Taloussanomat

Tuliko iPhonesta juuri tietomurtajien ykköskohde?

Kuva: BECK DIEFENBACH

30.3.2016 12:48 IPhonen maine vahvasti suojattuna päätelaitteena koki kolauksen, jolla voi Los Angeles Timesin mukaan olla kauaskantoisia seurauksia.

FBI selvitti terroristin käyttämän iPhone 5c:n salaisuudet ilman Applen apua. Ketkä kaikki muut voisivat pystyä samaan? Tätä kysymystä ei sovi sivuuttaa nyt, kun puhelimen tiedot saatiin selvitettyä loppujen lopuksi ilmeisen nopeasti kaiken julkisen kinastelun jälkeen.

Johtaja Kevin Bocek Venafi-yhtiöstä kuvaili tilannetta Los Angeles Timesille. Hänen mukaansa iPhonea on pidetty Yhdysvaltain kultavarannon säilytyspaikan Fort Knoxin kaltaisena linnoituksena, joka "on ulkoa käsin osoittautunut hyvin vaikeasti läpäistäväksi".

San Bernardinon terroristin iPhonen voittaminen muuttaa tilanteen ja antaa amatööreille, kyberrikollisille ja miksei valtiollisille hyökkääjillekin syyn yrittää kahta kovemmin. Jos joku törmää FBI:n käyttämään menetelmään, se olisi arvokasta kauppatavaraa pimeillä markkinoilla.

FBI:n menetelmän takana väitetään olevan israelilainen yritys nimeltä Cellebrite. On epäselvää, toimiiko menetelmä iPhonen muita versioita vastaan, mutta nimettömien viranomaislähteiden mukaan menetelmän soveltuvuus on rajallinen.

LA Times kuuli nimettömänä pysyttelevältä henkilöltä, että menetelmä salli FBI:n arvata iPhonen salasanaa yli kymmenen kertaa ilman, että puhelin silloin estää pysyvästi tietoihin pääsemisen. FBI:n oli sitten mahdollista arvata salasanaa niin monta kertaa, että oikea selvisi, lähde väittää.

Apple voitti yhden erän, mutta taistelu jatkuu

Apple haluaa tietää FBI:n käyttämän keinon iPhonen suojauksen ohittamiseksi, mutta Los Angeles Timesin mukaan se on paljon helpommin sanottu kuin tehty. FBI ei ole osoittanut mitään kiinnostusta kertoa salaisuuttaan Applelle.

– Tavalla tai toisella Applen tarvitsee selvittää yksityiskohdat. Hallitukselta olisi vastuullista paljastaa haavoittuvuus yksityisesti Applelle, jotta he voivat jatkaa laitteidensa tietoturvan koventamista, antivirusyhtiö AVG:n Justin Olsson sanoo LA Timesille.

The Guardian pelkää, että Applen voitto – vaikkakin hyvä uutinen asiakkaiden tietoturvan kannalta – on vain väliaikainen. Lehden mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriön ja Applen välinen taistelu on kaikkea muuta kuin ohitse, sillä tälläkin hetkellä on olemassa vähintään tusinan verran muita vastaavia oikeusjuttuja Applea vastaan ympäri Yhdysvaltoja.

Oikeusministeriötä arvosteltiin vahvasti kansalaisten tietoturvan vaarantamisesta terroristin iPhonen tapauksessa, joten The Guardianin mukaan ministeriöllä voi olla halua hoitaa tulevat taistelut välttäen julkisuutta käyttämällä salaisia tuomioistuimia valtion salaisia tuomioistuimia Applea vastaan.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (19)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Aika hyvin jos FBI pystyy arvaamaan salasanan 10 kerralla, kokeilkaas pölliä minun puhelin ja sen jälkeen yrittää hakkeroida sen salasana, ei onnistu.

Laitteen toki voi fbi takavarikoida, heh, eipä silti, ei minulla ole tietoja mikä fbi kiinnostaisi :-)
Anonyymi: Icloud 30.3.2016 12:57

Anonyymi
Aika hyvin jos FBI pystyy arvaamaan salasanan 10 kerralla
Ja tuo väite perustuu mihin?

"iPhonea on pidetty Yhdysvaltain kultavarannon säilytyspaikan Fort Knoxin kaltaisena linnoituksena, joka on ulkoa käsin osoittautunut hyvin vaikeasti läpäistäväksi." Tämä pitää edelleen paikkansa. Pirun vaikeaa murtaminen oli FBI:llekin, eikä onnistunut ilman ulkopuolista apua.
Anonyymi: asdfg 30.3.2016 13:08

Anonyymi
Ettei vaan olisi NSA kertonut FBI:lle ja saanut vaihtokaupassa jotain heille tärkeätä...
Anonyymi: iHole_inOne 30.3.2016 13:19

Anonyymi
Ja taas estettiin sota ja pelastettiin ihmishenkiä ja hyvä niin.
Taas löydetään lisää talousrikollisia ja hyvä niin.
Anonyymi: loistavaa_kerrassaan 30.3.2016 13:57

Anonyymi
Tosiasiassa koko suojauskeissi on pelkkää hämäystä, oikea motiivi hyökkäyksessä Appleaa vastaan on uskonnollisten piirien silmitön viha ei-heteroa toimitusjohtajaa kohtaan.
Anonyymi: 2547578966 30.3.2016 14:20

Anonyymi
Apple haluaa tietää FBI:n käyttämän keinon iPhonen suojauksen ohittamiseksi, mutta Los Angeles Timesin mukaan se on paljon helpommin sanottu kuin tehty. FBI ei ole osoittanut mitään kiinnostusta kertoa salaisuuttaan Applelle.

Eipä poliisilla ole aikaa tällaiseen rikkaiden ituhippien oikeussalipelleilyyn.
Jos ei järkipuhe auta, sitten mennään sorkkaraudalla sisään.
Anonyymi: homeland 30.3.2016 14:28

Anonyymi
Huomaattehan, miten teatteri jatkuu ja FBI ei halua kertoa koko maailmalle purkaneensa iPhonen salauksen jo aikoja sitten Applen kanssa nimenomaan YHTEISTYÖSSÄ.

Apple taas esittää suurta marttyyriä ja ihmisoikeuksien suojelijaa yrittäessään pitää appletorveloille syötettyä premiumlaatu + turvallisuusilluusiota yllä.
Anonyymi: Rahatpoissekundalla 30.3.2016 14:29

Anonyymi
Taitaa olla FBI juttu vain pelkkä feikki jolla saadaan "hakkerit" ympäri maailmaa kiinnostumaan salauksen purkamisesta, eli ilmaista työvoimaa FBI:lle ja naurut päälle.
Kyse on oikeastaan puhelinmurto terrorismista "hyvän" nimissä, eli kansalaiset pitää saada tarkan "luupin " alle että hallitukset ehtivät "eliminoida" heidän valtaaansa ja rahaansa kohdistuvat vaaralliset toimenpiteet ja henkilöt sekä ryhmät "talteen" "kansalaisille" vaarallisinä "terroristeina". Moraalikato narsismi on kekseliäs keksimään syitä.
Anonyymi: ilmaistyövoima 30.3.2016 14:30

Anonyymi
Applella on rahaa ostaa kaikki tarvitsemansa tiedot suojauksensa parantamiseksi.
Anonyymi: Raharatkaisee 30.3.2016 14:33

Anonyymi
Applella on rahaa ostaa kaikki tarvitsemansa tiedot suojauksensa parantamiseksi.


Mutta kongressi voi säätää lain, joka kieltää ylitehokkaat suojaukset kuluttajille myytävissä kännyköissä.
Anonyymi: homeland 30.3.2016 14:41
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

IS: Android-sovellukset voisi saada Nokia N9-puhelimeen

26.09.2011 Ohjelmistoyhtiöt tarjoavat ratkaisuja, joilla Android-puhelimille kehitetyt sovellukset voisi saada toimimaan Meego-laitteissa, muun muassa Nokia N9-puhelimessa, kertoo Ilta-Sanomat.


2013

Kolme vuotta sitten

Lehdet: Nokia silmäilee Alcatel-Lucentia – kaupoista ei vielä neuvoteltu

26.09.2013 Microsoft-kaupan jälkeen verkkoyhtiöksi jäävä Nokia on harkinnut ranskalaisen verkkolaiteyhtiö Alcatel-Lucentin ostamista. Asiasta kertovat Wall Street Journal -lehti (WSJ) sekä uutistoimisto Reuters.

.