Taloussanomat
Lue uutinen mobiilisivustolla
Lunttausta pyritään myös vähentämään vastauksien skannauksella

Koepapereihin rfid-tunniste estämään väärinkäytöksiä Britanniassa

16.5.2007 07:42 (päivitetty 07:50) Tutkintoja Britanniassa valvova Edexcel alkaa lisätä rfid-siruja koepapereiden kulun valvomiseksi. Varkaudet ovat harvinaisia, mutta ne tulevat kalliiksi.

Edexcel lähetti kaikkiaan 620 000 pakettia tutkintopapereita viime vuonna. Noin 70 tapauksessa paperit joutuivat vääriin käsiin.

Suuri osa Edexcelin lähettämistä koepaperipaketeista sisältää rfid-tunnisteen, jonka avulla paketin kulkua voidaan seurata.

- Varastettuja lähetyksiä on vähän, mutta niiden vaikutus on suuri, johtaja Jerry Jarvis Edexcelistä totesi vnunetille. 

- Uusien koepaperien lähettäminen ja vanhojen poistaminen on työlästä ja vaikeaa ja voi vaarantaa oppilaankin menestymistä.

Edexcel pyrkii vähentämään koepapereiden hyväksikäyttöä etsimällä varkauden lähteen rfid-tunnisteiden avulla. Tekniikka auttaa myös estämään väärien papereiden myymisen oppilaille.

Myös lunttaamista on tarkoitus vähentää. Yritys aikoo skannata 90 prosenttia vastauspapereista ja tarkistaa, onko niissä aivan samanlaiset vastaukset. Skannaus paljastaa myös, ovatko tulokset selvästi odotettua paremmat.

Jutun kirjoitti: Marko Mannila

Marko Mannila

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Suoraan englannin kielisestä alkuperäis artikkelista suomennettu juttu. Alkuperäisestäkään artikkelista ei saanut oikein selvää että mitä oikeasti ollaan tunnisteilla tekemässä. Pitää oikein ajatuksen kanssa yrittää hahmottaa että juttu aukeaa.
Lopun skannaamis-selostus saa vielä hämääntymään että meinataanko rfid-teknologiaa käyttää myös skannaamiseen??
Anonyymi: Sami 16.5.2007 22:52

Anonyymi
Kyllä on perseestä, isoveli valvoooooooooooo! Tuleeko valvonta muuallekin?
Anonyymi: Aki 17.5.2007 12:10

Anonyymi
Heh heh "Skannaus paljastaa myös, ovatko tulokset selvästi odotettua paremmat."

Onko yrjö pussi asialla?
Anonyymi: Onko yrjö pussi asia 18.5.2007 11:50
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2010

Viisi vuotta sitten

Applen alihankkijat käyttivät lapsityövoimaa

01.03.2010 Apple on myöntänyt lapsityövoiman käytön tehtailla, jotka valmistavat sen tietokoneita, iPodeja ja matkapuhelimia.


2012

Kolme vuotta sitten

Analyytikko: Kenelle Nokian hirviökamera on tehty

01.03.2012 Amerikkalaisen Citigroupin analyytikot arvioivat, ettei Nokian "hirviökameralla" varustettu uutuuspuhelin tuo yhtiölle merkittävästi lisämyyntiä.

.