Taloussanomat

HP:n pääjohtaja sai potkut

Kuva: Bloomberg News

23.9.2011 09:29 Pääjohtaja ja toimitusjohtaja Leo Apotheker sai lähteä tietokonevalmistaja Hewlett-Packardista. Uusi toimitusjohtaja on Meg Whitman.

Tietokonevalmistaja Hewlett-Packard (HP) erotti torstaina odotetusti toimitusjohtajansa Leo Apothekerin ja nimitti hänen seuraajakseen Meg Whitmanin.

Whitman on verkkokauppayhtiö eBayn entinen toimitusjohtaja. HP:n johtajistoon hän liittyi tammikuussa hävittyään Kalifornian kuvernöörinvaaleissa viime vuonna.

Toimitusjohtajanimityksensä jälkeen antamassaan haastattelussa Whitman sanoo pitävänä kiinni edellisen toimitusjohtajan linjauksista. HP aikoo Whitmanin mukaan edelleen ostaa brittiläisen ohjelmistoyhtiö Autonomyn 10,3 miljardin dollarin kauppasummalla ja harkitsee vaihtoehtoja pc-liiketoiminnasta irtautumiseksi.

Ohjelmistoyhtiö SAP:stä tullut Apotheker ehti olla HP:n toimitusjohtajana yksitoista kuukautta. Tänä aikana yhtiö alensi liikevaihtoennustettaan kolme kertaa. HP:n osakkeen kurssi romahti 47 prosenttia.

Jutun kirjoitti: Bloomberg

Bloomberg

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ohjelmistoyhtiö SAP:stä tullut Apotheker ehti olla HP:n toimitusjohtajana yksitoista kuukautta. Tänä aikana yhtiö alensi liikevaihtoennustettaan kolme kertaa. HP:n osakkeen kurssi romahti 47 prosenttia.

Olipa heikkoa johtamista: tuhosi vuodessa puolet yhtiön arvosta.
Anonyymi: Eeloppi 23.9.2011 13:11

Anonyymi
Olipa heikkoa johtamista: tuhosi vuodessa puolet yhtiön arvosta.


Tässä tulee mieleen eräs kanadalainen erään aikanaan alansa johtavan suomalaisen yhtiön johdossa. Jää nähtäväksi kuinka pitkään hallitus katsoo hänen puuhastelujaan.
Anonyymi: kummastelen 23.9.2011 15:08

Anonyymi
Nokiahan on hyvin pitkälti luistellut samoja latuja, mutta vedetäänkö siellä johtopäätöksiä?

Peelop kertoi että positiivista näkyy vasta vuoden päästä eli käytännössä pyysi vuoden lisäaikaa itselleen vaikka puoli vuotta sitten kertoi kuinka mahtavan nopea Nokia on hänen johdossaan.
Anonyymi: Orma Jollila 23.9.2011 15:09

Anonyymi
onlo elopin saatava lopputili. Monet menetti työnsä nokassa ja nokian alihankijoissa paikat vähenty ja niitten kautta sit taas keiltä he ostavat palveluita... Siis kaiikki siivouksesta. Ruoka yms... Vähemmin esillä olevat.... Ketju on pitkä? Nokia-alihankinta-kuljetus-jne........kuljettaja/työntekijät/yms... Syö jossain. Ostaavat toimistoon tavaraa jne.... Ties mitä.... Mut nyt amerikkalaiset saavat elanon pöytään ja kilistelevät maljoja vai nouseeko nokia. Kävin testaa htc:llä mikkishoftaa... Ei ollu kiinnostava
Anonyymi: floppiko? 23.9.2011 19:36

Anonyymi
Huuhaapeelopin tehtavana on ajaa noksun markkina-arvo mahdollisimman alas jotta MS voi sen sitten lunastaa itselleen pikkurahalla.

Tosin eipa mene lujaa Megillakaan.. saihan han juuri kenkaa Yahoolta:

"I am very sad to tell you that I've just been fired over the phone by Yahoo's Chairman of the Board. It has been my pleasure to work with all of you and I wish you only the best going forward,"
Anonyymi: CEO:t kiertoon 23.9.2011 23:45
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Vuonna 2015 kolariauto soittaa itse ambulanssin

27.09.2011 Euroopan matkapuhelinverkot ovat valmiina välittämään automaattisia hätäpuheluita kolaroivista autoista. Mobiiliverkossa on pikakaista hätäpuheluihin.


2013

Kolme vuotta sitten

Harvat ja valitut pääsevät testaamaan Steam-pelikonsolia

27.09.2013 Steam-asiakas saattaa saada Valven Steam Machinen testiin, jos on onnekas. Yhtiö lähettää kourallisen prototyyppikonsoleita aktiivipelaajille.

.