Taloussanomat

Google+ hakkaa Facebookin asiakastyytyväisyydessä

Kuva: Ruutukaappaus

18.7.2012 08:35 Yhteisöpalvelu Facebook on pahnan pohjimmainen asiakastyytyväisyydessä. Sen sijaan mittauksessa ensimmäistä kertaa mukana ollut Google plus yllättää yhteisöpalvelujen parhaalla tuloksella amerikkalaiskuluttajien keskuudessa.

Tiistaina julkaistut American Customer Satisfaction Indexin tämän vuoden luvut osoittavat, että 800 miljoonan käyttäjän Facebookin tyytyväisyysluvut jatkavat laskuaan. Sadasta mahdollisesta pisteestä se saa vain 61 pistemäärä. Viime vuonna pistämäärä oli 66 ja kaksi vuotta sitten 64.

Google plussa saa käyttäjiltään 78 pistettä. Yhteisöpalveluissa se jakaa kärkisijan Wikipedian kanssa.

ForeSee-yhtiön analyytikkojen mukaan Google plussan menestys johtuu siitä, ettei sillä on perinteistä mainontaa. Google panostaa enemmän yksityisyyden suojaan, sen mobiilipalvelut ovat parempia.

Facebookin käyttäjät valittavat mainoksista, yksityisyyden loukkauksista ja varsinkin käyttöliittymän jatkuvista rukkauksista.

Myös Googlen Youtuben käyttäjien tyytyväisyys 73 pisteellä on keskiarvoa parempi. Pinterestin saa arvosanan 69, Twitter 64 ja Linkedin 63. Muut pienemmät palvelut saavat 64 pistettä, joka on 11 prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Keskiarvotyytyväisyys on laskenut 1,4 prosenttia verrattuna viime ja edellisvuoteen. Kolmen vuoden luvuissa vain Wikipedia on pystynyt parantamaan asiakastyytyväisyyttään kahden vuoden takaisesta 77 pisteestä tämän vuoden 78 pisteeseen.

Suurimmat hakukoneet ovat tasapäisiä asiakastyytyväisyydessä: Google 82, Bing 81 ja Ask 80 pistettä.

Uutissaiteista FoxNews.com on ylivoimainen 84 pisteellä. Sitä seuraavat ABCNews.com 76,  USAToday.com 76, CNN.com 76 ja NYTimes.com 74 pisteellä. HuffingtonPost.com pitää perää 69 pisteellä.

Lue myösAmerican Customer Satisfaction Index
Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (10)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kommentoija LI lienee käynyt Google+:ssa viimeksi vuosi sitten, vai näinköhän on käynyt ollenkaan. Saattaisi yllättyä positiivisesti.

En ole tippaakaan yllättynyt kyselyn tuloksista. Olen varmaankin osa massaa, kun olen täysin samaa mieltä.
Anonyymi: Riikka 18.7.2012 8:50

Anonyymi
Ei ihme, että Google+ saa hyvät pisteet sen käyttäjiltä, koska käyttäjiä ovat lähinnä Googlen työntekijät.


Piireissäni on noin 3000 käyttäjää. Yksikään heistä ei ole töissä Googlella enkä ole myöskään minä...
Anonyymi: titityy 18.7.2012 8:51

Anonyymi
Ei ihme, että Google saa hyvät pisteet sen käyttäjiltä, koska käyttäjiä ovat lähinnä Googlen työntekijät.


Tuskin Googlellakaan on yli 250 miljoonaa työntekijää.
Anonyymi: Nimetön 18.7.2012 9:07

Anonyymi
Google+ mobiilisovellukset ovat todella hyvin tehtyjä. Kokeilkaapa vaikka Google+ -sovellusta iPadillä. Paluuta Faceen ei ole.
Anonyymi: Kokeilin itse 18.7.2012 10:19

Anonyymi
Ei se auta, vaikka saakin paremmat pisteet. Jos naamakirja on suositumpi, niin massa pysyy siellä. Ei olisi jälleen kerran ensimmäinen kerta, että teknisesti parempi häviää.

Onnea kuitenkin googlen taisteluun.
Anonyymi: Ei molemmille 18.7.2012 10:37

Anonyymi
Arvon bittinikkarit. Elämän tärkeimpiä asioita tunnetusti ovat facesbok ja guugl blus.
Anonyymi: Bitti 18.7.2012 11:43

Anonyymi
Hauskasti samssa lausessa "yksityisyys" ja "Google".

Tyytyväisyys perustui siis mainosten vähäisyyteen! No kukapa sitä mainostaisi palvelussa, jossa ei tunnetusti kukaan viihdy montaa sekuntia (e-mail tsek tms.). Google tuskin jättää palvelun ilman mainoksia, kunnes saa sen sissän ajettua ja muutaman oikean käyttäjänkin.

Se mikä yllätti, oli hakukone Googleen tyytyväisyys samaa tasoa Bing kanssa!!
Anonyymi: evil forever 18.7.2012 13:27

Anonyymi
kukaan ei pidä häiritsevästä mainonnasta. Mielestäni jopa mainostauot kesken elokuvan pitäisi kieltää, nyt ei tule mieleen mitään häiritsevämpää
Anonyymi: mainonta on p*rseest 18.7.2012 15:42

Anonyymi
Google+:n sovellukset iOS:llä toimivat hyvin, vaikkakin käyttöliittymä on idioottimainen. Miksi haluaisin nähdä ison kuvan ja vian kolme sanaa kirjoituksesta? Sitä kannattaisi hieman muuttaa kyllä. Mutta tosiaan, toimivat nopeasti ja nätisti. FB:n iOS-sovellukset taas jumittavat, näyttävät vanhoja tietoja jne jne. Täysin surkeita viritelmiä. Voisivat pikku hiljaa jo korjata moiset, mutta ehkä tyyli on tuttu "kun nytkin käyttävät niin mitä turhaan"
Anonyymi: Symbiatch 18.7.2012 18:56

Anonyymi
Google+ ei ole "sosiaalinen verkosto". Se sisältää kyllä myös sosiaalisen verkoston mutta se on vaan osa kokonaisuutta.

Ite oon tykännyt erityisesti just tosta Android mobiilisovelluksesta.
Anonyymi: jattebra 19.7.2012 20:52
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Microsoft tuhosi Googlen selaimen vahingossa

02.10.2011 Monet käyttäjät menettivät Chrome-selaimensa perjantaina Microsoftin virheen vuoksi.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokian voitto pakotti HTC:n takaisin piirustuspöydän ääreen

02.10.2013 Nokia on saanut patenttikiistassaan erävoiton HTC:stä, jonka kerrotaan sen vuoksi suunnittelevan Qualcommin kanssa muutoksia siruihinsa.

.