Taloussanomat

MTV3:n Rotko: "Suomi on kova paikka Netflixille"

Kuva: Lehtikuva

16.8.2012 09:28 Suomalaiset televisiokanavat suhtautuvat videopalvelu Netflixin tuloon levollisesti. Uusi kilpailija otetaan vakavasti, mutta televisiokanavat uskovat nykyiseen liiketoimintaansa.

Videopalvelu Netflix kertoi tänään, että se laajenee syksyn aikana Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Netflixin kautta voi katsoa rajattomasti sarjoja ja elokuvia tietyllä kuukausimaksulla.

Palvelu toimii "on-demandina", eli ohjelmia voi katsoa milloin lystää. 

Suomalaisia televisiokanavia Netflix ei hetkauta. MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko arvioi, että "Suomi on kova paikka Netflixille".

– Suomi on pieni markkina. Täällä on jo valmiiksi ehkä Euroopan paras tarjonta sarjoja ja elokuvia varsinkin ilmaisella puolella, myös maksutelevision tarjonta on hyvä, Rotko sanoo.

– Laskelmieni mukaan Netflixin on vaikeaa tehdä kannattavaa liiketoimintaa Suomessa, sillä on ihan eri asia toimia viiden miljoonan ihmisen kielialueella kuin englanninkielisissä maissa, hän jatkaa.

Tällä hetkellä yhdysvaltalaislähtöinen Netflix toimii muun muassa Kanadassa, Britanniassa ja Irlannissa.

Myös Nelosen online-päällikkö Kai Taka-Aho uskoo, että Netflix ei vaikuta bisnekseen ainakaan vielä. Hän muistuttaa, että Netflix tuskin jää ainoaksi Suomeen tulevaksi videopalveluksi.

– Ensimmäisenä verkkoon siirtyy elokuvien vuokrausbisnes. Netflix ei kuitenkaan ainakaan vielä paljoa meihin vaikuta, mutta otamme heidät toki vakavasti ja seuraamme mitä he tekevät, Taka-Aho sanoo.

Netti syö
lähetysvirtaa

Perinteisten televisiolähetysten katselu on vähentynyt tällä vuosikymmenellä. Moni katsoo suosikkisarjansa tuoreimman jakson nettipalvelusta tai lataa sen verkosta laittomasti.

Televisiokanavat kehittelevät vastaukseksi omia verkkopalveluitaan ja lisäävät niiden sisältöä. Esimerkiksi Nelonen aikoo tuoda Ruutuunsa elokuvia. Myös MTV3 lisää omaan Katsomo-palveluunsa kansainvälisiä sarjoja.

– Netflix vaikuttaa meihin osana isompaa trendiä. Yhtiö on yksi toimija monien joukossa, ja olemme miettineet omia strategioitamme heihin ja heidän kaltaisiin toimijoihin. Tunnen Netflixin hyvin, tapasin heidän johtoaan viime syksynä, Rotko kertoo.

Rotko sanoo, että erilaisilta päätelaitteilta katsottavan television suosio on alalla "tiiviisti polttopisteessä", johon koko televisioalan on reagoitava.

– Ilman muuta on-demandin kysynnän kasvua pitää analysoida. Toisaalta MTV3:lla on jo oma Katsomo-palvelu. Jos katsoo Katsomon latausmääriä, niin olemme merkittävä toimija myös on-demand-televisiossa, sanoo Rotko.

It-viikko, Digitoday ja Taloussanomat kuuluvat Nelosen tavoin Sanoma-konserniin.

Jutun kirjoitti: Topi Kanniainen

Topi Kanniainen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (49)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
miksi sanoma konserni julkaisee copy pastena tismalleen saman uutisen kahdella, kolmellakin eri sivustollaan? Naurettavaa pelleilyä teidän touhunne on. Kautta linjan.

Kiitos HBO ja Netflix, saamme viimeinkin kunnon ohjelmatarjontaa halpaan hintaan! Ja mikä tärkeintä, suomenkielisillä teksteillä varustettuna!

Huhujen mukaan 6 euroa kuukaudessa NetFlix hinta, jos tämä pitää paikkaansa niin en kahta sekuntia mieti ja tilaan palvelun!
Anonyymi: Nimetön 16.8.2012 9:29

Anonyymi
Katsomo ei mua kiinnosta mutta Netflix kiinnostaa. Olen mielestäni keskiverto kuluttaja. Revi Rotko siitä.
Anonyymi: qluttaja 16.8.2012 9:33

Anonyymi
Jos mömmökanava vaivautuisi tekemään edes Tvkaista tasoisen palvelun. katsomolla tee yhtään mitään, täyttä skeidaa.
Anonyymi: jvvjm 16.8.2012 9:36

Anonyymi
eipä kotimaisilta kanavilta mitään katsottavaa juuri tule, mutta kuulostaa silti taloudelliselta itsemurhalta tuollainen päätös. no, tehkööt jatkossa ohjelmia joita kukaan ei katso, nykyään muutama hassu saattaa vielä katsoa.
Anonyymi: sju 16.8.2012 9:37

Anonyymi
Linux client or didnt happen! Tältä osin ei tilanne ole laillisissa palveluissa kyllä kovin kummonen...

MTV3 taitaa käyttää silverlightiä edelleen? Pelkästään jo se kertoo että eivät kovin aallonhuipulla ole. Että turha mussuttaa tilannetajusta mitään. Monopoli on se millä koittavat kilpailla mutta ongelma tulee juuri tuon laittoman jakelun kanssa. Siellä tuon monopolin arvo on tasan 0.

Laittomista palveluista siirrytään vähitellen laillisiin ku niitä yleisesti hyväksyttyjä palveluita syntyy. Esimerkiksi spotify on mullistanut musiikki puolen kokonaan.
Anonyymi: Nimetön 16.8.2012 9:37

Anonyymi
Rotko elää edelleen 80-lukua mielessään. Ei nykyinen tv-formaatti tai Katsomokaan enää toimi. TVKaista on ainoa oikea tapa vapauttaa katselijat aikaan ja paikkaan sidotusta televisiosta.
Anonyymi: Katsomo on vitsi 16.8.2012 9:41

Anonyymi
Hyvin jaksaa Maikkari&Nelonen mainostaa Netflixiä, mitä enemmän kommentoivat sitä enemmän sana leviää...

Usassa työkomennuksella oleva tuttavaperhe on tosin jo hoitanut ennakkomarkkinoinnin itselleni, jos hinta pysyy alle 8 ?/kk (Usassa muistaakseni 8$)niin varmasti tilaan.
Anonyymi: Odottelen mielenkiin 16.8.2012 9:44

Anonyymi
Netflixin ja HBO:n lanseeraamisen jälkeen Suomi on kova paikka MTV:lle.

Netflix:

+Tuoreet elokuvat ja sarjat joita ei ole Suomen TV:ssä nähty
+Teräväpiirtokuva
+Monialustainen
+On-demand
+Ja kaikki tämä edulliseen kuukausihintaan!
Anonyymi: Tervetuloa, on teitä 16.8.2012 9:44

Anonyymi
Maksaisinko 19.90e/kuukaudessa maikkarille siitä että saan heidän elokuva kanaviltaan katsoa 80- ja 90-luvun b-luokan elokuvia silloin kuin ne kanavalla esitetään?

Vai maksaisinko sen 6e nettflixille että voin katsoa lähes mitä tahansa elokuvia niin uusia kuin vanhojakin, plus sarjoja silloin kun itse haluan ja siellä missä milloinkin olen?

Tuntuu kuin dinosaurukset kaatuisivat.
Anonyymi: Mietteliäs 16.8.2012 9:53

Anonyymi
Tulee mieleen Kallasvuon kommentit iPhonesta vuonna 2007.
Anonyymi: hyvin menee 16.8.2012 9:53
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Google ja EU lähestyvät sopua hakukiistassa: "Ratkaiseva hetki saavutettu"

01.10.2013 EU:n kilpailupomo on toiveikas. Googlen viimeisin sovintoesitys antaa jälleen mahdollisuuden "tehdä töitä".

.