Taloussanomat

Symbian-kehittäjiä uhkaavat potkut Accenturella

Kuva: Lehtikuva

9.5.2012 12:55 Accenture käynnistää yt-neuvottelut Symbian-kehityksestä. Moni entinen Nokian Symbian-kehittäjä on jo vaihtanut työpaikkaa ja valinnut vapaaehtoisen lähtöpaketin.

Accenture aikoo vähentää 250 työpaikkaa Symbian-kehityksestä. Yhtiö ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut. Symbian-kehittäjät olivat alun perin töissä matkapuhelinvalmistaja Nokialla. Nokia ulkoisti työt viime syksynä Accenturelle.

Moni Symbian-kehittäjä on lähtenyt syksyn jälkeen talosta. Aiemmin tänä vuonna Accenture tarjosi vapaaehtoista irtisanoutumisohjelmaa Symbian-kehittäjälle. Tähän mennessä 320 henkilöä on allekirjoittanut sopimuksen ja jättämässä yhtiön ohjelman kautta.

– Kuten kerroimme sopimuksen allekirjoittamisen aikaan, kun 1200 työntekijää siirtyi Accenturelle Suomessa, Symbian-tehtäviin tarvittavien henkilöiden määrä vähenee ajan kuluessa, Accenturen Suomen toimitusjohtaja Frank Korsström sanoo tiedotteessa.

– Olemme tähän mennessä jo sijoittaneet yli 500 työntekijää Windows Phoneen ja muuhun Accenturen asiakastyöhön. Jatkamme näitä toimia, mutta olemme tänään ryhtyneet toimenpiteisiin tasapainottaaksemme resurssejamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuneeseen kysyntään.

Accenturen yt-neuvottelut alkavat maanantaina. Niiden arvioidaan päättyvän juhannuksen aikana.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (66)


Anonyymi
No noin se on aina ollut. Että Nokian miehet saattohoidetaan johonkin firmaan joka sitten ulostetaan pikku hiljaa ja äänettömästi. Näin Nokia ei sotke käsiään ulostettaviin entisiin työntekijöihinsä.
Anonyymi: Ulostus alkaa 9.5.2012 15:42

Anonyymi
Toivottavasti jokainen saa kenkää Suomessa.
Anonyymi: Se on viha joka kasv 9.5.2012 16:03

Anonyymi
`Toivottavasti jokainen saa kenkää Suomessa.`

Kiinalaiset kopioi kaiken jatkossa ja varastaa patentit. Isojen yhtiöiden domino aika alkaa olemaan ohi monen osalta ja Hexissäkin tuo on näkynyt jo pitkään.

Kandii lukea Saatchi-Saatchin artikkeli, strategia & markkinointi on kuollut. Aika paljon sanottu ko. kaverilta.

http://www.thedrum.co.uk/news/2012/04/25/marketing-dead-says-saatchi-saatchi-ceo

Innovaatio & design lähtee sieltä, pienestä ihmisestä. Noi irtisanotutkin on pakotettuja keksimään jotain itse jatkossa eikä turvautumaan toisten leipiin, turvasatamaa kun ei enään ole.
Anonyymi: New World 9.5.2012 16:15

Anonyymi
N9 eli Nysi on jo kokonaan poistettu jopa Nokian nettisivuilta 3.5.2012 eli sekin floppi on nyt historiaa.Öhh? N9 myi jakelukanavaan nähden erittäin hyvin, joten mikähän loppi lienee kyseessä? Lisäksi tuote omaa erinomainsen muotoilun ja käytettävyyden.
Muotoilu vetosi ituhippeihin ja gayppareihin. Ja myynti veti siellä missä käytetään pääasiallisesti ilmaisia tai piraattiohjelmia. Eli pelkästään tappiota tuotti Nokialle koko Meego/Maemo.

Sain testata ystäväni N9:ää muutaman päivän. Mielestäni puhelin on upea esim. WP:hen verrattuna Myös tekniikan osalta avoin ja moniin tarkoituksiin skaalautuva (tableteista autoelektroniikkaan) alusta vie voiton Lumian suljetusta järjestelmästä. Kehitinympäristö Qt on sekin Windows'in sooloratkaisuihin verrattuna selkeämpi ja motivoivampi.

N9:ää myydään tai myytiin vain muutamassa maassa ilman markkinointia. Saksalaiset ystäväni kertoivat "eurooppalaisen" N9:n hankinnan olevan mahdotonta maassa.

Kysymys: Mikä mahtaa olla Lumioiden kate?
Anonyymi: Heikki Ojala 9.5.2012 16:33

Anonyymi
N9 eli Nysi on jo kokonaan poistettu jopa Nokian nettisivuilta 3.5.2012 eli sekin floppi on nyt historiaa.Öhh? N9 myi jakelukanavaan nähden erittäin hyvin, joten mikähän loppi lienee kyseessä? Lisäksi tuote omaa erinomainsen muotoilun ja käytettävyyden.
Muotoilu vetosi ituhippeihin ja gayppareihin. Ja myynti veti siellä missä käytetään pääasiallisesti ilmaisia tai piraattiohjelmia. Eli pelkästään tappiota tuotti Nokialle koko Meego/Maemo.

Sain testata ystäväni N9:ää muutaman päivän. Mielestäni puhelin on upea esim. WP:hen verrattuna Myös tekniikan osalta avoin ja moniin tarkoituksiin skaalautuva (tableteista autoelektroniikkaan) alusta vie voiton Lumian suljetusta järjestelmästä. Symppareissakin käytetty kehitinympäristö Qt on sekin Windows'in sooloratkaisuihin verrattuna selkeämpi ja motivoivampi.

N9:ää myydään tai myytiin vain muutamassa maassa ilman markkinointia. Miten puhelin, jossa kehitys- ja markkinointikulut ovat olemattomat voi tuottaa tappiota. Saksalaiset ystäväni kertoivat "eurooppalaisen" N9:n hankinnan olevan mahdotonta maassa.

Kysymys: Mikä mahtaa olla Lumioiden kate?
Anonyymi: Heikki Ojala 9.5.2012 16:36

Anonyymi
Toivottavasti jokainen saa kenkää Suomessa.


Ainakin näiden palstojen luuserit olisivat mielissään. Mutta kuka kustantaisi heidän päivittäiset Karjala-mäyräkoiransa?
Anonyymi: Chinaski 9.5.2012 17:14

Anonyymi
Aika irvokasta, kun otsikon:"Symbian-kehittäjiä uhkaavat potkut Accenturella", alapuolelle Google heittää mainoksen: "Töihin Accenturelle?"....


Kenkää saa nyt se viimenen läskikerros joka siirtyi Accenturelle massasiirtona. Ei devaajat, ei testaajat ei siis kukaan joka tekee tuottavaa työtä vaan ylipalkatut managerit ja projektipäälliköt.
Anonyymi: olis pitänyt kenkiä 9.5.2012 17:29

Anonyymi
Velkaorja, muistathan, että ostit elämäsi minulta osamaksuna. Muistapa hoitaa velkasi pois potkuista huolimatta, ettei tartte laittaa koiria perään.

Totaalinen repeäminen tälle, päivän naurut.

Hyvä pointti, asuntovelkaiset tosiaan ostavat asuntonsa osamaksulla. How smart is that? Harva sillä "ihanalla kotipesällään" mitään rahaa aikoo tehdä.


Osamaksun erät loppuu aikanaan, vuokraurpo maksaa asumisestaan katkeraan loppuun asti. Sun järjelläs ei taida tätä pointtia tajuta.
Anonyymi: Mies tulee räkänokas 9.5.2012 17:32

Anonyymi
Symppa on historiaa, nykyajan nokialainen irtisanotaan tai "ulkoistetaan" ikkunan äärestä. Sääli että floppi sai murhata nokian ainoan toivon.
Anonyymi: ehkä sit Intel... 9.5.2012 17:33

Anonyymi
Onnea matkaan, lukuisia työpaikkoja vierailleena accenture on kaikista huonoin. Se näkyy ihmisissä ja tunnelmassa. Muutaman entisen accen työntekijän tarinatkin ovat olleet aika kauheeta kuultavaa. Moni nuori sinne menee suoraan koulusta nenä pystyssä olevinaan jotain todella pätevää, kunnes huomaa olevansa ihan pohjasakkaa, mutta voi aina keulia työskentelevänsä siellä. Viisi minuuttia talossa, niin aistii huonon ilmapiirin. Ylimielisiä nobodyja ja loppuun palaneita nuoria. Ja tällä tavoin saa "Hyvän cv:n" tulevaisuutta varten.
Anonyymi: Konsultti 9.5.2012 17:35
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Valtio valmistelee tuntuvaa muutosta laajakaistatukeen

01.10.2013 Teleoperaattorit ovat saamassa oikeuden kymmenen kertaa aiempaa suurempiin tukiin ilman pelkoa takaisinperinnästä, Turun Sanomat kertoo.

.