Taloussanomat

Spotify linkittyy Facebookiin ja haastaa iTunesin

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

27.4.2010 10:47 Musiikkipalvelu Spotify päivittyy uuteen versioon. Spotifyn käyttäjät voivat liittää palvelun Facebookiin, suositella toisilleen kappaleita ja tehdä oman profiilisivun. Lisäksi omalta tietokoneelta löytyvät kappaleet voi kopioida Spotify-palveluun.

Ruotsalainen Spotify-musiikkipalvelu muuttuu yhteisöllisemmäksi. Käyttäjät voivat jatkossa liittää Spotify-tilinsä Facebook-tiliinsä, jolloin Spotify-verkkopalvelussa tulevat näkyviin ne käyttäjän Facebook-kaverit, jotka ovat liittäneet Facebook- ja Spotify-tilinsä.

Spotify-palvelusta voi myös hakea muita käyttäjiä näiden käyttäjänimillä.

Käyttäjät voivat tehdä Spotifyyn oman profiilisivun, jossa näkyvät esimerkiksi tehdyt soittolistat ja viimeiseksi soitetut kappaleet. Verkkopalvelussa voi käydä selaamassa kavereidensa soittolistoja, jotka nämä ovat merkinneet julkisiksi. Näitä soittolistoja voi kopioida tai suositella muille.

Julkisten soittolistojen nimen viereen tulee näkyviin kuuntelevien käyttäjien määrä. Lukua klikkaamalla pääsee selaamaan kuuntelijalistaa.

Spotifyyn tulee lisäksi uutisvirta, jossa näkyvät kavereiden parhailaan soittamat kappaleet.

Spotifyn blogin mukaan uudistetun version päivitykset alkavat tänään. Voi kestää muutaman päivän, ennen kuin kaikkien käyttäjien Spotify-sovelluksen on päivitetty.

Kaiken musiikin
soitin

Spotifyn versiossa palveluun voi linkittää omalta tietokoneelta löytyvää musiikkia ja kuunnella sitä Spotify-sovelluksen kautta. Spotify-palveluun voi näin lisätä kuunneltavakseen sellaista musiikkia, jota siellä ei ole aiemmin ollut.

Spotifyn maksavat käyttäjät voivat kuunnella kaikkea musiikkia myös matkapuhelimiin ladattavalla Spotify-sovelluksella joko jatkuvan datayhteyden kautta tai siirtää Spotifystä musiikkitiedostoja puhelimen muistiin.

Spotify haastaa myös Applen iTunesin ja muut tietokoneen musiikin toistoon ja järjestelyyn tarkoitetut ohjelmat. Tuskin on sattuma, että Spotifyn esittelyvideossa käytetty puhelin on Applen iPhone.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (22)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Noi kaikki ominaisuudet on jo iTunesissa, eli hyvin ovat kopioineet. Niiltä puuttuu vielä Twitter ja sitten tärkeimmät, eli Genius-listat, sekä paljon muuta.
Anonyymi: Incoming Missile 27.4.2010 11:10

Anonyymi
Mihin se aikaisempi viesti katosi?

Nuo ominaisuudet on ollut iTunesissa jo aika päiviä sitten. Genius-lista on ylivoimaisen hyvä.
Anonyymi: hyvin kopioitu 27.4.2010 11:13

Anonyymi
No eipä ainakaan omissa kavereissa ole iTunesit näkyneet. Spotify-viestejä sen sijaan tulee jo ihan liikaakin.
Anonyymi: Conquistador 27.4.2010 11:20

Anonyymi
"Lisäksi omalta tietokoneelta löytyvät kappaleet voi kopioida Spotify-palveluun."

Todellako? Ja mitenkähän ihmeessä tekijänoikeuslainsäädäntö tähän suhtautuu?

Erikoista on, että Spotifyn oma tiedote (http://www.spotify.com/int/blog/archives/2010/04/27/the-next-generation/) ei mainitse tästä halaistua sanaa. Paikallisten musiikkitiedostojen tuonti asiakasohjelman musiikkikirjastoon ei nimittäin todellakaan tarkoita niiden "kopiointia Spotify-palveluun".
Anonyymi: atk 27.4.2010 11:21

Anonyymi
Onkos tästä jo joskus tulossa linux-versio? Ei jaksais winee...
Anonyymi: spotOn 27.4.2010 11:52

Anonyymi
Samat ominaisuudet itunesissa jo kauan vai? En tiennytkään, että itunesilla voi kuunnella musiikkia ilmaiseksi.
Anonyymi: Jarno 27.4.2010 12:09

Anonyymi
Mihin se aikaisempi viesti katosi?

Nuo ominaisuudet on ollut iTunesissa jo aika päiviä sitten. Genius-lista on ylivoimaisen hyvä.


Joko siihen ilmaiseen Geniukseen pääsee käsiksi luovuttamatta luottokorttitietojaan hyväntahtoiselle Steve Sedän Korporaatiolle?
En nimittäin ole varma omistanko enää korttini tietoja sen jälkeen, kun nämä omistussuhteet menevät kovin sekaisin ko yhtiöllä...
Anonyymi: Fanifanipoi 27.4.2010 12:17

Anonyymi
Onkos tästä jo joskus tulossa linux-versio? Ei jaksais winee...


No, wine on kyllä yksi konsti käyttää linukassa spotifyä :)
Anonyymi: -iRoska 27.4.2010 12:33

Anonyymi
Mihin se aikaisempi viesti katosi?

Nuo ominaisuudet on ollut iTunesissa jo aika päiviä sitten. Genius-lista on ylivoimaisen hyvä.


iTunes on softana aivan hirveä ja Geniuskin jumittaa pahimillaan iTunesin pitkiksi ajoiksi. Harmi, että Applen kohtuullisen laadukkaiden laitteiden käyttäjät pakotetaan iTunesin käyttäjiksi.
Anonyymi: iTunes on syvältä 27.4.2010 12:36

Anonyymi
Mihin se aikaisempi viesti katosi?Nuo ominaisuudet on ollut iTunesissa jo aika päiviä sitten. Genius-lista on ylivoimaisen hyvä.iTunes on softana aivan hirveä ja Geniuskin jumittaa pahimillaan iTunesin pitkiksi ajoiksi. Harmi, että Applen kohtuullisen laadukkaiden laitteiden käyttäjät pakotetaan iTunesin käyttäjiksi.

Se sinun itse kasaamasi PC:n kopio se jumittaa.
Jos ostaisit valmiita koneita niin ei jumittaisi.
Anonyymi: Mistä noita tunareit 27.4.2010 12:56
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.