Taloussanomat

Stephen Elop sai uuden pomopestin

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi yhtiön matkapuhelinyksikön myynnistä Microsoftille Helsingin Dipolissa 3. syyskuuta 2013.
Kuva: Jussi Helttunen

16.3.2016 09:18 Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on saanut uuden pestin australialaisen operaattorin johdosta.

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on saanut uuden työpaikan australialaisen Telstra-operaattorin johdosta. Elop on nimitetty operaattorin teknologia-, innovaatio- ja strategiajohtajaksi.

Telstra on Australian suurin operaattori, joka tavoittelee maan rajojen ulkopuolella kasvua Aasiasta.

– Stephen tuo välittömästi lisää tulivoimaa tiimiimme laajalla ja syvällä teknologiakokemuksellaan sekä luontaisella tajullaan asiakkaiden odotuksista, sanoo Telstran toimitusjohtaja Andrew Penn yhtiön tiedotteessa.

52-vuotiaan Elopin toimipaikkana ovat sekä Yhdysvallat että Australia.

Elop toimi Nokian toimitusjohtajana syyskuusta 2010 syyskuuhun 2013, kun Nokia myi matkapuhelinyksikkönsä Microsoftille. Nokian asema matkapuhelinmarkkinoilla mureni vauhdilla sen jälkeen, kun Elop oli ilmoittanut yhtiön alkavan käyttää älypuhelimissaan Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää ja luopuvan Symbian-puhelimistaan muutamassa vuodessa.

Microsoft teki matkapuhelintoimintojen oston takia yhtiön historian suurimman tappionsa vuosineljänneksen aikana, kun se joutui tekemään niistä noin 6,9 miljardin euron alaskirjauksen viime vuoden heinäkuussa. Microsoft on irtisanonut suurimman osan Nokialta siirtyneistä työntekijöistä.

Microsoftin laiteyksikön johdossa toiminut Elop joutui samoihin aikoihin lähtemään yhtiöstä, kun uusi toimitusjohtaja Satya Nadella teki muutoksia yhtiön johtoon.

Telstran tiedotteessa mainitaan lyhyesti Elopin tehtävät Nokialla ja Microsoftilla, sekä näitä edeltäneet paikat Juniperin, Adoben ja Macromedian johtotehtävissä.

Tämän vuoden tammikuun lopussa Elop nimitettiin myös Kanadan Hamiltonissa sijaitsevan McMaster-yliopiston neuvonantajaksi. Elop valmistui itse McMaster-yliopistosta vuonna 1986.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (40)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Voimia Telstralle. Strong Sell.
Anonyymi: Stinde 16.3.2016 9:40

Anonyymi
Kirja: Confession of economic hit-man John Perkins.

Lyö takaisin länteen niin että seinät pullistuu.
Anonyymi: John_Perkins 16.3.2016 9:42

Anonyymi
No niin...

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan minkälaisia teknologia ja strategiapäätöksiä Mr. Flop saa aikaan Australiassa.

Kyllä sen täytyy olla todella tyhmä, joka tuon miehen töihin ottaa.
Anonyymi: katkeraexnokialainen 16.3.2016 9:44

Anonyymi
Sitten vedonlyönti päälle, että kuinka nopeasti Telstra on menettänyt ykköspaikkansa ja kuinka nopeasti siitä firma on myyty halvalla kilpailijalle.
Anonyymi: EFloppi 16.3.2016 9:53

Anonyymi
Elop hoiti Nokialla hommansa kuten pitikin. Strategian taustalla oli Nokian hallitus. Elop palkattiin tekemään ikävät päätökset.
Anonyymi: ElopOnOK 16.3.2016 9:54

Anonyymi
Veikkaan että seuraavat potkut koittaa ennen vuotta 2018 ja telstran kurssi mataa seuraavat parivuotta
Anonyymi: jorma32 16.3.2016 9:58

Anonyymi
Jos jollakulla on noita osakkeita niin ne kannattaa myydä heti pois, arvo tulee romahtamaan. Jotenkin tämä sankari saa firman joko sekaisin tai konkurssiin.
Sinänsä harmi, tuo kun on about ainoa operaattori mikä toimii jossainkohdin myös outback alueellakin.
Anonyymi: eFloppi 16.3.2016 10:24

Anonyymi
Pitäkää hatuista kiinni, australialaiset!
Anonyymi: Valistunut-neuvo 16.3.2016 10:24

Anonyymi
Elop hoiti Nokialla hommansa kuten pitikin. Strategian taustalla oli Nokian hallitus. Elop palkattiin tekemään ikävät päätökset.


Toimari tekee sen mitä Hallitus määrää, jos ei tee, toimari saa hiihtojalkinetta.
Anonyymi: Näin_käy 16.3.2016 10:30

Anonyymi
" Stephen tuo välittömästi lisää tulivoimaa tiimiimme laajalla ja syvällä teknologiakokemuksellaan sekä luontaisella tajullaan asiakkaiden odotuksista"
Nyt upotetaan sitten öljylautatkin!
Anonyymi: PelastukoonKenVoi 16.3.2016 10:31
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Valtio valmistelee tuntuvaa muutosta laajakaistatukeen

01.10.2013 Teleoperaattorit ovat saamassa oikeuden kymmenen kertaa aiempaa suurempiin tukiin ilman pelkoa takaisinperinnästä, Turun Sanomat kertoo.

.