Taloussanomat

Suvi Lindén palkitaan laajakaistan edistämisestä

Viestintäministeri Suvi Lindén saa kansainvälisen tunnustuksen laajakaistan edistämisestä.
Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

4.4.2011 10:22 The Intelligent Community Forum (ICF) antaa ministeri Suvi Lindénille tunnustuksen hänen työstään laajakaistapalvelun säätämiseksi jokaisen perusoikeudeksi.

Yhdysvaltalainen säätiö The Intelligent Community Forum (ICF) on nimennyt viestintäministeri Suvi Lindénin Intelligent Community Visionary of the Year for 2011 saajaksi.

Ministeri Lindén saa tunnustuksen työstään laajakaistapalvelun säätämiseksi jokaisen perusoikeudeksi sekä hänen aktiivisesta työstään YK:n laajakaistakomissiossa.

Lindén vastaanottaa kunnianosoituksen 3. kesäkuuta 2011 New Yorkissa.

Lindénin aloitteesta vuonna 2008 tehtiin valtioneuvoston periaatepäätös, jonka mukaisesti yhden megabitin peruslaajakaista haluttiin varmistaa kaikille kansalaisille vuoteen 2010 mennessä säätämällä se laissa jokaisen oikeudeksi.

Toisen vaiheen tavoitteena on saada huippunopea laajakaistayhteys lähes kaikkien vakinaisten asuntojen sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaisten toimipaikkojen saataville vuoden 2015 loppuun mennessä.

The Intelligent Community Forum on New Yorkissa toimiva säätiö ja ajatushautomo, joka tutkii taloudellista ja yhteiskunnallista kehitystä 2000-luvun yhteisöissä. ICF valitsee Intelligent Community Visionary of the Year -kunnianosoituksen saajan vuosittain.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (22)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Onko pelkkä sattuma, että palkinto myönnetään juuri ennen vaaleja?

Vaalikausi tulisi näköjään tehdä enintään vuoden pituiseksi
Anonyymi: Nimetön 4.4.2011 10:43

Anonyymi
Hyvä Suvi!!!
Anonyymi: Täysin aiheesta tunn 4.4.2011 10:48

Anonyymi
Kyllä markkinat nyt laajakaistan hankkivat, vai saavatko ne syrjäkylän asukkaat sen vasta 15.000 eurolla.
Anonyymi: Pertti-setä 4.4.2011 11:08

Anonyymi
TeliaSonera yrittää savustaa ulos niitä viimeisiä 53000 maaseudun lankapuhelinasiakkasta mitä vielä on jäljellä uhkailujen ja 750% hinnankorotusten jälkeen. Korotus astui voimaan 1.5.2010, perusteluna linjojen kallis ylläpito. Kuitenkaan mitään korjauksia ei ole tehty vaan pimenneet linjat on jätetty pääsääntöisesti korjaamatta.

Mittään korvaavia palveluita mikä toimisi ei ole tarjottu. Vain vammaista 450@ verkon palvelua tai mokkulaa alueille missä ei toimi edes 3g. Puhelinyhteyden voi hyvissä olosuhteissa saada piipunpäälle kiipeämällä ?

Tämä kaikki on hyväksytty viestintäministeriön päätöksellä sallia puhelinlinjojen ja langallisten laajakaistojen
purkaminen teknologianeuraalin palvelun tarjoamisella.
Mitään vaatimuksia ei ole esitetty langattomille palveluille on vain esitetty 12 kohdan lista mistä ainoastaan kohta palvelun lopettamisilmoituksesta on toteutunut erinomaisesti !

Lankaverkkojen purkaminen tulisi välittömästi estää niin pitkäksi aikaa, että vaatimani tukiasemien varustaminen automaatisesti käynnistyvillä agregaateilla on varmistettu jokaisessa maaseudun tukiasemassa.

Heinäkuun alussa voimaanastunut yleispalveluvelvoite 1 megan yhteydestä ei ole toteutunut, kelvottomilla langattomilla yhteyksillä. Ainoa toimiva ratkaisu on langallinen yhteys.

Laajakaista kaikille hanke on mennyt puihin koska operaattorit ahneudessaan eivät halua siihen sitoutua !
Operaattorit haluavat maksattaa kaikki kustannukset asiakkailla ja yhteiskunnalla, he ovat valmiita keräämään vain voitot kunhan joku vain rakentaa yhteydet.Missään tapauksessa nykyinen tilanne ei täytä niitä ehtoja mitä turvallisuuden ja avunsaannin edellytykset langattomalle verkolle asettavat. Mielestäni tilanne on nykyistenkin lakien puitteissa täysin riitämätön siihen mitä toimivalta puhelinverkolta vaaditaan.
Edellytän valtiovallalta erittäin kovia toimia nykyisen laittoman tilanteen korjaamiseksi. Operaattoreille on asetettava satojen miljoonien uhkasakko ja palkattava riippumattomia tarkastajia selvittämään laitteistojen kelpoisuuta ja toiminta-aikoja.
Myöskään kuuluvuus ulkoantennilla tai piipunpäälle kiipeämällä ei takaa yhteyksiä kaikissa sääolosuhteissa. Radiaallot ovat erittäin herkkiä sääolosuhteille ja häiriöille ne voivat aihettaa kuuluvuuden menetyksen erittäin hyvässäkin kentässä.
 
Langattomalla verkolla ei milloinkaan, vaikka kaikki varmistukset olisi tehty päästä langallisen verkon toimintavarmuuteen.
Anonyymi: kalle-k-k 4.4.2011 11:45

Anonyymi
Ei ole sitä 100M laajakaista vielä missään näkynyt, paikalliset yhtiöt uhkailevat kuparinkin pois ottamisella ja jotain kuppasia mokkuloita pitäisi tilalle ottaa! Onhan sitä 2015 vuoteen aikaa, mutta ei tässä jaksaisi odottaa kun tarve 8M nopeammalle netille on ollut jo yli 5 vuotta, mutta nopeampaa ei saa kun ei kukaan pysty toimittamaan!
Aloitehan on tähänkin varmaan tullut palkitulta, mutta jakaisin palkinnon kyllä 4 vuoden päästä aikaisintaa!
Sitkeät odottajat tässä ennemmin pitäisi palkita sillä kunnon kuituyhteydellä ja äkkiä!
Anonyymi: Maalainen 4.4.2011 11:51

Anonyymi
Ei ole sitä 100M laajakaista vielä missään näkynyt,


Hyvin toimii 100Mbit kotona. Yhteysnopeus on luvattu. Tietysti jos haluat asua keskelle ei mitään niin turha odottaa että sinne tuollaisia tuodaan.

On se kumma miten keskellä korpea asuvat haluavat että kaikki huonot puolet (naapurit, melu jne.) ovat kaukana mutta samaan syssyyn pitäisi saada kaikki hyvät puolet (palvelut, postit, nopeat yhteydet). Niin ja tietysti muiden maksamana.
Anonyymi: Hyvin toimii 100Mbit 4.4.2011 12:10

Anonyymi
Voi herranjumala sentään, joskus tuntuu että tässä eletään ihan puupäiden maassa.
Anonyymi: Pöllämystynyt 4.4.2011 12:13

Anonyymi
TeliaSonera yrittää savustaa ulos niitä viimeisiä 53000 maaseudun lankapuhelinasiakkasta mitä vielä on jäljellä uhkailujen ja 750% hinnankorotusten jälkeen. Korotus astui voimaan 1.5.2010, perusteluna linjojen kallis ylläpito. Kuitenkaan mitään korjauksia ei ole tehty vaan pimenneet linjat on jätetty pääsääntöisesti korjaamatta.


Sama tilanne täällä. Kyläläiset ovat ottaneet asiat omiin käsiin ja nyt valokuituhanke kylälle on hyvässä vauhdissa. Matkalla on ollut kyllä melkoista soutamista ja huopaamista operaattorin puolelta (vaikka ei olekaan Sonera). Soneran kuitu on vieressä, useilla asukkailla vain kymmeniä metrejä matkaa siihen. Uusia kiinteitä laajakaistaliittymiä ei ole kuitenkaan enää vuosiin myyty. Mokkulan ovat kehdanneet myydä, vaikka 3G-alueet ovat olleet kaukana. Viime syksynä vasta alkoi 3G kantamaan tänne, vaikka matkaa lähimmän kaupungin keskustaan on vain 13 km linnuntietä.

Valtakunnallisen 100 Megan hanke on toteutettu tähän mennessä vähän huonosti. Valtion tukien saaminen on tehty vaikeaksi. Meidänkin kylällä on pitänyt tehdä ihan oma hanke kyläyhdistyksen nimissä, ennen kuin saadaan onnistumaan. Siitä huolimatta liittymästä joutuu tilaaja maksamaan lähes 2000 eur. Mutta liittymän hinta on kaikille sama. Ettei käy niin kuin seuraavassa tapauksessa:
Vehkakorven kuitu on ollut pilottihanke, jonne verkko on rakennettu viime syksynä. Pilottihankkeessa kaikille halukkaille liittyjille tehtiin oma tarjous. Yhdellä kiinnostuneella on vähän reilu 1,5 km matkaa runkoverkkoon. Tarjouksen mukaan liittymän hinnaksi tuli lähes 30000 eur! Asiakas ei ymmärrettävästi enää halunnut liittyä mukaan. Jos asui lähellä runkoverkkoa, niin littymän sai reilusti alle 2000 eur.

Ei tuollaisellakaan systeemillä saada haja-asutusalueille kuituverkkoa rakennetuksi. Jos satut asumaan 2 km väärässä paikassa, niin liittymän hinta on 15 kertainen - normaalin työssäkäyvän ihmisen vuosipalkka. Nopeiden verkkoyhteyksien merkitys pienenee, jos suuri osa jätetään nopeiden yhteyksien ulkopuolelle. Tavoite pitää olla sellainen, että mitä useampi on nopean verkkoyhteyden päässä, sen parempi hyöty siitä saadaan.
Anonyymi: Jarskin 4.4.2011 12:14

Anonyymi
Miten niin vain maalla ei toimi?
Asun Paloheinässä ja minun rintamamiestalooni ei saa 4Mbit/s nopeampaa liittymää.

Mitähän se Suvi on muuta tehnyt kuin sählännyt asiat.
Anonyymi: voi ei!!! 4.4.2011 13:28

Anonyymi
Heh, vai että oikein vielä palkitaan, pitääkö siitä oikein virallisesti kiittää että Suomi valutetaan tietoyhteiskuntana alimpaan kastiin? Kiitos Suvin, Suomi rämpii hitaiden, kalliiden ja epävarmojen nettiyhteyksien sotkussa joiden päälle ei kovin kummoisia palveluja kehitellä.
Anonyymi: juuso_ 4.4.2011 14:41
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Siruvalmistaja haastoi Applen patenttirikkomuksista

26.09.2011 Taiwanilainen siruvalmistaja Via on haastanut Applen oikeuteen patenttirikkomuksista. Kyseessä voi olla puhelinvalmistaja HTC:n isku Applea vastaan, sillä Vian toimitusjohtaja on naimisissa HTC:n hallituksen puheenjohtajan kanssa.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokialta luvassa "erikoinen laite" erikoisessa paikassa

26.09.2013 Nokia valitsi merkillisen paikan julkistaakseen liudan uusia laitteita lokakuussa. Myös yksi laitteista on The Vergen mukaan massasta poikkeava.

.