Taloussanomat

Netflix, HBO, Viaplay – vai joku muu? Testissä nettitelevisiopalvelut

Kuva: Scott Eells/Bloomberg

8.2.2014 06:03 Digitoday julkaisee yhdessä ruotsalaisen Ljud & Bildin kanssa kuuden nettitelevisiopalvelun vertailun.

Lailliset ja kohtuuhintaiset elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelut ovat uusi tulokas suomalaisten olohuoneissa. Erot ovat isoja: vain osaa pääsee katsomaan television kautta ilman isoa säätöä, ja palvelujen sisältö vaihtelee kovasti.

Käytännössä vain kolmea palvelua pääsee katselemaan helposti tv-ruudulta sohvalla istuskellen: Netflixiä, Viaplayta ja HBO Nordicia – edellyttäen, että kotona on oikeanlainen pelikonsoli tai äly-tv.

Näiden kolmen palvelun paremmuus riippuu siitä, mikä kiinnostaa. HBO Nordic on ylivoimainen omassa tv-sarjatarjonnassaan. Viaplay tarjoaa paljon uusia elokuvia, urheilua ja mahdollisuuden ladata elokuva myöhemmin katseltavaksi.

Netflix toimii useammassa laitteessa kuin mikään muu, tarjoaa eri käyttäjille omat katseluprofiilit, erillisen katselutilan lapsille ja elokuvien valikoima on laaja. Netflix tuottaa nykyään myös omia tv-sarjoja. Netflix on todennäköisesti paras valinta enemmistölle.

Jos ohjelmia katsellaan muualla kuin olohuoneessa, muutkin palvelut pärjäävät. Filmnet tarjoaa paljon uutta Hollywood-tuotantoa ja tarvetta on myös urheilulle ja uusille televisiokanaville, C More Play osana MTV Totalia voi olla myös hyvä ratkaisu. Voddler on edullisin, mutta sen valikoima tuntuu silti hieman suppealta.

Kaikissa palveluissa on suomenkieliset tekstitykset, joskin Voddler, Filmnet ja C More Play eivät lupaa sitä aivan joka ohjelmaan.

MTV Total – C More Play sekä urheilua

Jos haluat katsoa Suomessa MTV Totalin osana olevia C Moren maksukanavia tietokoneella ja urheilu on lähellä sydäntäsi, C More Play voi olla hankkimisen arvoinen. Palvelu toimitetaan satelliitti- ja internet-televisioasiakkaille netti-tv-muodossa. Tarjolla on myös Filmnetin koko valikoima, jossa on uusia Hollywood-elokuvia ja kansainvälisiä sekä paikallisia tv-sarjoja ja HBO:n sarjojen uusimmat kaudet. Käyttöliittymä on luonnollinen, mutta hakutoiminnot jättävät parantamisen varaa. Palvelua käytetään verkossa olevalla televisiolla.

+
Laaja valikoima televisiokanavia ja urheilua. Myös uusia elokuvia ja paikallisia tv-sarjoja.
-
Kallis.

Arvosana (1-6): 4
Hinta: 24,49 €/kk
Linkki


Filmnet – Ensi-iltaelokuvia

Filmnetin sisältö on uusimpien suosikkielokuvien osalta melko hyvä ja sisältää paljon sellaista, mitä ei kilpailijoilta löydy. Mikäli haluat katsella sarjojen ensimmäisiä kausia, joudut pettymään, koska yleensä Filmnet tarjoaa vain sarjojen uusimpia kausia. Uusi hakutoiminto helpottaa löytämistä ja palvelun tarjoamat suositukset ovat hyviä. Palvelun heikkoudeksi voidaan todeta, ettei se ole käytettävissä pelikonsoleissa tai älytelevisioissa.

+
Filmnetillä on hyvä valikoima uusia amerikkalaisia elokuvia, suhteellisen paljon klassikkoja, pohjoismaista tarjontaa sekä HBO:n sarjojen uusimmat kaudet. Elokuvista annetaan tietoa hyvin ja palvelu tarjoaa hyvän hakutoiminnon.
-
Tarjolla on vain tv-sarjojen uusimpia kausia. Katselu television kautta on hankalaa.

Arvosana (1-6): 4
Hinta: 9,90 €/kk
Linkki


HBO Nordic – Tuoreita laatusarjoja

HBO Nordic ei ole parhaimmillaan uusien elokuvien löytämisessä. Palvelu sopii passiiviselle katsojalle, joka tietää mitä haluaa. Palvelu on kuin tehty missattujen sarjojen maratonkatselulle tai kesken olevan sarjan kiinni kuromiseen. Omasta laajasta tv-sarja-kirjastosta huolimatta valikoima on suhteellisen suppea. On sääli ettei HBO Nordic tarjoa vielä tukea Playstationille, eikä älytelevisioille Samsungia lukuun ottamatta. Katselu Xbox 360:lla onnistuu.

+
Laatusarjat ovat tarjolla ykköskaudesta alkaen ja uudet jaksot löytyvät heti yhdysvaltojen ensi-illan jälkeen.
-
Valikoima on muilta osin suhteellisen suppea. Voi olla vaikea löytää katsottavaa, jos katsoja ei heti tiedä, mitä on hakemassa.

Arvosana (1-6): 4
Hinta: 9,95 €/kk
Linkki

Kuva: Ruutukaappaus


Netflix – Useimmille paras

Mikäli haluat laiskotella sohvassa telkkarin edessä, Netflix on helpoin ratkaisu, koska se löytyy esiasennettuna useimmista älytelevisioista ja myös pelikonsoleista. Palvelun vanhempien elokuvien laaja valikoima tarjoaa paljon selailtavaa, mutta Netflix on panostanut erityisesti tv-sarjojen tarjontaan ja sillä rintamalla he ovat eturintamassa. Mikään muu palvelu ei tee näin mielenkiintoisia omia tv-sarjoja vain omalle palvelulle. Netflix tarjoaa paljon sisältöä myös lapsille. Netflix on tällä hetkellä todennäköisesti paras suoratoistopalvelu suurimmalle osalle katsojista.

+
Laaja kirjasto sekä omat tv-sarjat, joita ei muualta löydy. Helppo löytää uutta katsottavaa. Toimii monilla laitteilla.
-
Uusien elokuvien tarjonta on suppea.

Arvosana (1-6): 5 – TESTIVOITTAJA
Hinta: 7,95 €/kk
Linkki


Viaplay – Helppokäyttöinen ja laaja

Viaplay on ainoa varteenotettava kilpailija Netflixille. Palvelun laitetuki laajenee jatkuvasti, mikä helpottaa sisällön katselemista televisiosta. Jos puhutaan urheilusta, uusista elokuvista sekä pohjoismaisesta tarjonnasta, Viaplay on ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Lapsille on tarjolla suurin piirtein saman verran sisältöä kuin Netflixissä, mutta amerikkalaisten tv-sarjojen osalta Viaplay on heikompi. Mieltymyksistä riippuen Viaplay voi olla joillekin parempi vaihtoehto kuin Netflix. Sisältöä voi myös tallentaa tabletille esimerkiksi lentokoneessa katseltavaksi.

+
Viaplay tarjoaa runsaasti laadukasta ja uniikkia pohjoismaista sisältöä, uusia elokuvia ja erityisesti urheilua. Palvelu on saatavilla monelle laitteelle.
-
Valikoima ei ole yhtä kattava vanhempien elokuvien ja amerikkalaisten sarjojen osalta.

Arvosana (1-6): 4 – SUOSITELLAAN
Hinta: 7,95-24,95 €/kk
Linkki


Voddler – Monenkirjava säästäjän valinta

On helppo ymmärtää, että Voddlerin mainoksilla varustetut ilmaiselokuvat eivät ole parhaasta päästä. Mutta miksi joku haluaisi maksaa kuukausimaksua tarjonnasta, josta ei juuri houkuttelevaa sisältöä löydy? Tarjonta esitetään yhtenä pitkänä listana, jolloin käyttäjän pitää kikkailla hakuehtojen ja suodattimien kanssa löytääkseen hakemansa. Teräväpiirtotasoista sisältöä on hyvin vähän, eikä palvelu toimi älytelevisioissa tai pelikonsoleissa. Huokeasta hinnasta huolimatta jää vaikutelma, ettei palvelu maksa vaivaa.

+
Pieni kuukausimaksu. Palvelu tarjoaa elokuvia jopa maksutta mainosten kera.
-
Valikoiman selaaminen on hankalaa, joten helmiä on vaikea löytää. Ei helppoa tapaa katsella suoraan televisiosta.

Arvosana (1-6): 3
Hinta: 5,99 €/kk
Linkki

Muokkaus: C More Playn osa MTV Totalin osana tuotu paremmin esille.


Nettitelevisiopalvelut
-
Palvelu Hinta/kk Ohjelmien määrä Nopeusvaatimus Teräväpiirto Surround-ääni Laitetuki
             
C More Play 24,95 € 2000 0,5-5 Mbit/s n. 10 % ei Nettiin kytketty televisio
Filmnet 9,90 € 2000 0,5-5 Mbit/s n. 10 % ei PC/Mac, iOS/Android-tabletti
HBO Nordic 9,95 € 2500 1-8 Mbit/s kyllä Xboxilla PC/Mac, mobiili, iOS/Android- tabletti, Xbox 360, Samsung äly-TV
Netflix 7,99 € ei kerrottu 0,5-5 Mbit/s kyllä kyllä PC/Mac, mobiili, tabletti, pelikonsolit, mediatoistimet, äly-TV:t, bluray-soittimet
Viaplay 7,95-24,95 € 6000 3,5-8 Mbit/s kyllä Viaplay-boksilla PC/Mac, mobiili, iOS/Android- tabletti, PS3, PS4, Xbox 360, äly-TV, Viaplay-boksi
             
Voddler 5,99 € 2100 2-3,5 Mbit/s kyllä ei PC/Mac, mobiili, tabletti

Jutun kirjoitti: Ljud & Bild

Ljud & Bild

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (69)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Netflixin osalta kannattaa huomioida, ettei se useimmiten (kaikki, joita me seurataan) sisällä sarjojen uusimpia kausia.
Anonyymi: Lukia 8.2.2014 6:32

Anonyymi
Kannattaa ehdottomasti tutustua myös Watson palveluun.
Anonyymi: telkuntöllöttäjä 8.2.2014 7:22

Rekisteröitynyt käyttäjä
Viaplay on täynnä teknisiä ongelmia ja käytettävyys on surkea. Netflix vain toimii! Ainoa syy pitää Viaplay on vuokraleffat jotka tarjoavat mahdollisuuden nähdä ainakin joitain uusia elokuvia.

Kaikissa palveluissa valikoima on tällä hetkellä surkea.
Rekisteröitynyt käyttäjä: 12345 8.2.2014 8:08

Anonyymi
Testissä olisi ollut hyvä mainita myös palveluiden maksutavat, sillä jotkut palveluista ovat vaatineet ainakin markkinoille tullessaan luottokortin käyttämistä, esimerkiksi tavallinen visa electron debit-kortti ei ole toiminut.

Sen lisäksi PC-käyttäjien käyttöjärjestelmä ei aina ole windows, joten mm. avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmää kuten Linuxia käyttävät tietokonekatselijat eivät voi käyttää Microsoftin Silverlight laajennosta vaativia tilausvideopalveluita. Linuxin vastine Moonlight EI toista suurinta osaa uusimmista maksullisista tai edes katosomo.fi:n kaltaisista videotoistopalveluista.
Anonyymi: VaikeaAsiakas 8.2.2014 8:35

Anonyymi
"
Sen lisäksi PC-käyttäjien käyttöjärjestelmä ei aina ole windows, joten mm. avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmää kuten Linuxia käyttävät tietokonekatselijat eivät voi käyttää Microsoftin Silverlight laajennosta vaativia tilausvideopalveluita."

Asenna sitten Windows niin ongelma poistuu. Linux ei ole käyttöjärjestelmä vaan pelkkä kerneli toistaiseksi.
Anonyymi: perusmies 8.2.2014 9:17

Anonyymi
Mitenkäs sen c more playn saa iPadissa toimimaan?
Anonyymi: CMore 8.2.2014 9:47

Anonyymi
"
Asenna sitten Windows niin ongelma poistuu. Linux ei ole käyttöjärjestelmä vaan pelkkä kerneli toistaiseksi.


Ei ole mitään syytä asentaa huonosti toimivaa Windowsia kun tarjolla on parempiakin käyttöjärjestelmiä. Jos jonkun palvelun käyttö on mahdollista vain Windowsilla se on palvelun tarjoajan moka, ei mikään peruste asentaa Windows.

Eikä varsinkaan tuollaisten sisällöltään surkeiden videopalveluiden takia. Määrällisesti tarjontaa kyllä on mutta laatu on niin surkeata ettei noita viitsisi edes ilmaiseksi katsella saati sitten maksaa tuollaisesta "palvelusta".
Anonyymi: Ei_Windowsia_tänne 8.2.2014 9:47

Anonyymi
Palveluiden käytännön toimivuutta olisi voinut arvioida. Itse tilaan Netflixiä ja HBO:ta (koska Game of Thrones). Yhteytenä kotona 100mb kaapeli. Netflix toimii moitteetta teräväpiirtona, HBO huonosti ilman teräväpiirtoa, koska ko. palvelu ei ilmeisesti puskuroi lainkaan. Tällöin pienikin yhteyden hitaus näkyy heti kuvan pätkimisenä. Mahdoton katsoa vähänkään hitaammalla yhteydellä.
Anonyymi: Leave_Blank 8.2.2014 9:48

Anonyymi
Asenna sitten Windows niin ongelma poistuu. Linux ei ole käyttöjärjestelmä vaan pelkkä kerneli toistaiseksi.


En asemma pelleilykäyttiksiä koneeseeni ja MTV ei suostu toimimaan edes tabletilla. Ei osaa ottaa ottaa oppia kilpailijastaan Ruudusta. Ruutu toimii tosiaan kaikilla laitteilla ja käyttöjärjestelmillä aivan kuten Ylen Areena.

MTV/Nokia - subdivision of Microsoft
Anonyymi: pemmi 8.2.2014 9:48

Anonyymi
Pieni mutta sitkeä netmovies 24 toimii kuin junan vessa
Anonyymi: reiska101 8.2.2014 10:28
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Eteran verkkopalvelu näytti vääriä tietoja

25.09.2013 Työeläkeyhtiö Eteran verkkopalvelu näytti käyttäjälleen toisen henkilön tietoja, Turun Sanomat kertoo.

.