Taloussanomat

"Jos FBI voittaa, puhelimista tulee salakuunteluvälineitä"

Kuva: JUSTIN LANE

10.3.2016 15:41 Applen Eddy Cue kysyy, mihin viranomaiset vetävät rajan, jos FBI voittaa oikeustaistelun yhtiötä vastaan.

Yhdysvaltain viranomaisten kanssa oikeustaistelua terroristin iPhonen avaamisesta käyvä Apple varoittaa yksityisyyden kannalta synkästä tulevaisuudesta, kertoo Univision (espanjaksi).

Englanniksi asiasta kirjoittaa The Guardian.

Applen palvelupäällikkö Eddy Cuen mukaan seuraava askel voi olla puhelimen muuttaminen salakuuntelulaitteeksi viranomaisten käskystä.

– Ennen pitkää he haluavat meidän laittavan [käyttäjän] kameran tai mikrofonin päälle. Emme pysty siihen nyt, mutta entäpä jos meidät pakotetaan siihen, Cue sanoi Univisionille.

– Missä raja kulkee? Avioerotapauksissa? Laittomassa maahanmuutossa? Verotutkinnassa? Jonain päivänä joku saa laitettua puhelimen mikrofonin päälle. Sitä ei pitäisi tapahtua tässä maassa [Yhdysvalloissa], Cue jatkoi.

Apple on valittanut oikeuden päätöksestä, jossa sitä pakotetaan avustamaan puhelimen avaamisessa. Asiasta odotetaan päätöstä loppukuussa.

Kaikki eivät pidä uskottavana väitteitä siitä, että FBI tarvitsisi Applen apua puhelimen murtamiseen. Muun muassa Edward Snowden on pitänyt oikeusprosessia huijauksena, jonka tarkoitus on lähinnä antaa viranomaisille oikeus pakottaa laitevalmistajat yhteistyöhön.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (33)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyllä paras otta FBI data nauha ja ohjelm etsi missä tyyppi oikeassa on sotaa missä paikka ja sama huumenörtti .. turhaa estää. Pakko antaa data FBI kaikki .. jos ei varma tulee sotaa kasvaa kasvaa iso ei pysy estää ilman data
Anonyymi: antisotaa 10.3.2016 16:07

Anonyymi
nöh, helppo hoita. 10 miljardi puhelin, kymmene soitto paivas, alota keskusteli, miten voi isis ja äitis, fpi tietustelu tukos kene isi ja aiti, mis ja kene kans.
Anonyymi: Vietkong 10.3.2016 16:16

Anonyymi
FBI yrittää laillistaa tekemisiään. Apple valehtelee, jos väittää, ettei heidän puhelimiensa mikrofonia ja kemeraa saa laitettua päälle verkon yli etäältä. Joissain puhelinmalleissa on ollut niitä ongelmia, että puhelimeen on saatu asennettua haittaohjelma, joka tekee juuri tuon. En usko Applen puhelinten olevan sen kummempia kuin muutkaa puhelimet ovat.
Anonyymi: Vihtori 10.3.2016 16:35

Anonyymi
"– Ennen pitkää he haluavat meidän laittavan [käyttäjän] kameran tai mikrofonin päälle. Emme pysty siihen nyt, mutta entäpä jos meidät pakotetaan siihen, Cue sanoi Univisionille."

Eikös NSA voi jo nyt pakottaa tuohon ja siten että Applen ym. pitää olla asiasta hiljaa.
Anonyymi: HöhHöh 10.3.2016 17:11

Anonyymi
"Jos FBI voittaa, puhelimista tulee salakuunteluvälineitä.
– Ennen pitkää he haluavat meidän laittavan [käyttäjän] kameran tai mikrofonin päälle. Emme pysty siihen nyt, mutta entäpä jos meidät pakotetaan siihen, Cue sanoi Univisionille".

Täyttä bullshit-vedätystä. Puhelimen kamera ja mikrofoni on jo vuosia voitu laittaa etänä päälle ja nyt Apple puhuu vasta tästä mahdollisuudesta. Tässä koitetaan nyt paikata Edward Snowdenin vuotojen aiheuttamaa haittaa, ja saada ihmiset uskomaan ettei puhelimiin muka päästäkään verkon kautta tai laitetasolla. Aikaismpin paljastusten mukaan NSA piti iPhonekäyttäjiä zombeina jotka jakavat kaiken. Tämä sen takia että NSA:n oli erityisen helppo murtautua etänä iPhone/iPad laitteisiin ja pilveen, todennäköisesti sen rakia että Apple teki niin syvää yhteistyötä NSA:n kanssa. Nyt on kova kilvenkiillotuskamppanja että USA:n kruununjalokiviyritys saadaan taas uskottavaksi tietoturvan puolesta. Made in NSA
Anonyymi: MadeInNSA 10.3.2016 17:28

Anonyymi
On olemassa myös SailfishOS ja Ubuntu käyttöjärjestelmällisiä luureja. Vaihtoehtojen aika on jo täällä.

Ei Applelle ja Microsoftille. Nyt vähintään.
Anonyymi: nimimerkkierkki 10.3.2016 18:18

Anonyymi
On olemassa myös SailfishOS ja Ubuntu käyttöjärjestelmällisiä luureja. Vaihtoehtojen aika on jo täällä.

Ei Applelle ja Microsoftille. Nyt vähintään.

Molemmilla on vielä Snowdenin, Venäjän ja FSB:n vankumaton ja pyyteetön tuki ja softakehitys suljetun osan osalta on tehty siellä.
Anonyymi: Venäjä_osaa 10.3.2016 18:30

Anonyymi
Kyllä paras otta FBI data nauha ja ohjelm etsi missä tyyppi oikeassa on sotaa missä paikka ja sama huumenörtti .. turhaa estää. Pakko antaa data FBI kaikki .. jos ei varma tulee sotaa kasvaa kasvaa iso ei pysy estää ilman data


Mitähän oikein tarkoitit? En täysin ymmärrä kirjoitustasi. Hieman huono Suomi...
Anonyymi: DI15v 10.3.2016 19:22

Anonyymi
Aika helppohan tuohon on vastata. Apple siirtää pääkonttorinsa Kanadaan. Puhelimet ovat edelleen jenkkien markkinoilla, mutta jenkkien lait eivät salakuuntelemisineen enää pakota Applea. Toki jenkeiltä jäävät myös saamatta Applen veromiljarditkin. Ehkä se oli sitten sen farssin arvoista?
Anonyymi: OlikoSenArvoista 10.3.2016 21:16

Anonyymi
Barceloonassa MWC messuilla Suomalainen XXLSEC julkaisi Privecall älypuhelimen lisälaitteen joka salaa älypuhelimen puheen ja softan.
Lisää FBI ja NSA uutisia niin johan Suomeen alkaa syntymään työpaikkoja Cyber alalle. Ala sattaa olla Suomelle se seuraava iso vientituote.
Anonyymi: Cybermen 10.3.2016 21:34
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia vilautti Windows-puhelinta: "Tyrmäävä"

27.09.2011 Nokia on esitellyt vielä julkaisematonta Windows-puhelintaan yhteistyökumppaneille. Vastaanotto on ollut hyvä, väittää Nokia-johtaja Conor Pierce Pocket-lint -verkkolehden haastattelussa.


2013

Kolme vuotta sitten

Google muutti hakua, mutta huomasitko mitään?

27.09.2013 Googlen mukaan kyseessä ei ollut mikään pikkupäivitys, mutta yhtiö jätti sen luonteen epäselväksi.

.