Taloussanomat
Tiimi on työssä tärkein

Ruotsalainen ei rakasta työssään rahaa

25.4.2007 07:23 Tukholma - Mukavat työkaverit, mahdollisuus kehittyä ja hyvä esimies tekevät työntekijästä tyytyväisen, kertoo Manpower Work Life -raportti. Hyvä palkka jää tärkeysjärjestyksessä neljänneksi. Työympäristön yleisilme taas on yksi vähiten merkityksellisistä seikoista.

Etenkin nuoret viihtyvät työssään, kun ympärillä on hyvä tiimi. Mukavat työkaverit ovat hyvän työpaikan tärkein tunnusmerkki yhdeksälle kymmenestä 18-24 -vuotiaasta, kun yleisesti ottaen noin seitsemän kymmenestä ruotsalaisesta pitää tärkeänä työssään juuri työyhteisöä. Tulos liittynee olennaisesti havaintoon, jonka mukaan 72 prosenttia tutkimuksen osallistujista seurustelee työtoveriensa kanssa myös vapaa-aikanaan.

Toiseksi tärkeintä Manpower Work Life -paneelitutkimuksen mukaan työntekijöille on mahdollisuus kehittyä, minkä lisäksi työssä viihtymistä edistävät hyvät esimiehet. Korkea palkka sen sijaan on tärkeä tekijä vain joka neljännelle. Raha kiehtoo hieman useammin miehiä kuin naisia, kun taas hyvä pomo on merkityksellisempi tekijä naisille kuin miehille.

Työympäristöjen trendikkääseen ilmeeseen työnantajien ei tämän raportin mukaan kannata juuri sijoittaa. Tällaistä trendikkyyttä kaipaa työltään ensisijaisesti yksi prosentti vastaajista.

Manpower Swedenin paneelitutkimukseen osallistui noin 13 000 työntekijää eri aloilta. Otosta kuvaillaan edustavaksi läpileikkaukseksi ruotsalaisesta työväestöstä.

Jutun kirjoitti: Mika Lahdensivu

Mika Lahdensivu

Kommentit (2)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Mukavat työkaverit, mahdollisuus kehittyä ja hyvä esimies tekevät työntekijästä tyytyväisen", ja palkka on minunkin listassa siellä sijalla 4
Anonyymi: Samaa mieltä 25.4.2007 8:34

Anonyymi
Palkka on listatuista asioista ainoa, jonka pois ottamalla kukaan ei varmasti enää käy töissä. Siksi se on ehdottomasti tärkein. Työssä viihtyminen on myös hyvä asia, mutta ei kukaan huvikseen töissä käy.
Anonyymi: Töissä vain rahan ta 25.4.2007 9:49
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Twitter löysi veroparatiisin Euroopasta

26.09.2011 Mikroblogipalvelu Twitter perustaa kansainvälisen toimiston Irlantiin, Dubliniin.

.