Taloussanomat

TV Viihteen asiakkaita siirtyy PlusTV:lle

Kimi Räikkösen paluu formulaan on tuonut lisää katsojia maksutv-kanaville.
Kuva: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

25.4.2012 11:29 PlusTV on alkanut saada uusia asiakkaita TV Viihteen katsojista.

TV Viihteen poistuminen Suomen markkinoilta on alkanut näkyä PlusTV:llä. TV Viihde lopettaa lähetyksensä huhtikuun lopussa. Antenniverkossa ainoiksi maksutelevisio-operaattoreiksi ovat jäämässä PlusTV ja DNA.

– Meillä on viime ja tämän viikon aikana tullut muutama tuhat uutta asiakasta TV Viihteen käyttäjistä. Toukokuussa uusia asiakkaita on viisinumeroinen luku, PlusTV:n toimitusjohtaja Jyri Ratia laskee.

PlusTV:llä on nykyisin 256 000 asiakasta. Ratia veikkaa, että vuoden lopussa asiakkaita on 270 000.

Ratia kertoo, että PlusTV:n asiakasmäärä on kasvanut viime syksystä lähtien. Ainoa notkahdus oli syyskuussa, jolloin SVT Europe –kanavan poistuminen vei 11 000 asiakasta maksutv:n palvelusta.

TV Viihteen poistuminen on Ratian mukaan näkynyt mainonnassa. Alalla ei ole enää näkynyt aggressiivista hintakilpailua, jossa maksutv:n palveluita on tarjottu puoli-ilmaiseksi. Vielä alkuvuonna tarjolla oli hulppeita alennuksia.

Ratia uskoo, että maksutelevisiossa alkavat vihdoin yleistyä HD- eli teräväpiirtolähetykset. Teräväpiirron hidas tuleminen on Ratian mielestä johtunut väärästä liikkeellelähdöstä.

– Ei tajuttu sitä, ettei HD:lle kannata viedä ensimmäisenä pääilmaiskanavia.

Ratia uskoo, että urheilun HD-lähetykset lisäävät maksullisten kanavien suosiota.

HD:n yleistymistä on haitannut myös hankala salausjärjestelmä, joka on liittynyt T2-jakelutekniikkaan. Conax-salauksessa asiakkaan on pitänyt linkittää salauskortti ja teräväpiirtolaite.

PlusTV aikoo helpottaa HD:n käyttöönottoa tuomalla markkinoille Viaccess-salaus. Siinä kortit ja boksit toimivat ilman linkitystä. Tuotteet tulevat kauppoihin kesän jälkeen.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (17)

Sivut:1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Olen ollut plus tv:n asiakas ja olen ollut tv tarjontaan tyytväinen. Viellä kun T2 tulevat ja jokut koodais Ipadiin ja Androidiin sovelluksen jolla sais sekä ilmais että maksulliset kanavat se olisi viellä huippu* ja ihan kohtuullista, kun YLE kaavali sen uuden veron.
Anonyymi: Tabletti diggaaja 25.4.2012 16:22

Anonyymi
DNA HD tarvitset VHF antennin, mutta sen saa ilmatteeks asennuksineen päivineen kun tietää miten sen tekee.

ja aivan samalla tavalla niitä tv viihteen asiakkaita on tullut DNA asiakkaiksi, tieto kun leviää enemmän niitä tulee lisää DNA HD nauttijoiksi.

239e + 499e + HD kanavat/maksukanavat, ja kun tekee 24kk sopparin niin se on 0e + 10e/kk + HD kanavat/maksukanavat ,
Anonyymi: lätämä myyjä 25.4.2012 22:06

Anonyymi
Hanki elämä, tai vaihtoehtoisesti sataa digikanavaa.
Anonyymi: Oikeesti, montako je 26.4.2012 12:27

Anonyymi
Ei tuo tilanne sille HD:lle paranne sillä että vaihdetaan salausta Conaxin ja Viaccessin välillä.

Kun HD:n ongelmat liitty viihdeteollisuuden haluun rajoittaa viihteen jakamista kotona laitteiden välillä, sekä että palveluntarjojinen laitteet on yksinkertaisia perusmalleja. Eli CI+ on myös ongelma HD:lle, koska se rajoittaa viihteen käyttöä muissa laitteissa, eikä tuo TV-Plus korjaa sitä asiaa mitenkään.

Ainoa ongelma jonka Conax linkitys aiheuttaa on vain laite valinta vaihtoehtojen vähyyttä kuluttajalle ja nostaa laitteiden hintoja, miten TV-Plus muka korjaa tämän asian?

Yhtä huonoja ja yksinkertaisia peruslaitteita ne edelleen on ja niiden parempien laitteiden käyttömahdollisuutta estetään tahallisesti teknisillä toimenpiteillä. Eletään aikakautta jossa ainoa hyvä kuluttaja on se jolla on iso kukkaro ja joka ei osaa pyytää parempia tuotteita.
Anonyymi: Kuluttaja 26.4.2012 18:41

Anonyymi
Tosi hyvä yhteenveto.

Olen jokseenkin samaa mieltä siitä, että niin kauan kun jakeluverkkojen toimittajat vain miettivät miten estää että tarjolla olevaa jämäsisältöä ei levitetä edelleen, helpointa on imuttaa kuukausia etukäteen valmiina kaikki laadukas sisältö verkosta sisältötoimittajien avoimilta sivuilta.

Vaikka kuinka yrittäisi harkita toimivia ja kelvollisia loppukäyttäjän vaihtoehtoja, kaikki yhdistelmät viime aikoina ovat olleet joko laadultaan luokattomia tai eliniältään lyhytikäisiä.

Tämän vuoksi kun tilaajan raha nyt ei nyt vain kelpaa, johtaa se siihen että aktiivit kuluttajat intoutuvat käyttämään ilmaisen vartin netissä ja tallessa on hetkessä viimeisimmät HBO sarjat ja luonto-ohjelmat. Sen jälkeen tarjolla on erinomainen kuvanlaatu, tila-äänet paikallaan, ohjelmat tuoreita ja homma toimii.

Muut siirtolinjat sitten roiskivat mitä sattuvat. Maksaisin jälleen tilauksesta, jos nörttiä kunnioitettaisiin ja tarjolla olisi latauskelpoisen kaltaista sisältöä olisi saatavilla suoraan olohuoneen kulutuselektroniikasta.
Anonyymi: Nimetön 27.4.2012 15:27

Anonyymi
VAROKAA, PLUSTV HUIJAA LASKUISSA! LÄHETTELEE USEIN YLIMÄÄRÄISIÄ MAKSUKEHOTUKSIA VAIKKA LASKUT MAKSETTU! Olkaa varovaisia älkääkä laittako suoraveloitukseen! Lisäksi asiakaspalvelu surkeaa ja maksulliset jonotusajat todella pitkiä!
Anonyymi: REHELLISILLE PALVELU 11.6.2012 14:34

Anonyymi
ostin hd television ja huomasin et plus tv kortti ei onnaakkaan vaan vaatii analogisen gonaksin eli hd lähetykset saa odottaa ainakin plus tv:llä !!!!!
Anonyymi: pettyny 14.9.2012 7:30
Sivut:1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

IS: Android-sovellukset voisi saada Nokia N9-puhelimeen

26.09.2011 Ohjelmistoyhtiöt tarjoavat ratkaisuja, joilla Android-puhelimille kehitetyt sovellukset voisi saada toimimaan Meego-laitteissa, muun muassa Nokia N9-puhelimessa, kertoo Ilta-Sanomat.


2013

Kolme vuotta sitten

Anturivika kaasupolkimessa: Nissan vetää melkein miljoona autoa

26.09.2013 Vika saattaa aiheuttaa moottorin yllättävän sammumisen, Nissan varoittaa.

.