Taloussanomat

Nokia Siemens ulkoistaa verkon hallintaa Tiedolle

Kuva: Lehtikuva

6.3.2012 09:50 Toimintaansa tehostava verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks ulkoistaa Suomessa 240 työntekijää Tiedolle. Työpaikat sijaitsevat Tampereella ja Espoossa.

Verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks ulkoistaa tietotekniikan palvelutalo Tiedolle osan matkapuhelinverkkojen verkonhallinnasta ja tilaajatietojen hallinnan järjestelmäylläpidosta, teknisestä tuesta ja tuotekehityksestä.

Ulkoistuksen myötä noin 240 henkilöä, pääosin tuotekehityksestä Tampereella ja Espoossa siirtyy Tiedon palvelukseen. He siirtyvät vanhoina työntekijöinä.

Järjestely vahvistaa Tiedon mukaan sen asemaa sekä tuotekehitys- että it-palvelujen ulkoistusten toimittajana.

– Nokia Siemens Networks ja Tieto ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Nyt suunniteltu ulkoistus tukee marraskuussa julkaisemaamme strategiaa keskittyä liiketoiminnan avainalueille ja lisätä tehokkuutta, Nokia Siemens Networksin Suomen maajohtaja Pekka Soini sanoo tiedotteessa.

– Tietoon siirtyvät Nokia Siemens Networksin henkilöt ovat asiantuntijoita, joiden kokemus hajautetun ja ketterän tuotekehityksen, ohjelmistoarkkitehtuurin ja projektihallinnan alueilla vahvistaa tuotekehitysosaamistamme entisestään, sanoo Tiedon Tuotekehitysratkaisut-alueesta vastaava johtaja Ari Vanhanen.

Nokia Siemensin tavoitteena on vähentää vuosittaisia kulujaan yhdellä miljardilla dollarilla. Marraskuussa yhtiö ilmoitti aikovansa vähentää maailmanlaajuisesti 17000 työpaikkaa eli 23 prosenttia henkilöstöstään.

Nyt ilmoitetun ulkoistuksen toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Sopimuksen arvioidaan astuvan voimaan ensi kuun alussa.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat

Taloussanomat

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jaahans, taasko siellä pomot kaunistelevat kvartaaliraportteja bonusten toivossa? :-/

Osanotot siirtyjille, toivottavasti teillä on töitä vielä puolen vuoden päästäkin.
Anonyymi: Epätrolli 6.3.2012 12:11

Anonyymi
Se niitten verkkojen hallinnasta sitten.
Anonyymi: Tieto lisää tuskaa 6.3.2012 12:42

Anonyymi
...no, se on nyt sit 10 kk aikaa hankkia töitä ennen kuin YT alkaa
Anonyymi: Nimetön 6.3.2012 14:30

Anonyymi
No se on sitte turpiin vaan ja onnea.
Anonyymi: örör 6.3.2012 14:49

Anonyymi
Voi hyvät hyssykät sentään, ojasta allikkoon joutuvat duunarit. Ja asiakkaat. Onneksi pomojen bonukset nousevat.
Anonyymi: Jurpo 6.3.2012 15:42

Anonyymi
Ei kai nyt missään ole 2 kk sopimuksia? Parempi olla Tiedolla töissä kuin ottaa paniikissa paketti.
Anonyymi: Surisee 6.3.2012 18:28

Anonyymi
Ei kai nyt missään ole 2 kk sopimuksia? Parempi olla Tiedolla töissä kuin ottaa paniikissa paketti.


Kyllähän Nokia/NSN:n yleinen käytäntö on tilata töitä 2kk pätkissä. Vaikka pomot hymistelevät että "kyllä sieltä jatkoa tulee" niin käytäntö on osoittanut että asiat muuttuvat tarvittaessa erittäin pikaisesti ja ennustamattomasti.
Anonyymi: Late 7.3.2012 9:55
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Affecton tietotekniikka auttaa Helsingin johtamista

24.09.2013 Ohjelmistoyhtiö Affecto ilmoittaa sopineensa Helsingin kaupungin johtamisjärjestelmiin liittyvien tietovarastojen ja raportointijärjestelmien sovellusylläpidosta ja -kehityksestä.

.