Taloussanomat

HBO lupaa yksilöllistä tv-sisältöä: "Merkittävä kysyntä"

Kuva: FRED PROUSER

16.8.2012 14:30 HBO:n suunnitelmat tv-palvelun käynnistämiseksi Suomessa ovat jo pitkällä, kertoo Juha-Pekka Louhelainen HBO Nordicista. Alkuvaiheessa HBO:n tarjontaa voi katsoa nettiyhteyden kautta.

Yhdysvaltalainen televisioyhtiö HBO avaa syksyn aikana palvelunsa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiön tuotantoa ovat muun muassa suositut Sinkkuelämää, True Blood - ja Game of Thrones -televisiosarjat.

Suomessa yhtiö aikoo tarjota ohjelmia ensiksi nettipalveluna.

– Netin kautta, mutta muitakin kanavia tulee olemaan, kertoo HBO Nordicin hallituksen jäsen Juha-Pekka Louhelainen.

– Sisältöä voi katsoa millä tahansa päätelaitteella. Sillä tavalla se eroaa muista palveluista sekä tietenkin sisällöillään.

Louhelaisen mukaan palvelun kaikki sisältö on kuvanlaadultaan hd-tasoista.

HBO:n omistava Time Warner julkaisi laajentumisestaan Pohjoismaihin tiedotteen eilen tiistaina. Louhelaisen mukaan valmistelut ovat "todella pitkällä". Virallinen julkistustilaisuus järjestetään 30. elokuuta Tukholmassa.

Louhelainen ei halua ennen tiedotustilaisuutta kertoa esimerkiksi palvelun hinnoittelusta tai sisällöstä.

Ilmeisesti HBO:n palvelusta voi kuitenkin katsoa maksua vastaan esimerkiksi vain yksittäisiä ohjelmia, eli käyttäjien ei tarvitse sitoutua kuukausimaksuihin.

– Tähän suuntaan on menossa koko tv-toiminta. Enää ei riitä, että näytetään jotain tv-sarjaa, koska siitäkin halutaan katsoa joku tietty jakso. Tv-yhtiöiden täytyy taipua näihin kuluttajien tarpeisiin, Louhelainen sanoo.

– Meidän mielestämme palvelulle, jossa maksetaan vain siitä mitä on valmis katsomaan, on merkittävää kysyntää.

Louhelaisen mukaan myös vanhat tv:n katsomisen tavat ovat muuttumassa. 

– Tv ei ole enää kuin leirituli, jonka ympärille keräännytään. Sen sijaan perheenjäsenet voivat katsoa itseään kiinnostavaa sisältöä omilla päätelaitteillaan, esimerkiksi tietokoneilla, älypuhelimilla ja tableteilla.

UrhoTV kiinnosti HBO:ta

Suomessa HBO:n palvelua myy UrhoTV, joka on HBO:n ruotsalaisen yhteistyökumppanin Parsifal Internationalin tytäryhtiö. HBO:n palvelun tarjoamiseen käytetään UrhoTV:n verkkojulkaisualustaa, jossa nykyään näytetään urheiluotteluita.

– Urho Playn tekninen alusta on aika monipuolinen ja kansainvälisesti kiinnostava. Urhon palvelun asiakashoito ja muut toiminnot ovat olleet merkittävä syy siihen, että HBO halusi lähteä kehittämään tällaista palvelua Pohjoismaihin, Louhelainen kertoo.

HBO:n palvelu on Pohjois- ja Etelä-Amerikan lisäksi avattu useissa Aasian maissa. Euroopassa HBO on ensin laajentunut useisiin itäisen Euroopan ja Balkanin maihin kuten Bulgariaan, Kroatiaan, Serbiaan, Tsekkeihin, Slovakiaan, Sloveniaan, Unkariin ja Puolaan.

VerkossaMyös HBO tuo videopalvelun Suomeen
Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (35)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
The Sopranos, The Wire...molemmat täyden kympin sarjoja. Täällä ainakin yksi HBO asiakas.
Anonyymi: hyvä hyvä 16.8.2012 15:22

Anonyymi
Muista lääkitys!


Tämähän se oli YLE-veron taustalla. Nyt hallituksella on oma kanavansa kuten Berlusconilla omansa ja Neuvostoaikoina puolueella omansa. Näin meillä Suomessa ja se on selvää, että jatkossa riittää mustia Mennerheimeja ja hallitusta kehuvia ohjelmia ja propagandaa riittää kuten kunnon sosialistimaassa pitääkin tietenkin.
Anonyymi: zumzum 16.8.2012 15:27

Anonyymi
Sanoma Oy maikkari nelonen etc aikovat pistää kapuloita rattaisiin ettei NetFlix ja HBO pääse Suomessa menestymään.

Toivon hartaasti että HBO kieltäytyy myymästä enää ainoatakaan sarjaansa Sanoma OY roskafirmalle.

Tervetuloa uudet firmat Suomeen! Kiitos!

Jos TEOSTO alkaa jotain ketkuilemaan niin laittakaa oikean mafian ukot niiden perään, money talks !
Anonyymi: Nimetön 16.8.2012 15:33

Anonyymi
Louhelan näkemykset TV:n katselusta ovat huomattavasti lähempänä allekirjoittaneen tottumuksia, kuin mitä nämä paikallisten toimijoiden visiot.

Vähän säälihän tuo on, että nuokin työpaikat ja veromarkat pitää valuttaa ulkomaille, kun ei paikallisesti osata/haluta. Suomeen taida jäädä kuin "maajohtaja", muutoin palvelutarjota tehdään ja toteutetaan keskitetysti jossain vallan muualla ...
Anonyymi: Nimetön 16.8.2012 15:48

Anonyymi
Kyllä suomalainen kenialainen mannerheim "elokuva" pesee kyseisten suurtalojen teokset mennen tullen palatessa.
Anonyymi: Nimetön 16.8.2012 15:52

Anonyymi
Tätä amerikkalaista sontaa tulee nytkin jo aivan tarpeeksi, ikäänkuin muuta maailma ja tuotantoa ei olisi lainkaan.
Anonyymi: Radisti. 16.8.2012 16:02

Anonyymi
mitä vikaa siinä on että on tarjontaa. Tv-ohjelmakortin voi jättää kaupan hyllylle. Tv:ssä on off nappi, jota voi painaa. Telkkarin voi myydä tai heittää ikkunasta ulos. Varmista kuitenkin ettei se osu jonkun päähän.
Anonyymi: eri 16.8.2012 16:13

Anonyymi
Ärsyttää aina että Suomi muka ei ole "itäinen euroopan maa"

Mehän olemme kaikista ITÄISIN Euroopan maa?! :D
Anonyymi: Nimetön 16.8.2012 16:16

Anonyymi
Taas on "uutta" tarjontaa vähä-älyisille töllöttäjille. Onko se noin kivaa joutua kusetetuksi?
Anonyymi: lisää sontaa silmill 16.8.2012 17:22

Anonyymi
Yle, MTV3, Elisa, Nelonen yms. voisivat nyt katua sitä, kun lähtivät haastamaan oikeuteen TV-kaistan, joka on edelleen PARAS palvelu kuin heidän omat tekeleensä.

Olisi kannattanut liittoutua TV-kaistan kanssa ja rakentaa mahtava konsepti millä olisi voinut levittää ulkomaille ja olisimme tienanneet rahaa tänne Suomeen. Nyt ne vanhat mediajäärät ovat jääneet housut kintuissa ja punaisina huutavat kilpailijoiden rantautumisille. Mitäs mestasivat itsensä?!

Piraattipuolue oli ainoa, joka puolusti ja muistutti muuttuvasta maailmasta. Kukaan ei ottanut Piraattipuoluetta todesta kunnes nyt nähdään kuinka 100% oikeassa puolue oli!
Anonyymi: Piraattipuolueen jäs 16.8.2012 17:27
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Suomalaisia uhkaa Kiinassa tuplasotumaksu

28.09.2011 Kiinassa työskenteleviä suomalaisia uhkaavat kaksinkertaiset sosiaalivakuutusmaksut.


2013

Kolme vuotta sitten

Pelikonsolit pääsevät Kiinaan – tarkasti valvottuna

28.09.2013 Kiina on vihdoin sallimassa pelikonsolien myynnin halki maan, joskin ei ilman ehtoja. Aiemmat väitteet nettisensuurin poistamisesta uudella vapaakauppa-alueella saattavat sen sijaan olla vääriä.

.