Taloussanomat

Korjaus 4 pdf-aukkoon: Näin tarkistat, oletko turvassa

10.3.2016 09:43 Tietokoneessasi saattaa hyvinkin olla Adoben pdf-ohjelmisto. Nyt on aika korjata se.

Adobe julkaisi korjaukset kolmeen kriittiseen haavoittuvuuteen Acrobat- ja Reader-ohjelmistoissaan. Ohjelmistot ovat erittäin laajasti käytössä pdf-tiedostojen käsittelyä varten.

Viestintäviraston mukaan kyseiset haavoittuvuudet ohjelmistojen Windows- ja Mac OS X -versioissa voivat mahdollistaa haitallisen ohjelmakoodin suorittamisen kohdejärjestelmässä.

Näiden lisäksi Adobe julkaisi korjauksen myös lukuohjelma Digital Editionsin kriittiseen haavoittuvuuteen. Se voi mahdollistaa haittakoodin ajamisen Windowsissa, Mac OS X:ssä, iOS:ssä ja Androidissa.

Korjaamisen pitäisi olla kivutonta. Päivitykset voi tarkistaa manuaalisesti valikosta Help > Check For Updates, ja Adoben mukaan ohjelmisto päivittyy automaattisesti havaittuaan päivityspaketit.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
SumatraPDF ollut käytössä jo vuosia. Suosittelen!
Anonyymi: abcdef 10.3.2016 9:55

Anonyymi
Ei ole ollut enää vuosiin, ja jos joku vielä käyttää sitä, niin suosittelen valitsemaan pakettienhallinnasta, POISTA!
Anonyymi: ukkoukko 10.3.2016 10:01

Anonyymi
Ei ole ollut enää vuosiin, ja jos joku vielä käyttää sitä, niin suosittelen valitsemaan pakettienhallinnasta, POISTA!


Samaa mieltä. Otsikon lause "Tietokoneessasi saattaa hyvinkin olla Adoben pdf-ohjelmisto. Nyt on aika korjata se." loppuosan pitäisi olla
"Nyt on aika poistaa se."
Anonyymi: iHIHHUlI 10.3.2016 12:17

Anonyymi
OS X:ssä ei moisia hepeneitä tarvita mihinkään, koska kaikki tarvittava on sisään rakennettuna. Paitsi jos tarvitsee Acrobat Pro´ta.
Anonyymi: 0-uutinen 10.3.2016 13:20

Anonyymi
Jos koneella on jotain missä lukee Adobe, on todellakin aikaa poistaa moiset haitakkeet! Esimerkiksi Adoben tekemä PDF katseluohjelma on käsittämätöntä kuraa. Jumii heti dokumenttia avatessa, ihmeellisiä taukoja ja odotuksia.

Esimerkiksi Evince (Ubuntussa) reagoi välittömästi käyttäjän pyyntöihin, eikä jumittele joutavia. Kuitenkin se toteuttaa juuri samaa funktiota kuin Adoben räpellys, eli mahdollistaa PDF dokumenttien katselun.

Eivät ole enää vuosiin osanneet Adobella koodata.
Anonyymi: Roskakoodia 11.3.2016 11:25
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Netin lippukauppiaat alkoivat käyttäytyä

29.09.2011 Internetin lippukaupat ryhdistäytyivät huomautusten jälkeen, Kuluttajavirasto kertoo.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.