Taloussanomat
Blu-ray-laitteet huomattavasti kalliimpia

Hd-dvd-soittimen saa Amerikassa satasella

Wal-Mart pudotti Toshiban hd-dvd-soittimen hinnan sataan dollariin.

3.11.2007 07:47 Toshiban hd-dvd-soitinta on myyty Yhdysvalloissa viime aikoina jo alle sadan dollarin hintaan. Kilpailevaa blu-ray-tekniikkaa tottelevat soittimet ovat vähintään kolme kertaa kalliimpia.

Alle satasella on myyty Toshiban A2-soitinta Wal-Mart- ja Best Buy -kauppojen erikoistarjouksissa, kertoo Newsfactor.com. Aiemmin A2:ta oli myyty vajaalla 200 dollarilla. Laitteen alkuperäinen hinta oli 299 dollaria.

Toshiban laitteella on nyt Yhdysvalloissa selvä hintaetu, sillä halvimmasta blu-ray-soittimesta joutuu maksamaan maassa noin 375 dollaria. Hinnan on arvioitu laskevan joulumyynnin aikaan 300 taalan tietämille.

Hd-dvd:lle hyvä uutinen on myös se, että Kmart-ketju päätti hylätä joulumyynnin ajaksi blu-ray-soittimet kokonaan ja keskittyä hd-dvd-laitteisiin. Kmartista tosin saa blu-ray-levyjä toistavaa Playstation 3 -pelikonsolia.

Toshiban laitteen hinnan putoaminen voi olla myös buumin alkusysäys, sillä suuren yleisön on arvioitu kiinnostuvan hd-dvd- ja blu-ray-laitteista vasta, kun niiden hinta laskee alle 200 dollariin.

Blu-rayn asema näyttää kuitenkin laitehinnoittelusta huolimatta vahvalta - ainakin levymyynnin valossa. Home Media Magazine raportoi hiljattain, että blu-ray- eli bd-levyjä myytiin tammi - syyskuussa 2,6 miljoonaa hd-dvd-levyjen myynnin jäädessä 1,4 miljoonaan.

Jutun kirjoitti: Markku Reiss

Markku Reiss

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (10)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
HD-formaattisota taisi nyt sitten ratketa tässä. Hyvä homma, nyt uskaltaa jo alkaa ostaa elokuvansa teräväpiirtoversioina.
Anonyymi: Voittaja saatiin sel 3.11.2007 12:30

Anonyymi
Toivottavasti ei, meinais paremman formaatin häviämistä :(
Anonyymi: snif 3.11.2007 13:12

Anonyymi
Olet tainnu vaan ostaa blue-ray soittimen :)
Anonyymi: formaatissako eroa 3.11.2007 14:21

Anonyymi
Parempi formaatti ei aina voita. Miljoona paskakärpästä ei voi olla väärässä "lehmänpaska on hyvää"...
Näitä tapauksiahan on it historiassa jo useita....eräs tälläisen kehityksen tulos on pc jossa vista...
Eli monesti muut kuin tekniset seikat ratkaisevat kilpailevien tekniikoiden kohtalon.
Anonyymi: It-ukkeli 3.11.2007 15:16

Anonyymi
Betamax oli myös ns. parempi formaatti silloin aikoinaan...
Anonyymi: Eero 3.11.2007 19:49

Anonyymi
mitäs menivät Bluräy-porukat ymppäämään teknologiaansa nuo naurettavat aluekoodit. HD-DVD vaikka muuten häviääkin on sentään aluekoodi-vapaa
Anonyymi: tarmo 3.11.2007 22:57

Anonyymi
Ei siellä niin paljoa niitä (valitettavasti) myydä tuohon hintaan että mikään muu muuttuisi kuin ehkä imago.
Anonyymi: JiM Beam 4.11.2007 9:36

Anonyymi
Toshiba tyhjentää varastoaan ennenkuin lopulta pistää pillit pussiin, ja yrittää pakkosyöttää omaa formaattiaan kuluttajille, kun ei se muuten kenelläkään kelpaa (katsokaa vaikka myyntitilastot). Tuo karvalakki malli ei edes kykene toistamaan täydellä 1080p HD resoluutiolla, vaan jää siihen alempaan 720p/1080i luokkaan.
Anonyymi: FullHD 4.11.2007 12:36

Anonyymi
Kmart on jo ilmoittanut että se ei ole lähtenyt hd dvd yksinoikeuteen vaan tukee edelleen molempia formaatteja. Asia julkistettiin jo ennen tätä uutista, joten pienellä taustatarkistuksella ei olisi mennyt vikaan. Myös Blu-ray kenttä on lähtenyt laskemaan hintoja hd dvd:n hinnanlaskun myötä. Myös kyseinen hinnanalennus ei ole pysyvä, vaan väliaikainen markkinointitempaus.
Anonyymi: Fjuru 4.11.2007 19:53

Anonyymi
720p riittää normaalille telkkarin omistajalle. FullHD:stä saa sitten maksaa sekä töllössä että soittolaitteessa.
Anonyymi: Vaikkain oma toistaa 5.11.2007 9:03
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.