Taloussanomat

Nokian ex-pomo miettii uusia töitä Nokia-klusteriin

Pekka Ala-Pietilä johtaa asiantuntijaryhmää.
Kuva: Hannu Jukola/Lehtikuva

14.3.2012 13:31 Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut korkean tason asiantuntijatyöryhmän pohtimaan Suomen ict-klusterin työllisyyttä ja alan uutta kasvua.

Ministeriön perustaman Suomen ICT-klusterin työryhmän puheenjohtajaksi on kutsuttu Pekka Ala-Pietilä. Ala-Pietilä on tullut tunnetuksi matkapuhelinvalmistaja Nokian entisenä johtajana.

Työryhmän tehtävänä on selvittää ict-alan rakennemuutosta ja alan työllisyyttä. Ict-ala on ollut Suomessa kasvun ja viennin veturi. Alan näkymät ovat kuitenkin heikentyneet muun muassa Nokian leikkausten ja linjausten takia.

Työllisyyden lisäksi työryhmän tehtävänä on pohtia, miten Suomeen syntyy uusia ict-alan työpaikkoja.

Asiantuntijaryhmä aikoo kesällä tuoda esityksensä rakennemuutoksesta. Koko vuosi ryhmällä on aikaa pohtia alan uutta kasvua. Loppuyhteenveto on luvassa joulukuussa.

Pekka Ala-Pietilä sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että tehtävä ei ole helppo. Ilmiselviä vastauksia ei ole.

Ict-alan kasvussa häntä kiinnostaa selvittää, miten Suomi voisi olla edelläkävijä.

– Edelläkävijyys tarkoittaa montaa asiaa. Pitää olla osaamista ja osaamisen oltava ajan tasalla. Pitää olla puitteet, jotka luovat edellytyksiä toiminnalle, Ala-Pietilä sanoi.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (36)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
LOL. Loistava vitsi. Pitää panna kiertoon.
Anonyymi: nauru pidentää ikää 14.3.2012 13:51

Anonyymi
Nokia ja 50% alennus on varma. N9 on nyt Expertissä 299,- eli korkeintaan puoli vuotta myynnin alkamisesta niin Nokialaisen hinta pitää pudottaa puoleen kun kauppa ei käy muille kuin Nofaneille.
Ilman ekosysteemiä ei kauppa käy.
Anonyymi: N9 lensi kanan lenno 14.3.2012 14:09

Anonyymi
Ei saanut Ala-Pietilä Nokiaa kuntoon eikä Blykiä lentoon. Taidettiin valita tämänkin työryhmän johtaja siitä porukasta, jolla on runsaasti vapaa-aikaa.
Anonyymi: Hemppo 14.3.2012 14:10

Anonyymi
Että ei ole ilmiselviä vastauksia?

Tuossa näkee, miksi Suomessa ei mene kovin hyvin. Tai ainakin voisi mennä paremmin. Perustetaan työryhmä tai komitea miettimään selvää asiaa silloin kun pitäisi toimia. Joko
a. Ei uskalleta tai haluta suoraan sanoa asiaa tai
b. Ei oikeasti tiedetä, mikä on yhtä huolestuttavaa.

Ilmiselvä vastaus on, että verot alas, niin syntyy yrityksiä ja yksityisen sektorin työpaikkoja. Asia on näin helppo. Yhteisövero alas. Palkkavero alas. Julkiset puuhasteluorganisaatiot lopetettakoon, erityisesti 'yritystuki'organisaatiot, jotka syövät ne resurssit, jotka voisivat olla suoraan yritysten käytössä.
Anonyymi: Toimija 14.3.2012 14:30

Anonyymi
Nokian omaa ansiota koko tilanne hyvin pitkälle on, joten aika omalaatuinen on tämän 'korkean tason valtuuskunnan' kokoonpano. Ehdotettu riskisijoittamisen verovähennysetu heti käytäntöön, ja julkisin varoin tapahtuva yritys'kehittäminen' ja 'rahoitus' - joka toimii käytännössä hyvävelimekanismein ja äärimmäisen matalalla asiantuntemuksella, ovat keskeiset häiriötekijät minkään uuden syntymiselle. Kumma ettei tämä viesti mene perille vaikka sitä tulee joka puolelta, ehkä systeemin lypsyyn erikoistuneitten lobbaus on vieläkin liian voimakasta, eli tarpeeksi syvällä ei olla vielä käyty.
Anonyymi: My 2 cents 14.3.2012 14:50

Anonyymi
Nokian johtajat voisivat perustaa menestysfirmoja ja saada niille Tekes-rahaa. Hyviä esimerkkejä ovat palkitut firmat Valkee ja Fruugo. Myös liikeilmailuun voisi sijoittaa enempi.
Anonyymi: Nokia on johtajakoul 14.3.2012 14:57

Anonyymi
Ei saanut Ala-Pietilä Nokiaa kuntoon eikä Blykiä lentoon. Taidettiin valita tämänkin työryhmän johtaja siitä porukasta, jolla on runsaasti vapaa-aikaa.


Eihän Ala-Pietilän tarvitse kuin lukea tämän keskustelupalstan neropattien ohjeita ja näin saadaan Suomi nousuun!

Ainakin veronkeruu täytyy lopettaa kokonaan ja mummot kuskataan lumeen palvelutaloista ja sairaaloista. Voidaan keskittyä sitten oikeisiin asioihin!
Anonyymi: Nimetön 14.3.2012 15:04

Anonyymi
TEM/ ALA-PIETILÄ SEKÄ TYÖRYHMÄ. (nokia klusteri)

Aloittakaa ensitöiksenne selvitys Suomen Mobiilipeliyhtiöistä.
SUOMI on väkimäärään nähden N:o 1 koko maailmassa jos katsotaan mobiili-pelifirmojen menestystä. Mistä näitä Innovaatioita tulee?, mutta missä on rahoitus ja tuki?

Suomi LENTOON ei pelkäästään Angry Birdseilla.
on muitakin jotka lentää. Freefallin
Anonyymi: Suomi Lentoon muill 14.3.2012 15:06

Anonyymi
Perustetaan työryhmä tai komitea miettimään selvää asiaa silloin kun pitäisi toimia.


Eiköhän tämä ole paras tapa varjella sitä, ettei tajuta koko hommasta yhtään mitään...
Anonyymi: Nimetön 14.3.2012 15:08

Anonyymi
Miettimällähän ne työt kasaantuvat.
Anonyymi: hyvien veljien juoks 14.3.2012 15:17
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Suomalaisia uhkaa Kiinassa tuplasotumaksu

28.09.2011 Kiinassa työskenteleviä suomalaisia uhkaavat kaksinkertaiset sosiaalivakuutusmaksut.


2013

Kolme vuotta sitten

Pelikonsolit pääsevät Kiinaan – tarkasti valvottuna

28.09.2013 Kiina on vihdoin sallimassa pelikonsolien myynnin halki maan, joskin ei ilman ehtoja. Aiemmat väitteet nettisensuurin poistamisesta uudella vapaakauppa-alueella saattavat sen sijaan olla vääriä.

.