Taloussanomat

Verkko-Nokian väki pelkää etuisuuksien menetystä

Kuva: Lehtikuva

22.9.2010 12:36 Verkkoyhtiö Nokia Siemensin ulkoistuskumppanille siirtyviä työntekijöitä huolettaa, miten käy etuisuuksien uudessa työpaikassa.

Verkkoyhtiö Nokia Siemens kertoi tänään siirtävänsä lähes 400 työpaikkaa ulkoistuskumppani Capgeminille. Työnantaja vaihtuu Suomessa 80 verkkoyhtiön työntekijältä.

–Positiivista tässä on se, että työpaikat säilyvät. Toivottavasti uudessa työpaikassa eivät ala heti yt-neuvottelut, Nokia Siemensin ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Jari Ruokolainen sanoo ulkoistuksesta.

Eniten häntä huolettavat työntekijöiden etuuksien säilyminen. Nokia Siemensin työntekijöille on kertynyt bonuksia ja palkkioita tehdystä työstä.

–Aina on riski, että uusi työnantaja karsii etuja, Ruokolainen sanoo.

Ruokolainen kuuli Capgeminin kanssa tehtävästä ulkoistuskaupasta tiistaina. Hän uskoo, etteivät ulkoistukset jää tähän.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (35)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Toivottavasti uudessa työpaikassa eivät ala heti yt-neuvottelut" vs. "Aina on riski, että uusi työnantaja karsii etuja"


Joillekin lieneee jotenkin ylivoimaista ymmärtää, että silloin kun firmalla menee huonommin eli rahaa ei ole, niin pitää joko karsia etuja tai potkia väkeä pois. Vaikka se ei olekaan kivaa.
Anonyymi: realisti 22.9.2010 13:18

Anonyymi
Irtisanomisen vaiva siirretään näin toiselle firmalle ja saadaan ylläpidettyä "muka hyvä työnantaja" leimaa, sikäli kun joku sellaiseen NSN:n osalta enää uskoisikaan.


Ei NSN:n tehtävä olekaan "ylläpitää hyvä työnantaja leimaa", vaan tuottaa verkkopalveluita.
Anonyymi: realisti 22.9.2010 13:20

Anonyymi
Harmi ettei päässyt tuohon joukkoon. Capgeminillä ilkeäisi sanoa olevansa töissä ja vaikka pitää promo T-paitaakin. NSN:llä työssäkäyntiä pitää lähinnä salailla ja hävetä.
Anonyymi: Pitkänlinjalainen 22.9.2010 13:25

Anonyymi
"Joillekin lieneee jotenkin ylivoimaista ymmärtää, että silloin kun firmalla menee huonommin eli rahaa ei ole, niin pitää joko karsia etuja tai potkia väkeä pois."

Sitten on tietysti firmoja joita johdetaan niin hyvin että kehittäjät tekevät hyviä ja oikeita tuotteita, jotka menevät kaupaksi eikä tarvitse vain koko ajan hakea säästä kuluja leikkaamalla.
Anonyymi: Johdon virheiden pai 22.9.2010 13:27

Anonyymi
Pitäisi säätää laki, jonka mukaan kaikki ihmisten ja yhteisöjen saamat etuisuudet ovat ikuisesti turvatut.
Anonyymi: Sama laki voisi säät 22.9.2010 13:36

Anonyymi
Pitäisi säätää laki, jonka mukaan kaikki ihmisten ja yhteisöjen saamat etuisuudet ovat ikuisesti turvatut.


Ja eläkkeenmaksun tulisi jatkua perikunnalle maailman tappin asti!
Anonyymi: Vauraus nousuun eläk 22.9.2010 13:44

Anonyymi
Irtisanomisen vaiva siirretään näin toiselle firmalle ja saadaan ylläpidettyä "muka hyvä työnantaja" leimaa, sikäli kun joku sellaiseen NSN:n osalta enää uskoisikaan.


eli tuokin butiikki ajetaan nokian tyyliin alas. Tosin lähinnä operaattoreiden tulee huomioida ja tietää ettei tuolta tule ostaa mitään pitkänaikajänteen tuotteita/palveluita.
Anonyymi: Nimetön 22.9.2010 13:46

Anonyymi
Ei tartte olla häävi fakiiri kuin bonusten yms.käy kaik pois mutta pahoin pelkään että saa joulu lahjaksi potkut
Anonyymi: Nimetön 22.9.2010 13:49

Anonyymi
Pentele kun sapettaa.
Anonyymi: Esa 22.9.2010 13:54

Anonyymi
"Toivottavasti uudessa työpaikassa eivät ala heti yt-neuvottelut" vs. "Aina on riski, että uusi työnantaja karsii etuja"Joillekin lieneee jotenkin ylivoimaista ymmärtää, että silloin kun firmalla menee huonommin eli rahaa ei ole, niin pitää joko karsia etuja tai potkia väkeä pois. Vaikka se ei olekaan kivaa.


Ei ole kivaa ei. Kun menee hyvin, tulee johdolle bonaria niin ettei taivu.

.
Anonyymi: kenkää 22.9.2010 13:59
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Aikakapseli kaivettiin ylös – sisällä Steve Jobsin hiiri

25.09.2013 1980-luvulla Aspeniin haudattu "aikakapseli" sisältää muun muassa Steve Jobsin kuuluisan hiiren. Kapselin luultiin jo kadonneen iäksi.

.