Taloussanomat
Interaktiivista huumoria

Lehti menee paperiin, Hesari verkkoon

6.4.2008 09:12 Helsingin Sanomat uutisoi asiallisesti suomalaisblogin paperiversiosta. Blogi vastasi keksimällä uutisen Helsingin Sanomien digiversiosta.

- Tähän asti vain internetissä julkaistu suomalainen huumoriblogi Lehti siirtyy kesällä julkaistavaksi myös paperimuotoisena aikakauslehtenä, kirjoitti Helsingin Sanomat perjantaina.

- Lehden nimettömänä pysyttelevä toimitus on kerännyt lukijoiltaan 3 300 euroa paperiversion tekemistä varten.

Lehti vastasi lauantaina otsikolla: Suomalainen huumorilehti ryhtyy digitaaliseksi huumorilehdeksi

- Tähän asti vain paperilla julkaistu suomalainen huumorilehti Helsingin Sanomat siirtyy kesällä julkaistavaksi myös digitaalisessa muodossa. Helsingin Sanomien nimettömän pääkirjoitustoimittajan mukaan idea on julkaista journalistisen prosessin läpikäyneitä uutisia, jotka käsittelevät ajankohtaisia aiheita huumorin keinoin.

Helsingin Sanomien mukaan Lehden idea on julkaista keksittyjä uutisia, jotka käsittelevät ajankohtaisia asioita satiirin keinoin.

- Paperiversion rahoitus kerättiin yhdysvaltalaisella Fundable-nettipalvelulla. Sen käyttäjät sitoutuvat osallistumaan kustannuksiin, mikäli riittävän moni muu osallistuu.

Lehti kuittasi omassa jutussaan:

- Helsingin Sanomien digiversion rahoitus kerättiin myymällä niin sanottuja mainoksia paperilehdessä ja maksamalla toimittajille huonoa palkkaa. Lehden tilaajat sitoutuvat maksamaan vuodessa 229 euroa, jotta heille kannettaisiin kotiin tieto asematunnelin Alepan tarjousmakkarasta ja maistiaisia Ilkka Malmbergin 105-osaisesta juttusarjasta, jossa käydään läpi Jeesuksen sukuluettelo Abrahamista Serubabbelin kautta Sadokiin.

Jutun kirjoitti: Timo Poropudas

Timo Poropudas

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (10)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Aprillipäivä meni jo...
Anonyymi: skeptikko 6.4.2008 9:32

Anonyymi
Aiheena huumori, "aiheeseen liittyvät uutiset" -kohdassa toinen linkeistä päivätty 2001! Eipä paljon huumoria näillä sivuilla....
Anonyymi: hjumöör 6.4.2008 14:50

Anonyymi
Hesari viihteellistyy niin lujaa, että harkitsen sen takia tilauksen lopettamista tai siirtymistä vain sunnuntaitilaukseen.

Ike-uutisointi oli varsinkin netissä todella pohjanoteeraus. Oliko toimituksen johdolla kovastikin kaunaa häntä vastaan?

Tuskin kyse oli väärästä puolueesta, kun olihan tiedossa, että kokoomuslainen tulee seuraajaksikin.

Haluaisin lehdeltä taustoittavaa analyysiä, mutta aika köyhästi siitä on tarjolla arkisin ja sunnuntaisinkaan ei joka viikko.

Lehti taas on hauska vitsi, josta en kuitenkaan maksaisi.
Anonyymi: insinööri 6.4.2008 15:43

Anonyymi
Hehe. Hauska!
Anonyymi: Jrp 6.4.2008 15:45

Anonyymi
Minusta on ehdottomasti hauskinta, että DT siteeraa asiassa Hesaria :D
Anonyymi: 715517 6.4.2008 16:14

Anonyymi
helsingin sanomat on ainoa sanomalehti, mitä nuoretki lukee.
varsinki stadissa ;>
Anonyymi: stadin tyttö. 6.4.2008 21:06

Anonyymi
helsingin sanomat on ainoa sanomalehti, mitä nuoretki lukee.
varsinki stadissa ;>


Niin...?
Anonyymi: Tsadin kille 6.4.2008 21:18

Anonyymi
helsingin sanomat on ainoa sanomalehti, mitä nuoretki lukee.
varsinki stadissa ;>

No **ttuku ei oo muita stadilaisia lehtiä!
Unohdetaan poliittiset ja muut nöyristelijät ja idiotismin puolustajat: koko Suomessa ei ole yhtään kunnollista lehteä. Valitse siinä sitten!
Anonyymi: nii joo 7.4.2008 1:07

Anonyymi
HS kirjoitta just sen mitä sen maailman herruutta havittelevat zionisti omistajat haluavat viedäkseen eteenpäin omaa agendaansa.
Anonyymi: Pontius 7.4.2008 8:48

Anonyymi
Varsinaiset isot asiat tässä ovat ne, että pelkästään verkossa toimivan lehden ansaintalogiikkaa ei ole vieläkään kunnolla ratkaistu ja lukijakunta ei vieläkään ole valmis pelkästään verkossa ilmestyvään lehteen. Paperi on edelleen monien arvostama käyttöliittymä.

Nähtäväksi jää, tuleeko myös uusisuomi.fi sittenkin vielä painettuna versiona.
Anonyymi: Tarkkailija 7.4.2008 9:41
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

IS: Android-sovellukset voisi saada Nokia N9-puhelimeen

26.09.2011 Ohjelmistoyhtiöt tarjoavat ratkaisuja, joilla Android-puhelimille kehitetyt sovellukset voisi saada toimimaan Meego-laitteissa, muun muassa Nokia N9-puhelimessa, kertoo Ilta-Sanomat.


2013

Kolme vuotta sitten

Anturivika kaasupolkimessa: Nissan vetää melkein miljoona autoa

26.09.2013 Vika saattaa aiheuttaa moottorin yllättävän sammumisen, Nissan varoittaa.

.