Taloussanomat
Harrastusblogeille eniten ääniä

Digitodayn blogikisan voittajat julki

27.5.2008 19:00 Digitodayn järjestämän blogien edistämiskampanjan yhteydessä järjestetty yleisöäänestys osoitti harrastusblogien suosion. Tuomaristo valitsi loppukilpailuun 40 blogia kaikkiaan 640 ehdotuksesta.

Neljässä eri sarjassa eniten ääniä annettiin harrastusblogeille ja myös suurimman yksittäisen äänimäärän keräsi pelikonsoleihin ja peleihin erikoistunut Konsolifin. Tekijätiimin ylläpitämä blogi sai 698 ääntä yhteensä 2053 äänestä.

Kansanedustaja Jyrki J. Kasvin vetämä tuomaristo valitsi omaksi suosikikseen Kari Haakanan blogin. Tuomarit antoivat kunniamaininnat visuaalisuudesta blogeille Vammaisen vartalon kuvat ja En vain osaa. Kunniamaininta kielellisestä rikkaudesta ja monipuolisuudesta annettiin blogille Pölli tästä.

Yhteiskuntablogien voittaja: Kulutusjuhla

Parhaaksi ammatti/teknologia -blogiksi äänestettiin markkinointiin keskittyvä ideoiden jakelublogi Pölli tästä, jonka takana on alan konsultti Jari Parantainen. Blogi sai 264 ääntä 1847 annetussa äänestä. Se voitti viidellä äänellä Blogilistan perustajan Sami Köykän
ja hänen vaimonsa Riitta Santala-Köykän pitämän Pinseriblogin ja seitsemällä äänellä Kari Haakanan blogin.

Pölli tästä voitti ammattiblogien sarjan

Yhteiskuntasarjan blogeista eniten ääniä keräsi Mari Koistisen Kulutusjuhla. Se sai 1837 äänestä 443. Toiseksi sijoittui Vammaisen vartalon kuvat 323 äänellä. Tunnettu Jukka Kemppinen –blogi sijoittui neljänneksi.

Henkilökohtaisten blogien sarjat voitti blogi nimeltä Eniten vituttaa kaikki. Sitä tekee salanimien Pasa ja Atpo taakse kätkeytyvä parivaljakko. Kirosanoilla kekkuloiva blogi puhkuu ilmoille tunteita mitä ihmeellisimmistä asioista. Blogikisan tuomaristoon kuulunut Mikrobitti-lehden päätoimittaja Otto Aallon mukaan tämä 545 ääntä 1896:sta saanut blogi sanoo sen, ettei meidän tarvitse sanoa.

Blogiäänestykseen osallistui kaikkiaan 2253 äänestäjää. Jokainen sai äänestää yhtä blogia kustakin sarjasta.

Blogit kunniaan-kisan tuomariston ykkösvalinta

Tuomaristoon kuuluivat Kasvin lisäksi Mikrobitin päätoimittaja Otto Aalto, Nelonen Median toimituspäällikkö Mari Flink, Kielitoimiston kouluttaja Riitta Hyvärinen, Blogilistan perustaja Sami Köykkä, M&M:n toimituspäällikkö Mikko Metsämäki, HSE:n tutkija Mika Pantzar ja Avaus Consultingin partneri Kim Weckström.

Arvioinnissaan tuomaristo kiinnitti huomiota sellaisiin ominaisuuksiin kuin ulkoasu, kuvien ja videoiden käyttö, kieliasu, innostavien linkkien määrä, uutismaisuus, oivaltavuus, innovatiivisuus, asiantuntevuus ja hauskuus.

Blogiraati: Pilaisiko raha-apu bloggaajan riippumattomuuden?

Äänestäjistä 35 prosenttia piti itse blogia. Miesten osuus äänestäjistä oli 60 prosenttia. 68 prosenttia oli 15 – 34-vuotiaita. 26 prosentilla oli yliopistotutkinto.

Blogien lukemistiedusteluun vastanneiden ja äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin gps-ominaisuudella varustettu kamerakännykkä. Sen voitti Hannu Reho.

Äänestykset tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Blogikyselyn tulokset kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

VideoPitäisikö valtion tai yritysten tukea bloggaajia?
VideoYhteiskuntablogien voittaja: Kulutusjuhla
VideoTuomariston suosikkiblogi: Kari Haakana
VideoAmmatti- ja teknoblogisarjan voittaja: Pölli tästä
Jutun kirjoitti: Timo Poropudas

Timo Poropudas

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (11)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vihdoin tämäkin kisa loppui. Ei se blogi niin hieno keksintö ole...
Anonyymi: 3 viikkoa blogia put 27.5.2008 19:25

Anonyymi
Onnea voittajille ja vaikka se blogi ei hieno keksintö olisikaan (on se) niin kummasti niitä vaan seurataan ja niihin kommentoidaan :)
Anonyymi: Ageosi 27.5.2008 19:30

Anonyymi
Miksei Kallioblogia palkittu?
Anonyymi: Kuu-ukkeli 27.5.2008 19:31

Anonyymi
KonsoliFINin blogi voitti harrastusblogien sarjassa.

Missä video palkintojenjaosta, kun kaikki muut voittokategoriat ovat jo videoina esillä?
Anonyymi: Missä KonsoliFINin p 27.5.2008 21:42

Anonyymi
Uutinen blogi-kisasta, mutta ei yhtään linkkiä voittajien blogeihin?
Anonyymi: Verdoux 27.5.2008 22:48

Anonyymi
Pahoitteluni kaikille oikeiden harraste blogien pitäjille... Firmat voittoon....
Anonyymi: Kiitos jeesus markki 28.5.2008 0:47

Anonyymi
Konsolifin veti aika kovan kirin loppusuoralla muihin verrattuna, vikana päivänä harrastesarjassa. kiitos Firman hyvän fanikannatuksen.
Anonyymi: Kuka kissan hännän n 28.5.2008 1:02

Anonyymi
Öö... Mistähän firmasta mahdatte puhua? Konsolifinhän on ihan tavallisten tallaajien vetämä harrastelijasivusto.
Anonyymi: Umm... firma? 28.5.2008 1:38

Anonyymi
Onnea voittajille!

Näinkö oikein, että yksi voittajista on nimimerkkien pitämä blogi? Eikös säännöissä pitänyt olla kovia nimimerkkiblogeja koskevia rajoituksia? Omista suosikeistani ylivoimaisesti suurin osa on nimimerkkien pitämiä blogeja. Äänestäminen olikin vaikeaa, koska suurin osa esivalituista blogeista oli täysin outoja. Oma nimen tai nimimerkin käyttö ei lupaa blogiin korkeatasoista, kiinnostavaa sisältöä - tai sen puutetta. Rajoitus oli jokseenkin mielivaltainen, etenkin kun kampanjaa tehdään "Blogit kunniaan" -otsikon alla.

Vammaisen vartalon kuvat -blogi on erittäin ansiokas yhteiskunnallinen blogi ja taiteilija-bloggaajan ansiosta myös hienon näköinen, mutta silti visuaalisuuden korostaminen herättää epäilyksen, onko tuomaristossa luettu blogia nimeä pidemmälle. Anteeksi, tuhannesti anteeksi tämän kerettiläisen epäilyksen johdosta ;-)
Anonyymi: Anukaisa Alanen 28.5.2008 10:24

Anonyymi
Mikäs Firma se semmonen on joka ei tavoittele voittoa eikä maksa kenellekään palkkaa? Kutsuisin ennemminkin (ja osuvammin) harrastelijayhteisöksi.
Anonyymi: Harrastaja 28.5.2008 10:37
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

LG sai Windows Mango-puhelimensa myyntiin ensimmäisenä

28.09.2011 Ensimmäisen suomenkielisen Windows Phone Mango-päivityksen puhelinten toimitukset alkavat tänään. Kauppoihin tulee LG Optimus 7:n päivitetty versio.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.