Taloussanomat

Twitterissä joukkopako: Viisi johtajaa lähtee

Kuva: © Dado Ruvic / Reuters

25.1.2016 10:25 Twitterissä uudestaan vetovastuun ottanut perustaja Jack Dorsey joutuu todistamaan merkittävää johtajapakoa keskellä viestipalvelun jo muutenkin vaikeita aikoja.

Pääjohtaja Jack Dorsey vahvisti alun perin Recoden uutisoimat eroamiset Twitterissä, joskin luonnehti mediassa liikkuneita tietoja virheellisiksi.

Dorseyn muutama tunti sitten julkaiseman viestin mukaan yhtiön jättävät Katie Jacobs Stanton, Kevin Weil, Alex Roetter ja Brian "Skip" Schipper. He vastasivat Twitterissä mediasta, tuotetoiminnoista, suunnittelusta (engineering) ja henkilöstöstä.

Dorsey kiitti johtajia ja ylisti heidän panostaan, mutta sanoi olevansa surullinen heidän lähdöstään.

Nelikon lisäksi Twitteristä eroaa sen videopalvelu Vinea johtanut Jason Toff, joka kertoi Twitter-viestissä siirtyvänsä virtuaalitodellisuuden pariin Googlen palveluksessa. Dorsey ei maininnut Toffia omassa viestissään.

Uutistoimisto Reuters huomauttaa, että kyseessä on Twitterin johtoportaan suurin mullistus sitten Dorseyn paluun pääjohtajan paikalle viime vuonna. Usko Twitteriin horjuu hitaan kasvun vuoksi, mutta Twitter on yrittänyt löytää tukevaa maata sarjalla muutoksia. Niihin on lukeutunut satojen ihmisten irtisanomisia.

Jack Dorseylla on ollut valmiiksi synkkä alkuvuosi. Hän on menettänyt suuren osan varallisuudestaan sekä Twitterin että hänen toisen yrityksensä Squaren osakekurssien vajotessa selvästi.

Jutun kirjoitti: Reuters–Digitoday

Reuters–Digitoday

Kommentit (1)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ei kovin yllättävää. Aika monella nyt irtisanoutuneella on menneisyys jatkuvana työpaikan vaihtajana. Esimerkiksi Katie Jacobs Stanton on työskennellyt Valkoisessa talossa, Yhdysvaltain ulkoministeriössä, Googlella ja Yahoo:lla ennen Twitteriä, ja asunut kahdeksassa maassa. Vastaava tausta on ollut henkilöstöjohtaja Brian Schipperillä, joka tuli Twitteriin alle 2 vuotta sitten ja joka oli toiminut ennen Twitteriä mm. Grouponilla, Microsoftilla, DoubleClickillä, PepsiColla ja Compaq Computerilla. Tällaisen taustan omaavat eivät yleensä kovin pitkään yhdessä firmassa jatkossakaan pysy, vaan keräävät ponnahduslautoja eteenpäin.

Alex Roetter on lähtijöistä ehkä yllättävin. Hän on aiemmin toiminut mm. Googlella 7 vuoden ajan. Nyt hän vaihtoi työpaikkaa jo 6 vuoden kohdalla, eikä vasta vuoden päästä.

Toista ääripäätä Twitterin johdossa edustaa mm. taloushallintojohtaja Robert Kaiden, joka on ollut aiemmassa työpaikassa 25 vuotta ennen Twitterille tuloa, ja joka on myös sitten pysynyt Twitterillä.
Anonyymi: hmmhmm 26.1.2016 9:57
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Facebook pitää palvelunsa ilmaisena

27.09.2011 Yhteisöpalvelu Facebook vakuuttaa pysyvänsä ilmaisena kaikille käyttäjille, vaikka laajasti levinnyt kiertokirje väittää muuta.


2013

Kolme vuotta sitten

Todisteita pöytään: Näissä tehtävissä Nokia-kriitikko toimi

27.09.2013 Tomi Ahonen skannasi vanhat käyntikorttinsa ja listasi hänestä tehdyt mediamaininnat.

.