Taloussanomat

Intel saapui Nokia-haaskalle

Kuva: EPA

13.4.2012 15:14 Nokian entinen Meego-kumppani Intel aikoo palkata lisää tuotekehittäjiä uusiin Espoon ja Tampereen tuotekehitysyksikköihinsä. Suomessa on nyt hyviä mobiilialan ja Linux-osaajia vapaalla jalalla.

Puolijohdeyhtiö Intelistä on kasvanut nopeasti merkittävä työnantaja Suomen ohjelmistokehittäjille ja insinööreille. Perjantaina Intel juhli yhtä merkkipaalua, kun se vietti Espoossa Suomen uuden tuotekehitysyksikkönsä virallisia avajaisia.

– Vuosi sitten ryhdyimme palkkaamaan väkeä. Nyt on oma rakennus ja siinä Intel-logo, Yhdysvaltain Portlandissa paikalle saapunut Intelin tutkimuskeskuksista vastaava Imad Sousou kertoi.

Espoon tuotekehityskeskus työllistää yli 70 henkeä. Espoon lisäksi Intelillä on oma tuotekehityskeskuksensa Tampereella. Tampereella Intelin palveluksessa on yli 130 henkeä.

Tampereen erikoisalaa ovat mobiileihin päätelaitteisiin liittyvä ohjelmistokehitys. Espoo puolestaan on erikoistunut avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin.

Kahden uuden keskuksen lisäksi Intelillä on ollut Oulussa tuotekehityskeskus matkapuhelinvalmistaja Nokian kanssa. Intel ja Nokia olivat kantavia voimia mobiilien päätelaitteiden Meego-käyttöjärjestelmän kehityksessä.

Oulussa toimiva tuotekehityskeskus jatkaa Intelin edustajien mukaan toimintaansa, mutta sen painoarvo on muuttunut yhtiön silmissä.

– Me palkkaamme lisää väkeä omiin tuotekehityskeskuksiimme, Intelin Euroopan tutkimuskeskuksia johtava Martin Curley sanoo.

Hän ei halua arvioida, miten paljon lisää väkeä Espoon ja Tampereen keskukset aikovat palkata.

Intelin Suomen tuotekehityskeskusten perustaminen osuvat samaan aikaan kuin Nokia kertoi siirtymisestä Windows Phone-käyttöjärjestelmään ja väen vähennyksistä.

Intelin edustajat kehuivat perjantaina, miten Suomesta löytyy osaavia ohjelmistokehittäjiä ja mobiilibisneksen taitajia.

Tampereen uusi tuotekehityskeskus on jo kunnostautunut taulutietokoneiden ja älypuhelimien referenssialustojen toteuttajana.

Intel on valmistanut mobiilialustoja muun muassa Motorolalle ja Lenovolle.

Suomalaiset mobiiliosaajat ovat Intelin edustajien mukaan kunnostautuneet muun muassa laitteiden domain-ratkaisussa, multimediassa, laitteiden kameraominaisuuksissa, turvallisuusratkaisuissa ja järjestelmäintegroinnissa.

Mobiiliosaamisen lisäksi Suomen vahvuuksia Intelin silmissä ovat avoin ohjelmistokehitys ja osallistuminen Linux-käyttöjärjestelmän kehittämiseen.

Kehuja saa myös yhteistyö yliopistomaailman ja erityisesti uuden Aalto-yliopiston kanssa.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (58)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
MeeGon kuolema oli sittenkin loistava juttu muillekin kuin Nokian Nairobin kehityskeskuksen väelle. He saavat leikkiä Meltemillä ja täällä saadaan tehdä kerrankin tuottavaa duunia.
Anonyymi: Meltemi tuulee Nairo 13.4.2012 15:53

Anonyymi
Hyvä, kerrankin lisää työpaikkoja Suomeen.
Puolueellinen otsikko artikkelin kirjoittajalta.
Anonyymi: alkuperäisasukas 13.4.2012 15:56

Anonyymi
Meltemi-kehitystä tehdään Suomessa.
Anonyymi: Nimetön 13.4.2012 15:57

Anonyymi
No sehän on hyvä vain.
Anonyymi: Eipä tässä muuta. 13.4.2012 15:57

Anonyymi
Nokian kuolema voi hyödyttää monia. CV:stä kannattaa kuitenki jättää Symbian tuotekehitys pois ja kertoa olleensa niinä vuosina vaikka suljetulla psykiatrisella osastolla. Eikä tuo teknisesti ole edes vale.
Anonyymi: LI 13.4.2012 15:58

Anonyymi
Meltemi-kehitystä tehdään Suomessa.


Kyllä kyllä mutta jotta saataisiin jotakin aikaankin ja toimivaksi niin vaativin osuus ja koodaus kokonaan tehdään Nairobissa.
Anonyymi: Nokialla ei ole enää 13.4.2012 16:05

Anonyymi
Ei tuo Nokia tuosta mihinkään, toivottavasti, kuole. Eiköhän se nouse kuin feeniks-lintu konsanaan.
On hämmästyttävää, että toivotte yrityksen, joka työllistää Suomessa tuhansia ihmisiä, menevän nurin.
Tekös heidätkin sitten elätätte?

Hienoa, että Intel on tullut Suomeen. Ehkä se suomalainen työ ei olekaan niin kallista, kuin suomalaiset johtajat aina antavat ymmärtää.
Anonyymi: Hienoa! 13.4.2012 16:06

Anonyymi
Syntyisiköhän "uusi Nokia" sittenkin ennemmin tietotaitoalueella, kuin antamalla kaivannaiset jalostamattomina vientiin ulkomaisten yritysten kautta? Näkeekö presidenttimme jotain mitä moni muu ei näe, vai kuittaako hän vaalirahoitusta lausunnoillaan?
Anonyymi: kulkija 13.4.2012 16:07

Anonyymi
Varma tieto: Meltemi on Harmattanin seuraaja. Miksi ette ymmärrä, että Tizeniä ei tule samaa kuin Harmattan?
Anonyymi: Nimetön 13.4.2012 16:10

Anonyymi
Intel on huomattavasti parempi kumppani kuin Microsoft.

Vai voiko joku kertoa mitä tekee Microshitillä ilman Inteliä? Ei mitään

Mitä tekee Intelillä ilman Microsoftia ? mitä tahansa.
Anonyymi: Nimetön 13.4.2012 16:11
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Microsoft: Koodaus kuuluu jokaisen perustaitoihin

01.10.2013 Ohjelmistoyhtiö Microsoft varoittaa tuijottamasta vanhoja mittareita suomalaisten koulumenestyksestä. Digitaalisen maailman edellyttämät perustaidot uhkaavat jäädä paitsioon.

.