Taloussanomat

Google pyyhki Atlantiksen kartalta

Innokkaimmat voivat löytää Atlantiksen myös parannetusta kuvasta oikealla.
Kuva: Google

6.2.2012 15:59 Google poisti virtuaalisesta maapallostaan vedenalaiselta kaupungilta näyttäneen muodostuman.

Nettiyhtiö Google päivitti merenpohjan entistä tarkemmaksi Google Earth -karttapallossaan. Merenpohjat tulivat katseltavaksi palveluun alun perin kolme vuotta sitten.

Yksi erikoinen havainto nousi pian otsikoihin. Jotkut olivat näkevinään selvän hautautuneen kaupungin katuineen noin tuhat kilometriä länteen Kanarian saarilta. Alettiin puhua, että kyseessä voi olla tarunhohtoinen Atlantis.

Google torjui huhun nopeasti. Yhtiö palasi aiheeseen kertoessaan karttapäivityksestä.

– Saatatte muistaa Sun-artikkelin, jossa kerrottiin katuverkoston löytymisestä kadonneen Atlantiksen kaupungin oletetulta sijaintipaikalta Afrikan länsirannikolta. Löytö paljastui datavirheeksi, joka liittyi tapaan, millä tietoa kerättiin edestakaisin kulkevan laivan avulla.

– Tämä äskettäinen merenpohjan päivitys on suunniteltu sulautumaan paremmin, ja "Atlantis" on jälleen kadonnutta legendaa, Googlen Jamie Adams kirjoittaa.

VerkossaGooglen blogikirjoitus
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Atlantis on tarua, se ei ole totta! Aivan kuten ei ole ollut Väinämöistä eikä Zeus jumalaakaan!
Anonyymi: Olematonta ei voi py 6.2.2012 18:14

Anonyymi
Google valehtelee Atlantiksesta ja on nyt mennyt poistamaan selvän kuvatodisteen ( jota kutsuu datavirheeksi ):

Jos totuutta Atlantiksesta yrittää etsiä Googlesta saa viestin: "(function(){})();"

Onko tämäkin vain sattumaa? Ei ole, vaan konspiraatiota!
Anonyymi: Taas yksi asia mitä 6.2.2012 23:12

Anonyymi
Hohhoijaa, sovitaan että se on Atlantis, ja pimeällä jos katsoo Googlemapsia voi nähdä kun ufot laskeutuu sinne.

Kiinnostaa paljon enemmän se Sarasvatin Hiekat-kirjassa mainittu Sarasvatin suistosta löytynyt kohtuullisen laaja veden alle jäänyt kaupunki. Sehän on ihan tosi kertomus ja mesta todellakin löytyy sieltä. Yllättävän vähän siitä on julkisuudessa, enintään kina siitä että onko sieltä naarattu puuesine 7000 vai 9000 vuotta vanha, sehän ratkaisisi kysymyksen siitä, onko se maailman vanhin vai vain yksi vanhimpia tunnettuja kaupunkeja. Isomäki mainitsee "Sarasvatin hiekoissa" sen, että kaikissa sivilisaatioissa tunnetaan tarina hukkuneesta kaupungista. Juuri Atlantis saattaa silti olla ihan hölynpölyä.
Anonyymi: Googlatkaa itse 7.2.2012 9:26
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia: Windows-puhelimia ulos muutaman kuukauden välein

26.05.2011 Matkapuhelinvalmistaja Nokia aikoo julkistaa uusia Windows Phone -puhelimia nopeaan tahtiin ensimmäisen Windows-puhelimen julkaisun jälkeen, kertoo Nokian älypuhelimista vastaava johtaja Jo Harlow amerikkalaisen PC Magazinen haastattelussa.

.