Taloussanomat
Sergey Brin

Google menestyy terveellä järjellä

29.9.2003 06:56 Hakukoneyhtiö Googlen perustaja Sergey Brin ei kaipaa dot.com-buumin päiviä. Brimin mielestä internet-liiketoiminta ja varsinkin nettitoiminta toimii nykyisin paljon järkevimmin pereustein kuin teknokuplan puhkeamista edeltäneinä aikoina.

Nopeasti maailman selatuimmaksi hakukoneyhtiöksi noussut Google syntyi tutkimustyön sivutuotteena.

Sergey Brin ja hänen kaverinsa Larry Page viimeistelivät vielä väitöskirjojaan Stanfordin yliopistossa, kun heidän aloittamillaan hakusivuilla kurkisteli 10 000 käyttäjää kuukaudessa. Nyt hakuja tehdään samassa ajassa yli 200 miljoonaa.

Viisivuotissynttäreitään hiljattain viettänyt Google on vain kasvanut ja menestynyt siinä, missä monet muut teknoyhtiöt ovat kokeneet lyhyen hypen, mahtavan osakekurssien nousun ja kaatumisen, BBC kirjoittaa. Google pitää nykyisin sisällään hintavertailuja, uutisia ja linkkejä muihin palveluihin.

Sergey Brin vaikuttaa melkein iloiselta nettikuplan puhkeamisesta. Brimin mielestä moni kaatunut yritys olisi selvinnyt, jos niiden kassoihin ei olisi tullut syytämällä irtonaista rahaa.

-Dot.com-hype oli liikaa monille uuden teknologian yrityksille. Nyt elämme paljon järkiperäisempiä aikoja. Palkat ovat pudonneet järjelliselle tasolle, toimistojen vuokrat samaten. Ja asiakasyritykset tekevät päätöksiään rationaalisin perustein, mikä mahdollistaa nettiliiketoiminnan kehittämisen terveellä pohjalla, Brin sanoo BBC:n haastattelussa.

Brinin mukaan Google on kehittänyt nettimainontaansa siihen suuntaan, että asiakaat saavat sitä mitä tarvitsevat. Hienojen pop up-viritysten sijasta esimerkiksi matkapuhelimiin liittyvää tietoha hakeva asiakas näkee kännykkäalan mainoksia näyttönsä reunassa.

Jutun kirjoitti: Markku Pervilä

Markku Pervilä

Mainitut yritykset

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Affecton tietotekniikka auttaa Helsingin johtamista

24.09.2013 Ohjelmistoyhtiö Affecto ilmoittaa sopineensa Helsingin kaupungin johtamisjärjestelmiin liittyvien tietovarastojen ja raportointijärjestelmien sovellusylläpidosta ja -kehityksestä.

.