Taloussanomat

Linus Torvalds yrittäjyydestä: "Pitäisi välittää asioista, joista en piittaa tippaakaan"

Kuva: Millennium Technology Prize handout

18.2.2016 19:26 Linuxin suomalainen kehittäjä ei ehkä ole paras valinta kannustamaan nuoria startup-yrittäjiä maailmalle, Recoden haastattelu paljastaa.

Linuxin kehittänyt Linus Torvalds sanoo vierastavansa sosialisointia ihmisten kanssa.

– En oikeastaan rakasta muita ihmisiä. Rakastan tietokoneita, Torvalds totesi Vancouverin TED-konferenssissa.

Siellä hän antoi kommentteja myös verkkolehti Recodelle. Torvaldsilla ei ole tällä hetkellä työn alla mitään muuta projektia kuin Linux. Ajatus yrittäjäelämästä puistattaa häntä.

– En ikinä perustaisi yritystä – jeesus sitä päänsärkyä. Pitäisi välittää kaikista niistä asioista, joista en piittaa tippaakaan, hän artikuloi Recodelle.

Linuxin synnystä Torvalds sanoi TED-puheessaan, ettei hän aikonut tehdä siitä bisnestä tai laittaa sitä laajasti saataville, koska hän rakensi sen vain työkaluksi itselleen. Mutta lopulta hän päätti julkistaa Linuxin saadakseen muilta ideoita, miten sitä pitäisi kehittää.

Millennium-teknologiapalkinnon saanut Linus Torvalds kertoi työskentelevänsä mieluiten kotona usein kylpytakkiin pukeutuneena. Vaatteisiin turvaudutaan, jos toimittaja tai valokuvaaja tulee käymään.

Kuulostaa kertakaikkisen suomalaiselta.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (49)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Huippu hyvä meininki Linusilla, just kuin meikäläinen = )
Anonyymi: kdghdkg 18.2.2016 20:05

Anonyymi
Minäkin teen töissä työni alasti.
Anonyymi: persvo 18.2.2016 21:02

Anonyymi
Itseään täynnä oleva idiootti. Esim. gitin käytettävyys on niin nolla, että onneksi Linux ei perusta yrityksiä tai suunnittele esim. autoja ja kännyköitä. Yrittäjyys ei varmaan muutenkaan kiinnosta kommunistiperheen kasvattia.


Kysympä vaan että minnkäs päällä internetti pyörii?
olikohan se tämän komari perheen kasvatin alotamalla tuotoksella :D

"World Without Linux" tuben hakuun ja poparia kouraan :D
Anonyymi: TK2014 18.2.2016 21:38

Anonyymi
Sosialisointi ja sosialiseeraus ovat vähän eri asioita.
Anonyymi: Kumpikampi 18.2.2016 21:41

Anonyymi
Pohjimmiltaan erittäin lämminhenkinen tyyppi jonka kerran sain tavata messuilla. Asuu nykyään Portlandissa ja kertoi kaipaavan Suomesta eniten ihmisten suorasukaisuutta, yöttömiä öitä kera kavereiden ja rantasaunan. Puhdasta luontoa ylipäätään.
Anonyymi: Suorajätkä 18.2.2016 21:42

Anonyymi
Sosialisointi? Ilmeisesti tarkoitetaan kanssakäymistä. Mutta tämäkin vain tietyllä tavalla ymmärrettynä, sillä "lopulta hän päätti julkistaa Linuxin saadakseen muilta ideoita, miten sitä pitäisi kehittää."
Anonyymi: jhghjghjgjhg 18.2.2016 21:45

Anonyymi
Olin täällä sillon kauan sitten kun julkisti Linux 1.0 hesassa: outube.com/watch?v=M-X0Yx28Me0
Anonyymi: Pertsa8 18.2.2016 21:46

Anonyymi
Olin täällä sillon kauan sitten kun julkisti Linux 1.0 hesassa: youtube(dot)com/watch?v=M-X0Yx28Me0
Anonyymi: Pertsa8 18.2.2016 21:50

Anonyymi
Nyt uus liputuspäivä kalenteriin jo. Suomalaisen tietotekniikan päivä. Jarkko Oikarinen tai Linus Torvalds
Anonyymi: OpenSSH 18.2.2016 21:58

Anonyymi
Itseään täynnä oleva idiootti. Esim. gitin käytettävyys on niin nolla, että onneksi Linux ei perusta yrityksiä tai suunnittele esim. autoja ja kännyköitä. Yrittäjyys ei varmaan muutenkaan kiinnosta kommunistiperheen kasvattia.
Anonyymi: Tuut0000 18.2.2016 21:11


Jahas.. juuri tämän kommentin takia voisin itsekkin muuttaa piilaaksoon. Siis en suoraan tämän yksittäisen, vaan tämän suomi-juntteuden kiteyttävän tyypillisen kommentin. Btw torwalds ei tietääkseni ole mikään linssilude joka tyrkyttää itseään haastatteluihin, ja vielä päälle linux on open source kernel, (käyttöjärjestelmäpohjaksi voisi sanoa kai) Eikä mikään tuote, jota voisit käydä arvostelemaan toimimattomaksi. Kaiken päälle, kyseinen softa löytyy aika monesta autosta nyt jo. esim siksi, ettei kukaan autonvalmistaja uskaltaisi microsoftin ohjelmistoihin luottaa.
Anonyymi: Junttilandia 18.2.2016 23:04
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia vihjaa yt-neuvotteluista Salon tehtaalla

29.09.2011 Nokia sulkee Romanian tehtaan ja miettii Salon matkapuhelintehtaalle uutta roolia. Yhtiö aikoo siirtää tuotantoa lisää Aasiaan.

.