaikkaa. Vaihtoehtoina on ottaa vapaaehtoinen lähtöpaketti tai saada potkut.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.