Taloussanomat

Intel saapui Nokia-haaskalle

Kuva: EPA

13.4.2012 15:14 Nokian entinen Meego-kumppani Intel aikoo palkata lisää tuotekehittäjiä uusiin Espoon ja Tampereen tuotekehitysyksikköihinsä. Suomessa on nyt hyviä mobiilialan ja Linux-osaajia vapaalla jalalla.

Puolijohdeyhtiö Intelistä on kasvanut nopeasti merkittävä työnantaja Suomen ohjelmistokehittäjille ja insinööreille. Perjantaina Intel juhli yhtä merkkipaalua, kun se vietti Espoossa Suomen uuden tuotekehitysyksikkönsä virallisia avajaisia.

– Vuosi sitten ryhdyimme palkkaamaan väkeä. Nyt on oma rakennus ja siinä Intel-logo, Yhdysvaltain Portlandissa paikalle saapunut Intelin tutkimuskeskuksista vastaava Imad Sousou kertoi.

Espoon tuotekehityskeskus työllistää yli 70 henkeä. Espoon lisäksi Intelillä on oma tuotekehityskeskuksensa Tampereella. Tampereella Intelin palveluksessa on yli 130 henkeä.

Tampereen erikoisalaa ovat mobiileihin päätelaitteisiin liittyvä ohjelmistokehitys. Espoo puolestaan on erikoistunut avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin.

Kahden uuden keskuksen lisäksi Intelillä on ollut Oulussa tuotekehityskeskus matkapuhelinvalmistaja Nokian kanssa. Intel ja Nokia olivat kantavia voimia mobiilien päätelaitteiden Meego-käyttöjärjestelmän kehityksessä.

Oulussa toimiva tuotekehityskeskus jatkaa Intelin edustajien mukaan toimintaansa, mutta sen painoarvo on muuttunut yhtiön silmissä.

– Me palkkaamme lisää väkeä omiin tuotekehityskeskuksiimme, Intelin Euroopan tutkimuskeskuksia johtava Martin Curley sanoo.

Hän ei halua arvioida, miten paljon lisää väkeä Espoon ja Tampereen keskukset aikovat palkata.

Intelin Suomen tuotekehityskeskusten perustaminen osuvat samaan aikaan kuin Nokia kertoi siirtymisestä Windows Phone-käyttöjärjestelmään ja väen vähennyksistä.

Intelin edustajat kehuivat perjantaina, miten Suomesta löytyy osaavia ohjelmistokehittäjiä ja mobiilibisneksen taitajia.

Tampereen uusi tuotekehityskeskus on jo kunnostautunut taulutietokoneiden ja älypuhelimien referenssialustojen toteuttajana.

Intel on valmistanut mobiilialustoja muun muassa Motorolalle ja Lenovolle.

Suomalaiset mobiiliosaajat ovat Intelin edustajien mukaan kunnostautuneet muun muassa laitteiden domain-ratkaisussa, multimediassa, laitteiden kameraominaisuuksissa, turvallisuusratkaisuissa ja järjestelmäintegroinnissa.

Mobiiliosaamisen lisäksi Suomen vahvuuksia Intelin silmissä ovat avoin ohjelmistokehitys ja osallistuminen Linux-käyttöjärjestelmän kehittämiseen.

Kehuja saa myös yhteistyö yliopistomaailman ja erityisesti uuden Aalto-yliopiston kanssa.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (58)

Sivut:1 ... 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hyvä että tarpeettomat linux näprääjät työllistyvät edes johonkin.


-1000, botti ongelmainen sivu.
Anonyymi: Nimetön 15.4.2012 0:44

Anonyymi
Intel tekisi palveluksen jos käyttäisi Microsoftin "ratkaisua" ARM-pohjaisissa prosessoreissa eli lukitsisi Windowsin Intel prosessoreiden ulkopuolelle. Näin Intel prosessorit saisivat keskittyä pelkästään "linux" arkkitehtuuriin.
Anonyymi: ARM teki huonon päät 15.4.2012 6:09

Anonyymi
Ilman käräjiä matopuhelimista tulisi korvaukset. 80% Intelin tuloista tulee Cupertinosta.


No ei muuten varmasti tule.
Anonyymi: Jarno 15.4.2012 8:50

Anonyymi
Suomessa on Linux-osaaminen vahvaa (olisi suorastaan naurettavaa jos ei olisi)ja Linux kiinnostaa monellakin tapaa. Toisaalta, ei täällä enää viime vuosikymmenen juttuja kannata toistaa ja Nokiastakin on häipännyt ensin omistus, sitten valmistus ja lopulta johto kansainvälisille markkinoille.

Jos noksu pysyisi henkitoreissaan MS:n kanssa muutaman vuoden niin uusi kasvu voisi tulla uusiksi mietitystä ja fiksusti disainatusta satasen perusluurista johon saisi muutaman fiksun softan muttei välttämättä 30 tuhatta pierusovellusta viruksineen. Olisi iso etu jos luuri olisi vapaa Googlesta, Androidista ja Applesta.

Toisaalta, N9:kin voisi tehdä uuden tulemisensa. Voisin ostaa parilla sadalla faceliftun (ei MS_puhelimen näköinen mutta yhtä nätti) N9:n. Kaikkein paras olisi jos Tizen ja Meltemi/Harmatan voisivat jotenkin hyödyntää samaa pakettivarastoa, edes osittain.
Anonyymi: dreamer 15.4.2012 8:52

Anonyymi
Aaltoyliopisto keräsi 300 milj. Valtio joutuu maksamaan 600 milj. verovaroja. Ei ihme että ulkomaalaiset firmat ovat kiinnostuneita. Aika kalliiksi tulee yksi suojatyöpaikka. Kataisella näkyy olevan rahaa tällaiseen pelleilyyn. Koska tämä valehtelu loppuu.


Niin, johonkin kannattaa varmaan satsata ja jossain kehittyä huippuunsa hinnalla millä hyvänsä koska muuten ei meiltä kysytä muuta kuin sellua ja ydinjätteen loppusijoituspaikkoja. face it: Suomeen ei vapaaehtoisesti tule kuin kouluttamatonta kehitysmaiden työvoimaa sotaneurooseineen ja raskaasti energiavaltaista tai saastuttavaa teollisuutta jota länsimaat eivät takapihoilleen huoli.
Anonyymi: kyllä koulutukseen k 15.4.2012 9:01

Anonyymi
Sairasta sontaa koko Lumia.

Aiemmin Nokian lautta oli tulessa - nyt se roihuaa räjähdysmäisesti ja Elop se vaan grillaa makkaraa naama näkkärillä eikä tajua olevansa jo kuolleen lautan viimeinen kippari.
Anonyymi: Amen Nokialle 15.4.2012 22:27

Anonyymi
Intel tekisi palveluksen jos käyttäisi Microsoftin "ratkaisua" ARM-pohjaisissa prosessoreissa eli lukitsisi Windowsin Intel prosessoreiden ulkopuolelle. Näin Intel prosessorit saisivat keskittyä pelkästään "linux" arkkitehtuuriin.


mistä näitä tulee...???? antaa olla
Anonyymi: Nimetön 15.4.2012 23:12

Anonyymi
olitkin oikeassa, microsoft ulos markkinoilta...!
Anonyymi: Nimetön 18.4.2012 14:04
Sivut:1 ... 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kallasvuon työt loppuvat Nokia Siemensissä

29.09.2011 Nokia Siemens Networks saa uuden päätoimisen hallituksen puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on päättänyt lähteä. Tilalle astuu tietoliikenneyritys TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen.

.