Taloussanomat

Surkein johtaja? Stephen Elop

Kuva: REUTERS/Albert Gea

12.4.2012 10:52 Uutiskanava CNBC on pohtinut, ketkä huippupomot osoittautuvat tämän vuoden kehnoimmiksi yritysjohtajiksi. Kanavan kommentaattorien mielestä Nokian Stephen Elop on vahva ehdokas tähän joukkoon.

Yritysjohtajien taidoille tai niiden puutteelle irvaileva CNBC:n taloustoimittajaraati listasi joulukuussa edelliset kuusi maailman kehnointa suuryrityspomoa. Näistä neljä on jo saanut sen jälkeen lähtöpassit hommistaan, joten listaa pitää täydentää.

TV-kanavan kommentaattorien Herb Greenbergin ja Jim Cramerin mielestä Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on alkanut näyttää yhä paremmalta ehdokkaalta tämän vuoden surkeimpien yritysjohtajien joukkoon.

Joidenkin mielestä hän olisi ansainnut paikkansa listalla jo viime jouluna, mutta raatilaisten mielestä Elopille piti antaa lisäaikaa näyttää osaamisensa. Nyt näyttöjä ei ole kuulunut.

Varsinkin Cramerin mielestä Applea ja Androidia selvästi heikompaan Microsoftin teknologiaan ripustautuminen on Nokialta iso virhe, ja yhtiön pitäisi uskaltaa jo myöntää se. Microsoftilta tullut Elop ei vain pysty hylkäämään entisiä isäntiään.

Amerikkalaisia on myös suututtanut Lumiasta löytynyt ohjelmistobugi. Osakekurssikin on pudonnut Elopin valtakauden ajan.

Toiset raatilaisten mielestä sopivat ehdokkaat CNBC:n kehnoimpien pomojen listalle olivat tarjousvälittäjä Grouponin perustaja Andrew Mason ja operaattori Sprintin toimitusjohtaja Dan Hesse.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat

Taloussanomat

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (60)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ei WP ollut virhe. Se on erinomainen käyttöliittymä, vaikka sovelluksia on vielä vähemmän kuin muilla.

Virheitä oli kaksi:

- Nokiankin olisi pitänyt tuoda ainakin joku Android-puhelin markkinoille, siihen pystyvät muutkin

- Virheiden virhe, kardinaalivirhe, kaikkien matkapuhelinbisneksessä tehtyjen jättiläisvirheiden huipun kruunu oli Symbianin julistaminen kuolleeksi, vaikka paljolti sen varassa piti elää vielä muutama vuosi. Se merkitsi vapaaehtoista luopumista valtavan suuresta osasta osasta liikevaihtoa ja katetta.
Anonyymi: Nähty on 12.4.2012 11:05

Anonyymi
Helppohan se on etsiä syyllinen muualta kun itse ryssittiin hommat täysin sillä symbian 3 roskalla. Sinä päivänä kun näin uuden symbianin tiesin, että se oli sitten siinä vaikka kuinka nokiapojat yritti vääntää vastaan.

Kaikkien pitää kuitenkin muistaa, että nokia oli suurissa aongelmissa jo ennen Eloppia, Elop tekee sen mitä voi ja se ei paljoa ole.
Anonyymi: Nimetön 12.4.2012 11:05

Anonyymi
Kyllä se vaan on niin, että Nokian olisi pitänyt ottaa WPn lisäksi myös Android op.systeemi käyttöön.


Minä en ainakaan ihan heti ole ostamassa android luuria. Mieluummin Nokian olisi pitänyt jatkaa Meego -linjalla. Sillä erottuisi muista.

Itse käytän iPhone4:ää ja olisin saattanut ostaa Meego -puhelimen, jos sille olisi tulltu jatkoa.
Anonyymi: Pekka 12.4.2012 11:08

Anonyymi
"Amerikkalaisia on myös suututtanut Lumiasta löytynyt ohjelmistobugi."

Kaikki kommentit mitä olen yhdysvaltalaisilta sivuilta lukenut oli suurimmaksi osaksi tyytyväisiä siihen miten Nokia hoiti tämän asia.
Anonyymi: nokiaa mollataan mol 12.4.2012 11:11

Anonyymi
"Amerikkalaisia on myös suututtanut Lumiasta löytynyt ohjelmistobugi."

Kaikki kommentit mitä olen yhdysvaltalaisilta sivuilta lukenut oli suurimmaksi osaksi tyytyväisiä siihen miten Nokia hoiti tämän asia.
Kaikki mollaajat ovat entisiä käyttäjiä
Anonyymi: Ei enää kiitos 12.4.2012 11:43

Anonyymi
tulipa testattua iphonea ja oli helppo oppia käyttö. Aikaisemmin olen käyttänyt symbiania ja ulkonäössä ei ollut kauhean suurta eroa
Anonyymi: Nimetön 12.4.2012 11:51

Anonyymi
"Amerikkalaisia on myös suututtanut Lumiasta löytynyt ohjelmistobugi."

Kaikki kommentit mitä olen yhdysvaltalaisilta sivuilta lukenut oli suurimmaksi osaksi tyytyväisiä siihen miten Nokia hoiti tämän asia.


Nokian dissaaminen on about yhtä seksikästä kuin Firefoxilla elvistely. Molemmat osoittavat niin huikeata edelläkävijyyttä...NOT!

N9 ja Meego oli ainoa toinen vaihtoehto. Valitettavasti yksin ei Nokinkaan paukut tähän olisi riittäneet; sadannen kerran, ei älypuhelin ole rautaa ja käyttöjärjestelmä, vaan melko tyhmä pääte käyttää lisääntyvää määrää pilvipalveluja.
Anonyymi: atsii 12.4.2012 11:51

Anonyymi
Käytän iPhonea ja se on mielestäni paras puhelin mitä olen koskaan käyttänyt. Jos kuitenkin pitäisi valita jokin toinen, niin se olisi Lumia. En ole koskaan pitänyt Android-laitteista, koska ne ovat niin viimeistelemättömiä. Jenkeissä kuitenkin puhelimia myydään muilla, kuin järkisyillä tai tekniikalla. Android on cool ja iPhone tyylikäs. Jos omistat Lumian, et ole mitään.

Nokia laittoi nyt munat väärään koriin. Järkevintä olisi ollut tehdä myös highend Meego ja lowend Android-puhelimia. Symbianin kuoppaaminen oli oikea päätös.
Anonyymi: Tuut 12.4.2012 11:53

Anonyymi
Nokian design, omat lisäohjelmat ja Windows Phone -käyttis on oikeasti kiva paketti käyttää. Ei välttämättä parempi, mutta taatusti eri lähestyminen kuin Meego/Android/iOS. Veikkaan itse asiassa tulevan iPhone -käyttiksen tekevän jotain samankaltaista käytettävyysmuutosta kuin WP nyt tarjoaa.
Anonyymi: iphonen käyttäjä 12.4.2012 11:55

Anonyymi
Varmaan Eloppi pääsee toiminnallaan varoittavaksi esimerkiksi kauppakorkeiden yms. laitosten opinto-ohjelmiin teki hän sentään kaksi todella emämunausta ja varmaan maailmanennätyksen (tai ainakin lähellä) miten firma saadaan rapakuntoon reilussa vuodessa.
Anonyymi: juuso 12.4.2012 11:55
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Meegon korvaaja sai taakseen vahvat tukijat

28.09.2011 Meego-kehittäjä houkutellaan nyt uuden Tizen-käyttöjärjestelmän taakse. Ensimmäiset Tizen-laitteet ovat luvassa markkinoille vuonna 2012.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.