Taloussanomat

Luottamusmies Kalevassa: Elop tuhosi Symbian-markkinat

Stephen Elop.
Kuva: Lehtikuva

4.5.2012 15:10 Nokian luottamusmies Mikko Merihaara ihmettelee sanomalehti Kalevassa, miksi toimitusjohtaja Stephen Elop sai vapaat kädet tuhot Symbian-markkinat.

Matkapuhelinvalmistaja Nokian työntekijät ihmettelevät Oulussa, miksi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila antoi toimitusjohtaja Stephen Elopin käytännössä tuhota Symbian-markkinat.

Ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Mikko Merihaara muistuttaa Kaleva-lehdessä, miten Elop sanoi Windows-julkistuksen yhteydessä, että Symbian-käyttöjärjestelmä on vanhentunut ja se lakkautetaan.

– Emme ymmärrä, miksi Symbiania ja Meegoa ei olisi voitu tehdä siinä rinnalla, kunnes Windows-puhelimet ovat vallanneet markkinat, Meriahaara sanoo.

Elop puhui torstaina Nokian yhtiökokouksessa uusista säästötoimista. Merihaaran mukaan uusista säästöistä ei ole vielä tullut tarkempaa tietoa. Oululaiset toivovat, että pahin on nähty.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (141)


Anonyymi
Kiperä tilanne ku symbian ja wp molemmat upeita. Mutta kyllähän Lumiat rullaa hienommin ku sympparit, ei siinä auta mikään. Lumia rullaa jopa paremmin kun kalliimmat androidit. Taasen uusimmissa symppareissa kattavasti toimintaa ja raudat tosi hyviä hintatasoon nähden (audiot, kamerat jne).
Anonyymi: wp nousee kyllä, se 4.5.2012 23:38

Anonyymi
Eikä tuhonnut ainoastaan Symbian-markkinoita, vaan myös Meegon ja sitä kautta myös N9 myynnin totaalisesti.


Juu en keksi kyllä muuta selitystä kuoppaamiselle kuin fbi ja cia tms. Kuinka muuten kaikkien käyttisten pitää olla jenkkien hallinnassa.
Anonyymi: isoveljen täytyy saa 4.5.2012 23:43

Anonyymi
Elopin teko oli selvästi lain tarkoittama 'teko, joka vahingoittaa vakavasti työnantajaa'.

Hänen työsuhteensa voitaisiin purkaa ilman irtisanomisaikaa tai -korvauksia.


Toimitusjohtajat harvemmin ovat varsinaisessa työsuhteessa yritykseen. Irtisanomisperusteet ovat paljon väljemmät kuin tavallisessa työsopimuksessa, joten työsopimuslain siteeraaminen on turhaa.
Anonyymi: OTM 5.5.2012 0:37

Anonyymi
Olihan sitä vuosia aikaa tehdä jotain kunnolla...
Anonyymi: Turhaa on valittaa, 5.5.2012 1:08

Anonyymi
Kaikki tämä vain viidessä vuodessa! Apple pisti KAIKKI ns. "vanhat pelurit" nurkkaan. Jokainen näistä nauroi, kun Apple esitteli iPhonen. Kaikki niistä itkee tänään ja osa on päässyt jo autuaammille metsästysmajoille. Googlen Android tuhoutuu omiin demoneihinsa. Applellä ei tietenkään sorruta siihen perisyntiin, mutta niillä on varmasti aivan käsittämättömän vaikeata pidätellä naurua.
Anonyymi: Apple keskittyy siih 5.5.2012 1:30

Anonyymi
Symbianin ja MeeGon kanssa olisi varmasti käynyt huonosti.

Lienet oikeassa. Pointti on kuitenkin siinä, että Elop-impesilli jätti Nokian tyhjän päälle tappamalla Symbianin ennen aikojaan. Siis ihan vähintään olisi pitänyt olla kädessä sen julkistuksen aikana heti huomenna kauppoihin tuleva ensimmäinen Windows-puhelin. Tai edes varmistanut, että QT olisi siirtynyt WP:lle jotta sidosryhmät ei hyppää muiden kelkkoihin. Mieluiten kuitenkin olisi tehnyt kuten uutisessa sanotaan, että olisi ensin ujuttanut ne WP:t markkinoille.

Eloppi ansaitsee kyllä paikkansa historian huonoimpien johtajien listassa ja Nokian omistajat rahalliset tappionsa. Koska kerran antoivat tuollaisen hullun temmeltää ihan rauhassa eivätkä vieläkään ole onnistuneet korjaamaan virhettään. Julistuksen olisi voinut järkevät omistajat mitätöidä henkilövaihdoksella heti kun
sellainen sammakko Elopin suusta pääsi.


*

EI EE$AATANA TULLUT SINNE JOHTAMAAN VAAN TUHOAMAAAN.
Anonyymi: EE$AATANA = M$$AATAN 5.5.2012 3:22

Anonyymi
Turha Eeloppia on syyttää rehellisyydestä kun avoimesti kertoi, että p on p ja oli jo vuodesta 2005 alkaen p.

Ja jos luottamusmiehet eivät ole koskaan softaa omilla aivoillaan kehittäneet, niin mistä sitten meuhkaavat.


Ny 2 Lander


KUULE PHA$KANVÄÄNTÄJÄ....MITÄ M$$AATANAN WPHA$KA ON OLLUT SEN AIKANA SIIHEN VERRATTUNA....TÄYTTÄ $HAISSEA....

SYMBIAN MYI 20 KERTAISESTI M$$AATANAN WPA$KAAN VERRATTUNA MAAILMALLA....
Anonyymi: Ny 2 Lander = PÄÄ T 5.5.2012 3:38

Anonyymi
Turhaa itkua koko homma. Symbian oli kuollut ja kuopattu jo kauan sitten. Yhtaan uutta julkistusta ei tullut ulos ajallaan, toiminnallisuudet olivat kilpailijoista todella kaukana ja maine oli mennyt. Tama on vain sen porukan itkua joka ei keskinaiselta riitelyltaan osannut katsoa mita maailmalla oikeasti tapahtuu. Microsoft liittouma antaa oikean mahdollisuuden kilpailla ja erottua muista koska operaattorit tarvitsevat Nokiaa tasapainottamaan valtapelia ostoneuvotteluissa muiden valmistajien kanssa.
Anonyymi: Ulkoa katseleva 5.5.2012 4:54

Anonyymi
VOI V#%%¤....TÄTÄ MAATA....JYKÄ/JUTTA & LIKA-ERKKI VELKANNUTTI MAATA JA SEN KANSALAISIA IKUISESTI...TOISTEN VELOISTA...ERUSKUNTA ON MYYNYT MAAN SEN KANSALAISTEN ALTA SALAISESTI PERUSTUSLAISSA...NOKIA TUHOTAAN TYÖNTEKIJÖIDEN ALTA M$$AATANAN TOIMESTA...SUOMEN PA$%AMEDIA VAIKENEE TÄSTÄ KAIKESTA..MAK$AVAT JA HUIJATUT !D!00TIT ISTUU KUMMINKIN TVRUUTUJEN EDESSÄ...EIKÖS TÄÄ JO KERRO TARPEEKSI TÄSTÄ PA$%ALÄNTISTÄ....ONNEKS EN VÄLITÄ ENÄÄ TÄSTÄ PEEETÄKÄÄN...
MINÄ EN TUU TÄSTÄ KÄRSIMÄÄN....ENTÄS TE MUUT...??????!!
ONKS LAPSIA...VELKAA...MULL EI KUMPAAKAAN..!!!!
Anonyymi: SOTAVETERAANIT.....A 5.5.2012 4:57

Anonyymi
Turhaa itkua koko homma. Symbian oli kuollut ja kuopattu jo kauan sitten. Yhtaan uutta julkistusta ei tullut ulos ajallaan, toiminnallisuudet olivat kilpailijoista todella kaukana ja maine oli mennyt. Tama on vain sen porukan itkua joka ei keskinaiselta riitelyltaan osannut katsoa mita maailmalla oikeasti tapahtuu. Microsoft liittouma antaa oikean mahdollisuuden kilpailla ja erottua muista koska operaattorit tarvitsevat Nokiaa tasapainottamaan valtapelia ostoneuvotteluissa muiden valmistajien kanssa.
# 5.5.2012 4:54/quote]

Ulkoa katseleva

<
<
YHTEENVETO TÄSTÄ KIRJOITUKSESTA ....NÄKYMÄ KUN TÄLLÄ TYYPILLÄ ON PÄÄ ON PERRRSEEESSÄ..
Anonyymi: VALHEIDEN TOISTAMINE 5.5.2012 5:08
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Eteran verkkopalvelu näytti vääriä tietoja

25.09.2013 Työeläkeyhtiö Eteran verkkopalvelu näytti käyttäjälleen toisen henkilön tietoja, Turun Sanomat kertoo.

.