Taloussanomat
Vastalause työnantajalle

Enfolaiset marssivat ulos Vaasassa

8.6.2007 09:40 Tietotekniikan palvelualalla toimivan Enfon Vaasan toimipisteen henkilöstö marssii ulos tänään perjantaina kello 10. Ulosmarssi on työntekijäpuolen mukaan vastalause Enfon pyrkimykselle päättää käynnissä olevat yhteistoimintaneuvottelut ennenaikaisesti ja henkilöstöä aidosti kuulematta.

Enfo on ilmoittanut lopettavansa tulostuspalvelun Vaasassa ja siirtävänsä toiminnot Kuopioon. Koko Vaasan tulostuspalvelun henkilöstö on irtisanomisuhan alla.

Yt-neuvottelut alkoivat kaksi viikkoa sitten. Henkilöstön edustajien mukaan neuvotteluissa työntekijöille ei ole annettu lain mukaista mahdollisuutta vaikuttaa asioihin, vaan työnantaja on vain sanellut jo päättämiään asioita. Lisäksi työnantaja on yrittänyt saada neuvottelut päättymään mahdollisimman nopeasti.

Enfo on tarjonnut irtisanomisuhan alla oleville työntekijöille mahdollisuutta jatkaa yrityksen palveluksessa Kuopion toimipisteessä, mutta antanut vain viikon miettimisaikaa ottaa tarjous vastaan.

Henkilöstö kokee asian kohtuuttomana, sillä näin kiireellisellä aikataululla ei kaikkia toimipaikan siirtoon liittyviä käytännön asioita ehditä selvittää.

- On myös kohtuutonta olettaa, että perheelliset työntekijät voisivat viikossa tehdä päätöksen toiselle paikkakunnalle muutosta, todetaan työntekijöitä edustavan ERTOn tiedotteessa.

Henkilöstö on esittänyt työnantajalle, että neuvotteluihin otettaisiin aikalisä syyskuun alkuun asti. Enfo ei ole suostunut vaatimukseen, vaan ilmoittanut haluavansa päättää neuvottelut ennenaikaisesti jo ensi viikolla. Lain mukaan yt-neuvottelujen pitää kestää vähintään kuusi viikkoa, elleivät osapuolet keskenään sovi toisin.

- Toimihenkilöliitto ERTO tulee selvittämään, täyttävätkö käydyt yhteistoimintaneuvottelut yt-lain vähimmäisvaatimukset neuvottelujen sisällön ja keston osalta, sanoo Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Tapio Huttula.

Tietotekniikan ja informaatiologistiikan palveluihin keskittynyt Enfo työllistää noin 500 henkilöä Suomessa. Viime vuonna yritys teki 12,2 miljoonaa euroa liikevoittoa.

Jutun kirjoitti: Kalevi Nikulainen

Kalevi Nikulainen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
taas yksi kusipääfirma, ja sitten ihmetellään kun osaavaa henkilöstä on niin vaikea löytää
Anonyymi: juke 8.6.2007 9:43

Anonyymi
Taas työläiset vaativat itselleen enemmän kuin on mahdollista antaa. Olisivat tyytyväisiä kun saavat edes työtä. Jos ei työ kiinnosta ja ei olla valmiita muuttamaan, kuolkoot nälkään. Ei täällä tarvitse toimia kuin Nukkulassa ja Neuvostoliitto kuoli ja kuopattiin, mutta Suomessa vain vielä yritetään herätellä kommarivaltaa takaisin demokratian nimissä. Onhan sitä sakkia riittämiin. Tekisipä hyvää näille työläisille näyttä'ä miten tärkeitä yritykset ovat ja viedä kaikki firmat pariksi vuodeksi muihin maihin. Ilman yrityksiä ja työnantajia tämä maa kaatuisi muutamassa kuukaudessa. Me yrittäjät teemme valtiolle ja kaikenmaailman luukuille tuhansia ilmaisia työtunteja, koska niistä meille maksetaan? Koska työläiset vuorollaan tekisivät ilmaisia tunteja? Aiona vain valitetaan. Jos työtä ei ole omalla nurkalla, mennään sinne missä työtä on, eikä valiteta alvariinsa. Aina, kautta koko historian ihmiset ovat muuttaneet elannon perässä. Mutta nyt kun sosialistit ovat vallalla ollet kohta 70 vuotta niin aina vain työläiset laiskistuvat ja lihovat....
Anonyymi: jamppa 8.6.2007 10:01

Anonyymi
"Koska työläiset vuorollaan tekisivät ilmaisia tunteja?"

Kuules Jamppa, Enfolla on käytössä kellokorttikone, eikä se tunne sellaista käsitettä kuin ilmainen tunti.
Anonyymi: Embo 8.6.2007 11:39

Anonyymi
Lol @ jamppatroll

mutta mutta onhan se totta että työntekijäthän ne yrityksessä huonoimmassa asemassa ovat. Omaa yritystä vaan pystyyn ja irti piiskasta ja orjuudesta!
Anonyymi: Dude 8.6.2007 12:45

Anonyymi
Jamppa, taisi unohtua ottaa aamulääkkeet.

Maailma ei ole ihan noin mustavalkoinen. Kyllä yrittäjätkin osaavat "nyhtää" valtiota ainakin verojen osalta. Erityisesti se näkyy ALV- ja tuloveroissa. Omaan käyttöön ostetaan tavaraa, mutta oma pulju maksaa. Näistä saadaan vielä valtiolta ALV-hyvitys. Saadaan siis ostoksille valtion (kansalaisten) maksamana lisäalennus. Mahdollisimman monien töiden maksut otetaan käteisenä, jottei tarvitse maksaa niin paljon veroja.

Tässä pari esimerkkiä yleisistä väärinkäytöksistä, jotka ovat arkipäivää.

Enfo ei ole muuten yrittäjän omistuksessa, joten Jampan vuodatus oli aiheetonta.
Anonyymi: Julius 8.6.2007 12:49

Anonyymi
-- olet oikessa jamppa

Täällä sisäisen kilpailumattomuuden maasta olisikin hyvä yrittäjien mennä vaikka venäjälle vapaankilpailun maahan testaamaan taitojaan.

Väittävät yritykset pelaavansa globaalissa maiilmassa, mutta työtä ei osata hajauttaa edes suomessa.
Anonyymi: yrtiykset ulkoimaill 8.6.2007 13:16
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Romania shokissa Nokian lähdöstä

29.09.2011 Nokian tehtaan sulkeutuminen johtuu kunnollisen ilmasillan puuttumisesta, romanialainen senaattori uskoo.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.