Taloussanomat
Euroopan julkaisuissa ei ole kopiosuojausta, yhtiö vakuuttaa

Sony BMG: Euroopan XCP-levyt harmaatuontia

18.11.2005 13:10 Viimeiset kaksi viikkoa medioissa ja keskustelupalstoilla on keskusteltu kiivaasti Sony BMG:n Yhdysvalloissa käyttämästä First4Internetin valmistamasta XCP-kopiosuojauksesta.

Nyt yhtiö on julkaissut tiedotteen, jossa se vakuuttaa, että sen Euroopassa julkaisemissa tuotteissa ei ole käytetty mitään kopiosuojausmenetelmää. Ongelmia aiheuttanut XCP-kopiosuojaus on ollut käytössä 52 Yhdysvalloissa julkaistussa tuotteessa.

Sony BMG alleviivaa, että mikäli Suomessa löytyy XCP-suojattuja tuotteita, ne on tuotu harmaatuontina suoraan Yhdysvalloista joko tukkurin tai yksittäisen kuluttajan toimesta.

Uusi poisto-ohjelma tulossa

Yhtiö on julkaissut listan USA:ssa julkaistuista tuotteista tuotenumeroineen, jotka sisältävät XCP-suojauksen. Listassa mainittu tuotenumero on paras varmistuskeino XCP-suojauksen sisältävän tuotteen tunnistamiseksi, sillä samasta tuotteesta saattaa olla kaupan useampi versio.

Mikäli kuluttaja löytää listalla olevan, kyseisellä kataloginumerolla varustetun tuotteen, tulee hänen ottaa yhteyttä siihen kauppaan, mistä levy on ostettu.

Yhtiö lupaa, että suojaukselle ollaan julkaisemassa täydellinen poisto-ohjelma, joka varmistaa XCP:n turvallisen poiston tietokoneelta. Tämä tullaan julkaisemaan sivustolla http://cp.sonybmg.com/xcp.

1.1.2006 astuu Suomessa voimaan uusi tekijänoikeuslaki, jonka perusteella Suomeen on kielletty tuoda Euroopan talousalueelle (ETA) julkaisuoikeuden omistajan julkaisemattomia äänitteitä. Sony BMG:n mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli levyä ei ole julkaistu Euroopassa, sen suoratuonti on kiellettyä. Ostajan vastuulle jää varmistua, onko tukkurilla oikeus myydä kyseistä levyä.

Suomessa ainakin Espoon kirjasto on kertonut, että sen valikoimissa on XCP-suojattuja levyjä, jotka nyt poistetaan kokoelmista.

Lisäksi esimerkiksi Stupido Records on myynyt kolmea Sony BGM:n viralliselta listalta löytyvää äänitettä.

Jutun kirjoitti: Tuomas Karvonen

Tuomas Karvonen

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Pirate Bay -miehen tuomiosta pyyhittiin vuosi pois

25.09.2013 Pirate Bay -verkkopalvelun perustaja Gottfrid Svartholm Warg sai helpotusta kesäkuussa langetettuun tietomurtotuomioonsa.

.