Taloussanomat

Vedonlyöjä uskoo: Elopille potkut, Nokia pysyy Espoossa

Vedonlyöntiyhtiö Unibetin kerroin Stephen Elopin lähdölle Nokian johdosta vuodenvaihteeseen mennessä on 1,72.
Kuva: REUTERS/Albert Gea

13.4.2012 09:14 Matkapuhelinvalmistaja Nokian kuluvasta vuodesta voi lyödä myös vetoa.

Vedonlyöntiyhtiö Unibet on julkistanut vedonlyöntikertoimet Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin erolle ja pääkonttorin siirrolle pois Suomesta. Maltalaisyhtiö uskoo, että Elop saa potkut vielä kuluvan vuoden aikana, mutta että Nokian pääkonttori pysyy Espoossa.

Unibetin kertoimien mukaan Nokia ei aio ilmoittaa pääkonttorin siirtämisestä kuluvan vuoden aikana: kerroin tapahtumalle on 1,25. Kerroin sille, että siirtoilmoitus kuullaan, on 3,50.

Kerroin Elopin lähdölle vuoden vaihteeseen mennessä on 1,72. Kanadalaisjohtajan jääminen yhtiön johtoon saa kertoimen 2,00.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (25)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Loppuvuodesta kannattaa lyödä Unibetilla vetoa, kuinka paljon alle 500 on AAPL. Siitä voi tienata hyvät rahat, joilla voi kompensoida hukkaan eli Appletuotteisiin tunkemiaan rahoja.
Anonyymi: Vedonlyöjä 13.4.2012 9:35

Anonyymi
Tainnut Elop tietää tämän ja kaikki omat rahat kiinni omissa potkuissa. Nyt vielä ampumassa Nokian halpaluureja suohon että varmistaa rahan tulon unibetiltä + Nokia rehtinä firmana antaa vielä suunnattomat erorahat.
Anonyymi: Kallis mies mutta ei 13.4.2012 9:46

Anonyymi
18 kuukautta takana, saanut aikaan pelkkää tappiota eikä vieläkään mitään, joka kiinostaisi suurta yleisöä. Lumia peakkaa syksyllä, varmaan uuden iPhonen kanssa samaan aikaan, eloppaa, kaksi vuotta - tulos tai ulos ja heippa eFlop.

Kysymys kuuluukin, joutuuko hallitus pölkylle tekemästään päätöksestä. Se tuntui järjettömältä jo silloin ja päivä päivältä yhä typerämmältä. Hallitus on haaskannut omistajien rahat.
Anonyymi: Tulos tai ulos. 13.4.2012 9:53

Anonyymi
Kesäkuussa Nokia julkistaa Nairobissa uudessä pääkehityskeskuksessa kehitetyn Meltemin ja koko savimajaluurit puoli saa rakettimaisen myynnin kasvun.
Anonyymi: Elopilla on Nairobin 13.4.2012 9:54

Anonyymi
Elop on pelkkä MS:n sätkynukke. Eikä toinen sätkynukke olisi entinsta parempi.

Minulle Nokiasta tuli sontaa siinä vaiheessa kun kuulin uuden johtajan tulevan pc-monopolilta. Silloin tiedettiin että Nokia annettiin MS:lle. Silloin tiedettiin että suomalaisten työpaikat kehityksessä katoavat. Sitä ei paranna se että saadaan jotain almuja MS:n pc-verovaroista.

Toisaalta on ollut vapauttavaa kun kotimaisuuden nimissä ei ole enää edes tarvinnut harkita Nokian puhelimia. Hyviä vaihtoehtoja on. Pahin pelko onkin että MS käyttää verovarojaan ja valtaansa estääkseen kilpailun mobiilissakin.
Anonyymi: markkina 13.4.2012 11:08

Anonyymi
Loppuvuodesta kannattaa lyödä Unibetilla vetoa, kuinka paljon alle 500 on AAPL. Siitä voi tienata hyvät rahat, joilla voi kompensoida hukkaan eli Appletuotteisiin tunkemiaan rahoja.


Jos näin käy, niin myös R.I.P. Nokia 2012
Anonyymi: Nimetön 13.4.2012 11:10

Anonyymi
No niin arvoisat asian läpikotaisin tuntevat fanipojat, jos Elopille kenkää niin kuka tilalle? Siis sitte joku sellanen joka on saatavissa. Ei muuta ku nimiä riviin!
Anonyymi: S.B. 13.4.2012 11:45

Anonyymi
Taitaa olla elopin hommat pian tehty. Seuraavat stragediat kehiin, ehkä peräti henkilöstön puolitus tai jotain muuta.
Anonyymi: 7 13.4.2012 11:54

Anonyymi
Voi tosiaan toivoa että pääkonttori säilyy Espoossa, mutta mikään varmuus se ei nykysuuntauksella ole. Osake on niin halpa, että erinäisille tahoille tulee kiusaus ostaa Nokia pelkästään panettisalkun takia. Tämä on itseasiassa todennäköisin vaihtoehto jos Elop jatkaa pitkään.

Mitä Elopiin tulee niin kaverin kyvyttömyys on jo nähty. Täytyy olla aika sokea palvoja jos ei osaa lukea katastrofaalisia lukuja, joita jokainen Elopin päätös on saanut aikaan. Kuninkaalla ei ole vaatteita, olisi jo aika kaikkien avata silmät faktojen edessä. Operaattorit vihaavat Microsoftia Skype-oston jälkeen eikä Lumioita edes oikeasti haluta myydä. Sama pätee Elopiin. Päätös muuttaa strategia äkillisesti suututti operaattorien pomot, eikä luottamusta enää ole tälle Microsoftilta tulleelle pikku Ballmerille.
Anonyymi: Hemmo V 13.4.2012 12:03

Anonyymi
Taitaa olla elopin hommat pian tehty. Seuraavat stragediat kehiin, ehkä peräti henkilöstön puolitus tai jotain muuta.


Nyt täytyy kuitenkin muistaa ettei Nokialla enää ole riittävää kompetenssia eikä rahaa tehdä uutta suurta muutosta (esim. Androidiin). Vaihtoehdot ovat pysyä Lumiassa tai julistaa Meegon ja Symbian/Meltimin paluu portfolilioon näyttävästi (yhdistettynä Elopin potkuihin). Symbian ei valittavasti ole enää käytännössä tuotteenä kilpailukykyinen Androidia vastaan. Ei ole helppoa ei. Jos itse saisin toivoa niin antaisin Elopille potkut, jatkaisin Lumian kehitys/myymistä mutta samalla toisin uusia Meego luureja myyntiin myös isoille markkinoille. Meltemi tietysti pian ulos kehitysmäihin symbiania korvaamaan alle 100e luureihin.
Anonyymi: Jaakko 13.4.2012 12:08
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Google ja EU lähestyvät sopua hakukiistassa: "Ratkaiseva hetki saavutettu"

01.10.2013 EU:n kilpailupomo on toiveikas. Googlen viimeisin sovintoesitys antaa jälleen mahdollisuuden "tehdä töitä".

.