Taloussanomat

Kuolema googlelaisena lihottaa lesken pankkitiliä

Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

10.8.2012 11:39 Valtavista luontaiseduistaan tunnettu Google ei tarjoa vain ilmaisia parturikäyntejä, pitkiä vanhempainlomia ja ilmaisia lounaita työntekijöilleen. Nyt hakukonejätti kestittää myös manan majoille siirtyneiden työntekijöidensä perheitä.

– Tämä voi kuulostaa naurettavalta, Googlen henkilöstöjohtaja Laszlo Bock sanoo talouslehti Forbesille.

– Mutta olemme ottaneet käyttöön uusia kuolinetuja Googlella, hän jatkaa.

Googlen ohjelman tarkoituksena on auttaa leskiä selviämään puolison kuolemasta. Puolison kuolema on yksi suurimmista taloudellisista riskeistä Yhdysvalloissa, jossa sosiaaliturva on esimerkiksi Pohjoismaihin verrattuna olematon.

Korvaukset ovat huomattavia. Kuolleen Googlen työntekijän puoliso tai avopuoliso saa kuolemantapauksen sattuessa puolet kuolleen palkasta seuraavan kymmenen vuoden ajan.

Lisäksi kuolleen työntekijän puoliso saa omakseen työntekijän ansaitsemat osakeoptiot.

Myös lapset saavat 1 000 dollarin kuukausittaisen korvauksen aina 19 ikävuoteen asti. Jos lapsi opiskelee täyspäiväisesti, hän saa korvausta 23 ikävuoteen asti.

Google ei edellytä, että kuolleella työntekijällä olisi ollut esimerkiksi vakituinen työpaikka. Käytännössä lähes kaikki Googlen 34 000 työntekijästä kuuluvat etuuksien piiriin.

Myös Googlen vanhemmuusedut ovat yhdysvaltalaisittain huikeita. Uudet isät saavat kuusi viikkoa ja äidit 18 viikkoa palkallista vapaata.

Googlen omien tutkimusten mukaan luontaisedut vähentävät työntekijöiden vaihtuvuutta ja lisäävät hiukan työntekijöiden tehokkuutta.

– Emme kuitenkaan luo näitä ohjelmia siksi, että se olisi eduksi liiketoiminnalle. Mielestämme tämä on oikea asia tehdä. On aina mukavampi työskennellä yrityksessä, joka välittää työntekijöistään. Ja siksi yrityksen kannattaa ennemmin välittää työntekijöistään kuin olla välittämättä, Bock sanoo.

VerkossaForbesin uutinen aiheesta
Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Digiyesterday näyttää taas kertomalla eilisen uutisia. Heikoksi on mennyt.
Anonyymi: Lukija 10.8.2012 11:51

Anonyymi
" ? Emme kuitenkaan luo näitä ohjelmia siksi, että se olisi eduksi liiketoiminnalle."

Haha
Anonyymi: kojootti 10.8.2012 12:16

Anonyymi
Eihän tuo mitään, kun Nokia potkii työntekijät ulos kun rahat kehityksestä on imetty. Siinä on sitten työntekijöillä mahdollisuudet tienata jossain muualla. Ja apple antaa iLaitteita työntekijöille pienillä alennuksilla.
Anonyymi: Google ei oikeen osa 10.8.2012 12:17

Anonyymi
Googlella riittää uskoa riistofirman ja huijauksen jatkuvuudesta! Nämä on tyhjiä lupauksia, kun pörssi on tyhjä ja siihen ei mene montaa vuotta näillä meriiteillä. Ihmiset tajuaa kyllä ennemmin tai myöhemmin, kuinka röyhkeä Google on ja yksityisyyden menettänyt, siitä kalliisti maksanut ei koske tikullakaan enää Googlen tuotteisiin.

Viisaat on jo tajunneet pysyä erossa Googlesta ja yllättäen palvelu on parempaakin.
Anonyymi: evil forever 10.8.2012 12:22

Anonyymi
Jaa... toivottavasti ei vaikuta murhaprosenttiin Googlen työntekijöiden keskuudessa.
Anonyymi: Näingöo 10.8.2012 12:39

Anonyymi
Jos nelihenkinen perhe ansaitsee Yhdysvalloissa alle 24516 dollaria vuodessa, niille jaetaan ruokakuponkeja (food stamps). Kaiken lisäksi pienituloisten verotus on paljon paljon alhaisempi mitä Suomessa ylisestä hintatasosta puhumattakaan
Anonyymi: Nimetön 10.8.2012 12:46

Anonyymi
Tämä osoittaa, että firmoilla on varaa lisätä työläisten palkkioita.
Meillä EK ei tällaista halua myöntää.
EK haluaa kokoomuksen tuella kiristää työläisten riistämistä.
Anonyymi: Nalle 10.8.2012 12:51

Anonyymi
Tämä osoittaa, että firmoilla on varaa lisätä työläisten palkkioita.
Meillä EK ei tällaista halua myöntää.
EK haluaa kokoomuksen tuella kiristää työläisten riistämistä.

Ja AY-liike ylläpitää muun vasemmiston tuella järjestelmää, jossa palkat eivät voi joustaa alaspäin. Seurauksena on rekrykieltoja, irtisanomisia ja kaikkein irvokkaimpana ilmiönä työharjoittelijat eli palkattomat orjat.

Mutta asiaan: hienoa Google! Parhaat firmat saavat parhaan työvoiman, jopa Suomessa.
Anonyymi: Työläisten "rii 10.8.2012 13:01

Anonyymi
Tämä paljastaa Googlen arvoista jotakin jota ei ehkä olla ajateltu olevan ja sen kannattavan:

- Saapa nähdä kauanko kestää kun alkaa keskustelu, että tämä suosii virallisessa avioliitossa olevia verrattna avosuhteissa eläviin.

- kannustaa perinteisiä (lue kristillisiä etunenässä) arvoja vs liberaaleihin arvoihin verrattuna.

- Googlellakin on isohko joukko sinkku-nörttejä, saa nähdä miten tämä vaikuttaa solmittujen avioliittojen määrään siellä työskentelevien osalta.
Anonyymi: Nimetön 10.8.2012 13:03

Anonyymi
Hieno homma googlelaisille.

Suomessa lesken- ja lapseneläkkeet maksetaan normaalista työeläkejärjestelmästä. Ne ovat juuri niitä kauheita "eläkkeitä kuolleille". Vähemmän tienannut leski saa sen verran, että säilyttää suhteellisen elintason, lapset samaten. Se on sitä hyvinvointiyhteiskuntaa. Lisätietoja löytyy esimerkiksi Työeläkevakuuttajien sivuilta www.tela.fi.
Anonyymi: työläinen 10.8.2012 13:22
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Nasa lähettää 3d-tulostimen avaruuteen – "elämän ja kuoleman tilanteisiin"

01.10.2013 Nasa aikoo lähettää 3d-tulostimen kansainväliselle avaruusasemalle, mutta ruokaa sillä ei tulosteta. Laite voi silti osoittautua kullanarvoiseksi, BBC kertoo.

.