Taloussanomat

Yahoon toimitusjohtaja lähtee ilman erorahoja

Scott Thompson jättää Yahoon ilman kultaista kädenpuristusta, mutta ei hän rahapulasta kärsi.
Kuva: Yahoo

15.5.2012 10:32 Yahoon pääjohtaja Scott Thompson jätti paikkansa internetyrityksen johdossa ilman erobonusta.

Yahoon ja Scott Thompsonin välisen sopimuksen mukaan hän saa kuitenkin pitää tähän mennessä saamansa palkat, palkkiot ja osakkeet.

Kova meteli nousi ansioluetteloon merkitystä olemattomasta tietojenkäsittelytieteen tutkinnosta. CV:n puliveivaamista pidetään kantona, johon Thompson kompastui. Eroon uskotaan vaikuttaneen myös se, että hänellä on todettu kilpirauhassyöpä. Syövän hoito oli alkamassa.

Nimellisesti Thompson lähtee Yahoosta omasta tahdostaan molemminpuolisella sopimuksella. Erosopimus antaa hänen pitää 7,3 miljoonan dollarin,  5,7 miljoonan euron arvosta palkkiota, palkkoja ja osakkeita.

Lisäksi Thompsonilla on osakeoptioita viiden miljoonan dollarin arvosta, mutta niiden laukeamisaikataulu ei ole tiedossa. Mahdollisesti Thompson saa niistä osuuden, joka vastaa hänen neljän kuukauden työrupeamaansa, CNNMoney raportoi.

130-päivää kestäneen Yahoo-johtajuuden aikana Thompson ansaitsi 56 000 dollaria, 44 000 euroa päivässä, myös viikonloppuina.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (8)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vai lähtee ilman erorahoja? Mitä ihmettä?

Mielestäni tämä on kyllä huono esimerkki. Tällainen ikävä kehityskulku pitäisi lopettaa heti alkuunsa!

Tässähän on koko maan hyvinvointi jo uhattuna. Tulee rutto ja kolera ja nälänhätä ja ties mitä kaikkia vitsauksia, jos johtajille ei makseta niitä rahoja jotka heille kuuluvat.
Anonyymi: Huolestunut liiturai 15.5.2012 11:01

Anonyymi
Vai lähtee ilman erorahoja? Mitä ihmettä?Mielestäni tämä on kyllä huono esimerkki. Tällainen ikävä kehityskulku pitäisi lopettaa heti alkuunsa! Tässähän on koko maan hyvinvointi jo uhattuna. Tulee rutto ja kolera ja nälänhätä ja ties mitä kaikkia vitsauksia, jos johtajille ei makseta niitä rahoja jotka heille kuuluvat.


Niinpä, jospa joskus lähtisi edes yksi duunari vapaaehtoisesti ilman erorahaa... Eipä sitä päivää taideta aivan heti nähdä.

Monilta unohtuu se, että toimitusjohtajia eivät suojaa työehtosopimukset. Heillä ei ole mitään turvaa irtisanomisen varalta.
Anonyymi: kohtuus 15.5.2012 11:22

Anonyymi
Niinpä, jospa joskus lähtisi edes yksi duunari vapaaehtoisesti ilman erorahaa... Eipä sitä päivää taideta aivan heti nähdä.


Itse lähden joka arkipäivä tasan klo 16! Ja lomat poislukien heilahdan aina takaisin kasin aikoihin.

Mutta sitä kun on motivoitunut tekemään töitä firman hyväksi, eihän sitä firmaa jätetä! Toki jos saisi Ok palkkaa, että jäisi rahaa säästöön, joku kaunis päivä voisi lähteäkkin.
Anonyymi: Harva sitä rahan tak 15.5.2012 11:58

Anonyymi
Tämähän on skandaali! Ehdotan että Käteinen maksaisi miehelle pari miltsiä erorahoja suomalaisten eläkerahastoista. Kyllä koruptioherroja on tuettava, tällä on sentään jo rikollismeriittejäkin väärennösten muodossa!
Anonyymi: sdfh gasdg 15.5.2012 13:02

Anonyymi
"Monilta unohtuu se, että toimitusjohtajia eivät suojaa työehtosopimukset. Heillä ei ole mitään turvaa irtisanomisen varalta."

Liittojen työehtosopimukset eivät ehkä suojaa, mutta omat sopimukset näkyy antavan sitäkin parempaa suojaa. Ainakin isoissa yrityksissä. En kyllä itkisi noiden kaalimatojen puolesta.

Pienen perheyrityksen tj on sitten ihan oma lukunsa. Niitä yhteiskunta pitää suunnilleen torakoita vastaavina eliöinä mitä tulee työttömyysjuttuihin.
Anonyymi: Operaa 15.5.2012 13:02

Anonyymi
Monilta unohtuu se, että toimitusjohtajia eivät suojaa työehtosopimukset. Heillä ei ole mitään turvaa irtisanomisen varalta.

Tämä on kyllä tehokkaasti ulkoa opeteltu mantra, mutta ei pidä paikkaansa isoissa firmoissa.

Funtsipa hetki. Toimitusjohtaja saa vuodessa miljoonan tai pari palkkana, bonuksina ja muina etuuksina. Kun hänet erotetaan, hänelle jää käteen rahaa sen verran, että vähänkin fiksumalla taloudenpidolla hän pärjää vuosikausia.

Vertaa tätä duunariin, jolla on tämä ihana "turva" irtisanomisen varalta: rahaa tilillä muutama satanen, sen jälkeen ehkä ansiosidonnainen kahdeksi vuodeksi, kunhan ensin vietetään karenssi ilman tuloja.

Kummankohan elämä on oikeasti turvatumpaa irtisanomisen jälkeen?
Anonyymi: Jani 15.5.2012 16:12

Anonyymi
Voi kun saisi huomenna lukea lehdistä:

"Nokian toimitusjohtaja lähtee ilman erorahoja"

Voi mikä onnen päivä se olisi. Karussa suomalaisessa todellisuudessa maailmanhistorian huonoinkin toimitusjohtaja istuu pallillaan lujasti kuin tahra.
Anonyymi: Amerikkalaisia hemmo 15.5.2012 19:22

Anonyymi
Lisäksi Thompsonilla on osakeoptioita viiden miljoonan dollarin arvosta, mutta niiden laukeamisaikataulu ei ole tiedossa.


Minun laukeamisaikatauluni ainakin on tiedossa. Lähin laukeaminen tapahtunee tänä iltana kello 23:38 aikoihin.

Luultavasti myös huomenna, mutta se riippuu aika paljon siitä viitsinkö tehdä kotitöitä kovin paljoa.
Anonyymi: Pertti N. 16.5.2012 22:16
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

.