Taloussanomat

Suosittu pelinkehittäjä hylkää Androidin

Kuva: Mika Mobile

12.3.2012 15:24 Mika Mobile lopettaa pelien tekemisen Androidille. Rahaa ja aikaa kuluu liikaa muuhun kuin itse pelien tekemiseen.

Muun muassa Battleheart-pelistä tunnettu mobiilipelien tekijä Mika Mobile lopettaa kokonaan tukensa Googlen Android-alustalle.

Mika Mobilen takana on Seattlessa asuva Noah Bordner. Hän selvittää päätöksensä syitä blogikirjoituksessa.

– Puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta en voi enää oikeuttaa ajan kuluttamista Android-sovelluksiin, Bordner toteaa.

Hänen mukaansa Android-sovellukset eivät yksinkertaisesti tuota rahaa. Toki pelejä myydään, mutta rahat menevät pitkälti alustan vaatimiin ylimääräisiin kuluihin, kuten asiakastukeen ja pelien sovittamiseen eri Android-laitteiden raudalle. Testilaitteistoon kuluu tuhansia dollareita.

– Nämä ovat unohdettuja välttämättömyyksiä sovellustemme tarjoamiseksi Androidille. Android-myyntimme oli noin viisi prosenttia liikevaihdostamme viime vuonna ja se jatkaa laskuaan. On sanomattakin selvää, että tämä suhde on kestämätön.

Noah Bordnerin mieliala on vaihtunut viime kesästä, jolloin hän vielä piti Androidista huolimatta ongelmista asiakastuen kanssa. Nyt työ jatkuu Applen iOS:n parissa.

Samaan aikaan Mika Mobilen päätöksen kanssa Google vaihtoi virallisen sovelluskauppansa Android Marketin vetäjää, mitä pidetään merkkinä kaupan ongelmista myydä sovelluksia.

Google on vaihtanut Android Marketin nimeksi Google Play Store osana palvelujensa laajempaa brändiuudistusta.

VerkossaMika Mobilen blogikirjoitus
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (75)

Sivut:1 ... 6 7 8
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Niin. Teoriassa. Käytännössä juuri yksikään laitevalmistaja ei näin tee.


Eivät välttämättä jos ei ole tunnettuja tietoturvareikiä.
Anonyymi: M-Kar 13.3.2012 17:09

Anonyymi
Pahoittelen "Korjauksia TAAS":

Kuvaamillasi tavoilla iTunesia voi käyttää ilman luottokorttia sekä parilla muullakin.

Siteerasin vain brittien rahalaitosten teettämää tutkimusta eri puhelinten käyttäjien luottoluokituksista. Siitä käy selvästi ilmi, ettei Antero-käyttäjille anneta luottoa. Siksi heidän on pakko käyttää ilmaisia sovelluksia, joita ex-Antero Marketin Top100 sisälsikin.

Tunnen menestyviä Antero-sovelluspajoja, jotka tekevät yritysappseja vaan tiettyyn SamppaTäbi-malliin vaikkapa messukäyttöön. Laitteita saa kymmenen alesta yhden iPadin hinnalla ja tärkeintä on että sovellus toimii vain sen messuviikon ajan. Silloin ei ole pelkoa fragmentoitumisesta.

Jälkimmäinen malli toimii vielä vuoden pari, kunnes laitevalmistajatkin alkavat lopetella Googlen tukemisen. Sitten ei tule uusia laitteita joten tietty stabiili tilanne säilyy muutaman vuoden kunnes viimeinenkin Antero-kännykkä sammuu.
Anonyymi: Fanipoika 13.3.2012 18:17

Anonyymi
Kyllä allekirjoitamme tämän otsikon

Yhtiömme tekee Iphonelle sekä Anroidille pelejä ja sovelluksia, eikä anroid ole todellakaan mikään kultakaivos.

Koko Anroidin järjestelmä on hyvin kevyt, jopa samaa tasoa kuin aimemmin Nokian OVI. joka onneksi sulkeutuu.

Helsinkiläisenä mobiilifirmana olemme löytäneet Badan??
Samsungin käyttis.2 Jatkossa nähdään miten käy.
Anonyymi: mobile Me and my Fre 13.3.2012 22:40

Anonyymi
Kyllä allekirjoitamme tämän otsikon

Yhtiömme tekee Iphonelle sekä Anroidille pelejä ja sovelluksia, eikä WP ole todellakaan mikään kultakaivos.

Koko WP:n järjestelmä on hyvin kevyt, jopa samaa tasoa kuin aimemmin Nokian OVI. joka onneksi sulkeutuu.

Helsinkiläisenä mobiilifirmana olemme löytäneet Badan??
Samsungin käyttis.2 Jatkossa nähdään miten käy
Anonyymi: Nimetön 13.3.2012 23:35

Anonyymi
Android vapaana alustana tarjoaa liki rajattomat mahdollisuudet säätää alusta mieleiseksi. Siinä pystyy myös pienellä perehtymisellä korjaamaan ja parantelemaan liki kaikkia ominaisuuksia ja jos perehtyy asiaan perinjuurin, niin kaikki on mahdollista minkä puhelimen rauta antaa myöten. Jos taas haluaa olla "peruskäyttäjä", niin jättää päivittelemiset ja turhien ohjelmien lataamiset tekemättä, kun se android-luuri toimii myydyssä kunnossa siinä missä mikä tahansa muukin luuri, niin kauan kuin rauta kestää -siis ei ole pakko päivitellä jollei ole halua eikä mielenkiintoa. Android on myös käyttäjilleen edullinen järjestelmä laajentaa erilaisilla sovelluksilla.

Itse olen käyttänyt monia eri valmistajien luureja eri käyttiksillä ja Android on minun valinta. Se täyttää minun tarpeet ja olen siihen tyytyväinen -en fanaatikko. Jos joku tykkää Iphonesta (tai jostain muusta), se on hänen oma valinta -toki joiltain osin yksinkertaisempi käyttää, mutta myös kalliimpi ja rajoitetumpi, eikä se kestävyyskään ole kuin keskitasoa.
Anonyymi: Vapauden puolesta 15.3.2012 23:40
Sivut:1 ... 6 7 8
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

LG sai Windows Mango-puhelimensa myyntiin ensimmäisenä

28.09.2011 Ensimmäisen suomenkielisen Windows Phone Mango-päivityksen puhelinten toimitukset alkavat tänään. Kauppoihin tulee LG Optimus 7:n päivitetty versio.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.