Taloussanomat

Facebook-käyttäjä piilottelee ystäviä

Kuva: Taloussanomat

30.3.2012 18:19 Facebookin newyorkilaiset käyttäjät ovat entistä tarkempia yksityisyydestään yhteisöpalvelussa.

Facebook on viettänyt vuosia tietosuojaongelmien kierteessä. Kun yhtiö on puuttunut yhteen epäkohtaan, se on saanut jollain uudella palvelullaan aikaiseksi lisää ongelmia. Kaikesta huolimatta käyttäjämäärä on kasvanut kovaa vauhtia.

On kuitenkin väärin olettaa, että mikään ei olisi muuttunut käyttäjien keskuudessa. Tämä selviää New Yorkin yliopiston Polyteknisen Instituutin tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin 1,4 miljoonaa newyorkilaista Facebook-profiilia maaliskuussa 2010 ja uudestaan kesäkuussa 2011.

Tutkimuksesta kertoo Atlantic-lehti. Kun alussa vain noin 17 prosenttia käyttäjistä piilotti ystävälistansa näkyviltä, teki niin jatkoseurannassa jo yli puolet.

Kyseessä on merkittävä ero, mutta kaikki eivät ole valveutuneet yhtä voimakkaasti. Naiset tuppaavat olemaan miehiä tarkempia yksityisyydestään, kuten myös nuoremmat käyttäjät.

Facebookin eri muutokset ovat pakottaneet käyttäjiä miettimään uudelleen tietojensa avoimuutta palvelussa. Etenkin uusi Aikajana-toiminto on saanut aikaan paljon huolta, koska se tuo paremmin näkyviin käyttäjän vanhoja ja ehkä jo unohtamia päivityksiä, joista kaikki eivät välttämättä kestä päivänvaloa.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tiedän miksi Digitodayn ja Taloussanomien iPeukkuBootti-häiriköintiä ei tapeta: se tuo Sanomalle mainostuloja, kun vääristyneet sivuliikennemäärät generoivat puhdasta plussaa.
Anonyymi: karu fakta 30.3.2012 20:43

Anonyymi
willy bum bum
Anonyymi: Nimetön 30.3.2012 22:20

Anonyymi
lopetin käytön koska huomasin miten ihmisten asioita urkittiin ja jos ei tahdostaan luopunut systeemipakkoon,lempattiin omalta tililtä ulos niin että sinne jäi ainakin minulta monen vuoden historia +valokuvat. Koko "sosiaalinenverkosto"tällä nimiyhdisteellä keksii jatkuvasti uusia tapoja urkkia sisältöä ja sillähän se rikastuu.
Anonyymi: yksi rikastuttaja vä 31.3.2012 6:06

Anonyymi
Tiedän miksi Digitodayn ja Taloussanomien iPeukkuBootti-häiriköintiä ei tapeta: se tuo Sanomalle mainostuloja, kun vääristyneet sivuliikennemäärät generoivat puhdasta plussaa.


Et jaksaisi lopettaa tosta asiasta kitisemistä? Joka helkkarin paikassa on vain valivalivali. Aivan käsittämättömän rasittavaa. Kukaan siihen kiinnitä mitään huomiota, joten sen pitäisi olla sinullekin yksi lysti.
Anonyymi: mistä näitä oikein s 31.3.2012 12:25

Anonyymi
niin, sehän on jo noloa olla koko facebookissa
Anonyymi: Nimetön 31.3.2012 16:02

Anonyymi
Onneksi olen tullut käyttäjaksi vasta kun näistä on ruvettu keskustelemaan. Ei ole mitään luottamuksellista fäbässä, ei edes Seiska saisi otsikoita. En laita ihmsten kuviakaan, fb:ssä kun on kuvantunnistus, ja kasvokuva netissä mahdollistaisi haun kaikista bilekuvista. Työnantajat kyttåä, myös tulevat
Anonyymi: stealth 1.4.2012 6:55
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tietoturvaajat saavat potkut

27.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia irtisanoo seitsemän työntekijää, potkut jäävät pelättyä pienemmiksi.


2013

Kolme vuotta sitten

Myynti innostaa: ZTE tekee toisen Firefox-puhelimen

27.09.2013 ZTE:n varovaisesti myymästä Firefox-puhelimesta on tullut yllätyshitti. 100 000 kappaleen myynti elokuun puolesta välistä lukien rohkaisee julkaisemaan kehittyneemmän halpamallin.

.