Taloussanomat
Kolmen miljardin euron korvausvaatimukset

P2p-kehittäjät lisäsivät syytelistaan skypeläisten Joostin

29.5.2007 13:21 Viime vuonna Morpheus-vertaisverkko-ohjelmiston kehittänyt Streamcast Networks haastoi 21 yritystä, sisältäen muun muassa Skypen ja Ebayn, teknologiansa luvattomasta käytöstä. Nyt yhtiö on lisännyt syytelistaan myös Skypen perustajien uuden Joost-videopalvelun ja kuusi muuta yritystä.

Streamcastin mukaan Skypen perustajat Niklas Zennström ja Janus Friis ovat hyödyntäneet tuotteisaan kehittämäänsä Fasttrack-jakelutekniikkaa, ilman Streamcastin lupaa. Streamcastilla kun omasta mielestään kuuluu tekniikan etuosto-oikeus.

Streamcast Networks havittelee haastamiltaan yrityksiltä korvauksia yhteensä 3,05 miljardia euroa, eli noin 4,1 miljardia dollaria. Näitä yrityksiä ovat muun muassa Skypen omistava Ebay ja skypen perustajien Joost-videopalvelu.

Jutun kirjoitti: Matias Mäki

Matias Mäki

Mainitut yritykset

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Streamcastin mukaan Skypen perustajat Niklas Zennström ja Janus Friis ovat hyödyntäneet tuotteisaan kehittämäänsä Fasttrack-jakelutekniikkaa, ilman Streamcastin lupaa."

Siis mikä lain mukaan henkilön A pitää kysyä yritykseltä B lupa kehittämänsä tekniikan käyttöön?

Vai missasinko jotain?
Anonyymi: niin siis mitä? 29.5.2007 14:36

Anonyymi
"Streamcastin mukaan Skypen perustajat Niklas Zennström ja Janus Friis ovat hyödyntäneet tuotteisaan kehittämäänsä Fasttrack-jakelutekniikkaa, ilman Streamcastin lupaa."

Eli Streamcastin kehittämää, ei siis Niklaksen ja Januksen.
Anonyymi: Tempo 29.5.2007 15:16

Anonyymi
Siis onko Dreamcast kehitänyt Napsterin käyttämän ja Skypen hyödyntämän protokollan, josta wikkipeddiassa, http://en.wikipedia.org/wiki/FastTrack , mainnittaann tälleen?
Anonyymi: Nadel 29.5.2007 21:27

Anonyymi
Minun mielestäni Yhdysvaltain oikeusjärjestelmä on suoraan per****tä ja korvaussummat järjettömiä. Mutta jenkit ovat itse luoneet oikeusjärjestelmänsä, joten nauttikoot nyt siitä. Mutta vain oman maan rajojen sisäpuolella. Yhdysvaltain laki ei sentään koske esim. meitä suomalaisia.
Anonyymi: Marko 31.5.2007 9:40
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokialta luvassa "erikoinen laite" erikoisessa paikassa

26.09.2013 Nokia valitsi merkillisen paikan julkistaakseen liudan uusia laitteita lokakuussa. Myös yksi laitteista on The Vergen mukaan massasta poikkeava.

.